Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

chyba pri kompilaci

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: chyba pri kompilaci

Autor: Julo

15:07:06 14.07.2011

Práve som sa stretol s touto chybou pri kompilácii.
Skúšal som google, ale neúspešne, až som si pozrel plný výpis chyby.
Omylom som dal include na do môjho namespace.
Keď som include presunuál mimo mojich namespace, chyba zmizla.

Citovat příspěvek

 

Re: chyba pri kompilaci

Autor: tcesky

8:29:04 19.07.2005

Chyba v include souborech BCB je prakticky vzdy dusledkem chyby v programu pred include, treba konflikt namespace, chybejici } v Tvem include, ... .

Chyba v souborech STL je zpravidla vyvolana pouzitim nespravne definovaneho objektu v sablone.

Protoze neni z Tveho dotazu jasne, kam a jakych par radek jsi do programu pridal, tak Ti mohu poradit jenom vseobecne. Zakomentuj pridane, krome prvniho radku a zkus to. postupne zjistis, ktere etcetera vadi a vetsinou pochopis co je spatne.

Zdravim
TC

Citovat příspěvek

 

Re: chyba pri kompilaci

Autor: Alien

19:26:48 18.07.2005

Nemá být před namespace std uvedeno using?

Citovat příspěvek

 

chyba pri kompilaci

Autor: L.D.99

18:41:06 18.07.2005

cao,
...zrovna jsem pripsal do programu par radek typu [ital]String q = "Ahoj"; ShowMessage(..., etcetera[/ital] a jako překvapení mi kompilátor vyhodil kurzor v souboru [bold]_stddef.h[/bold] v místě...

výsek:

/* _stddef.h

multi-includable Definitions for common types, and NULL

*/

/*
* C/C++ Run Time Library - Version 11.0
*
* Copyright (c) 1987, 2002 by Borland Software Corporation
* All Rights Reserved.
*
*/

/* $Revision: 9.6.2.2 $ */

[bold].......[/bold]

/* Full locale support is on by default now. To get the previous behavior,
define __SIMPLE_LOCALES__
*/
#ifndef __SIMPLE_LOCALES__
#define __USELOCALES__
#endif

#ifdef __cplusplus
namespace std { [bold]<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< tady...[/bold]
#endif /* __cplusplus */

/* Define __STD to expand to std:: or nothing depending on being in C++. */
#ifdef __cplusplus

# define __STD std::
#else
# define __STD
#endif

[bold].......[/bold]

s hláškama:

Build
[C++ Error] _stddef.h(37): E2141 Declaration syntax error
[C++ Error] _stddef.h(133): E2090 Qualifier 'std' is not a class or namespace name
[C++ Error] _stddef.h(133): E2272 Identifier expected
[C++ Error] _stddef.h(134): E2090 Qualifier 'std' is not a class or namespace name
[C++ Error] _stddef.h(134): E2272 Identifier expected
[C++ Error] _stddef.h(135): E2090 Qualifier 'std' is not a class or namespace name
[C++ Error] _stddef.h(135): E2272 Identifier expected
[C++ Error] _stddef.h(136): E2090 Qualifier 'std' is not a class or namespace name
[C++ Error] _stddef.h(136): E2272 Identifier expected
[C++ Error] mem.h(37): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(37): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(38): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(38): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(39): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(39): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(40): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(40): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(47): E2316 'size_t' is not a member of 'std'
[C++ Error] mem.h(46): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(47): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(49): E2316 'size_t' is not a member of 'std'
[C++ Error] mem.h(48): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(49): E2293 ) expected
[C++ Error] mem.h(51): E2316 'size_t' is not a member of 'std'
[C++ Error] mem.h(50): E2188 Expression syntax
[C++ Error] mem.h(50): E2228 Too many error or warning messages :D

Mám C++ Builder 6.0 fresh install pod XP, soubor je asi součásti balíku.

[bold]Please[/bold], jak se tohle může stát, resp. kde mám hledat chybu, nebo nějakou indicii nebo něco... na tohle jsem bezradný. Způsob řešení zakomentovávání jsem prováděl; beze změny. Funguje mi akorát stará verze, ale ta je... stará :>.

Dík všem.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: