Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: unde

15:22:23 14.10.2007

Možný postup je zde:

http://www.codeproject.com/com/com_in_c1.asp

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: misutka

0:29:30 22.08.2007

Mrkni na wikipedii, jsou zde popsány různé způsoby volání.
http://en.wikipedia.org/wiki/OLE_Automation

Michal

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: RadekChalupa

14:32:48 06.04.2006

Pro projekt s ActiveX a to jak server tak klient vůbec atl.dll nemusíš linkovat. V nastavení projektu zvolíš "Not using ATL".
Pro ActiveX můžeš použít ATL ve smyslu hlavičkový (současně obsahujících kód, tj. definice čl. funkcí přímo v hlavičce) souborů a narozdíl od MFC tam nemáš prakticky žádný balast, takže dělat ACtiveX bez ATL je podle mě zbytečný masochismus. MFC je něco jiného, tam je opravdu spusta zbytečného navíc.

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, C#, Win32 API, .NET Framework, ATL, COM, ActiveX, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: Rou

14:16:45 06.04.2006

Ahoj,
doufám, žes to kvůli mně nepřekládal -- dělal jsem si pouze legraci... Zdrojovému kódu rozumím i bez komentáře. Ale přece jenom si říkám, zda by to bez ATL nešlo (bojím se, že není automaticky instalována s OS), nebo jestli by nešla přilinkovat staticky, abych nemusel řešit její neexistenci na konkrétním pc.
Rou

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: PePa2000

8:48:57 05.04.2006

Kdybych měl čas tak to přeložím, ale autor tam v podstatě říká to, že ke každému prvku je třeba přidat těch pět řádků, co zmiňuje a tak se z toho stane ActiveX. Ten příklad už je pak celkem srozumitelnej, ne?

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: Rou

9:49:35 03.04.2006

Dík moc,
myslím, že se asi naučím francouzsky :-) (ještě že jsem pár lekcí měl)...
Rou

Citovat příspěvek

 

Re: C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: Pepa2000

13:49:07 31.03.2006

http://www.cppfrance.com/code.aspx?ID=29171

Citovat příspěvek

 

C++ ActiveX v čistém WinAPI (tzn. bez MFC a ATL)

Autor: Rou

11:20:57 31.03.2006

Ahoj,
potřeboval bych zjistit, jak vytvořit v C++ ActiveX bez toho zbytečného balastu, jemuž se říká MFC a ATL. Možná už to bylo někde řečeno, ale nikdy jsem ještě nic takového nenašel (první téma, u kterého jsem na internetu nenašel, co jsem hledal; a že jsem hledal).
Za veškerou snahu o pomoc předem moc děkuji

Rou

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: