Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

uložení databaze

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: uložení databaze

Autor: Krejcar

18:31:05 06.06.2011

tak už jsem zjistil v čem byl problém

já projekt spouštěl z USB Flash disku a tam se při spuštění aplikace NEvytvořil soubor k té databázi (nějaký nazev.ldb) :) :)
když jsem to spustil z HDD tak se vytvořil s už to fungovalo jak mělo

takže moc vám všem děkuji za pomoc (tu) (tu)

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: Mi.Chal

19:02:59 05.06.2011

Krejcar Napsal:
-------------------------------------------------------
> moc dík za radu
> ale stejně to nefunguje , přestal fungovat i
> UPDATE takže chyba bude ještě někde

driv ti to fungovalo? Castym problemem byva, ze program zapisuje do jine db, nez si clovek mysli, tak si zkontroluj nastaveni. Dalsi castou chybou je, ze pri buildu se db soubor kopiruje do binu a prepise se to, co si tam drive spustena aplikace zapsala.

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: tcesky

15:36:13 05.06.2011

[ital]ale stejně to nefunguje [/ital]

1. Zkus udelat jednoduchou Query (Close je ze slusnosti vhodne delat vzdy, nic to nestoji a predejde to budoucim problemum).

2. Kdyz Ti Query nepujde tak mas spatne connection.

3. Kdyz Ti query pujde tak mas neco spatne nastaveneho, zalezi na databazi. V zasade je sikovne si SQL prikazy natrenovat na nejakem frontendu databaze a pak vysledek konfrontovat s cinnosti programu

4. Kdyz Ti to i nadal nepujde tak musis trpelive ocekavat az Velky Glosator techto for sdeli dalsi z jeho nadmiru cennych rad.

[ital]a co tedy dnes frčí na ovládáni databází?? [/ital] Nejvice frci Becherovka. Co se tyce ovladani databazi hodne bude zalezet co si predstavujes pod takovym slovem "ovladani".

Co se tyce programu pr Win ktere pracuji s databazi tak prakticky cokoliv je dnes vyhodnejsi nez BCB. Hodne lidi je spokojeno s C#/.NET.

Zdravim

TC

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: Krejcar

15:24:18 05.06.2011

moc dík za radu
ale stejně to nefunguje :D, přestal fungovat i UPDATE takže chyba bude ještě někde

a co tedy dnes frčí na ovládáni databází??

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: tcesky

15:05:40 05.06.2011

Vidis, tohle me tedy nenepadlo. Zkusil jsem dva stredniky a skutecne to v rade pripadu nevadi. Dekuji za cennou radu.

Skutecne nevim co bych si pocal bez fundovanych a informacemi nabitych diskuteru.

Zdravim

TC

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: Mi.Chal

13:36:32 05.06.2011

tcesky Napsal:
-------------------------------------------------------
> Taky bych mel jednu, pouzival si to nekdy vubec?
> Ano, obcas. A pokazde jsem na konci volal Close();
> a nikdy mi to nevadilo.

to ze to nevadilo neznamena, ze to ma nejaky prakticky vyznam. Tvrdit, ze se to musi vzdycky volat je jako tvrdit, ze se prikazy musi oddelovat dvema stredniky a argumentovat tim, ze to tak delas a nicemu to nevadi.

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: tcesky

12:09:55 05.06.2011

[ital] Taky bych mel jednu, pouzival si to nekdy vubec? [/ital] Ano, obcas. A pokazde jsem na konci volal Close(); a nikdy mi to nevadilo.

Zdravim

TC

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: Mi.Chal

10:39:10 05.06.2011

tcesky Napsal:
-------------------------------------------------------
> ADOQuery1->ExecSQL(); // Provede
> se SQL
> // ale spousta
> veci je zatim jenom v ruznych bufferech
>
> ADOQuery1->Close(); // a tady
> se teprve vsechno uzavre
>
> Jako bonus kontrolni otazka:

Taky bych mel jednu, pouzival si to nekdy vubec? :-) Po zavolani ExecSQL se posle query do db a Close se volat nemuselo. Close se pouziva, pokud se nejdriv volalo Open v pripade, ze sql dotaz vraci data. Vzhledem k tomu, ze ExecSQL zada data nenacita, tak neni co zavirat.

Jinak souhlas, s temito vykopavkami nema moc velky prakticky smysl zacinat.

Krejcar:
Podival bych se jinym nastrojem do db, jestli se to vubec zapise. Abys musel volat commit, tak bys mel taky pouzivat transakce a ty pouzite nemas, treba u mssql se to defaultne commituje po kazdem dotazu samo.

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: tcesky

10:24:45 05.06.2011

[code]
ADOQuery1->Close(); // Pokus zavrit ADOQuery1
// Nebyla otevrena - Nic se nestane
// Byla otevrena - Provede se uzavreni
ADOQuery1->SQL->Clear(); // Vygumuje se SQL string ktery mohl zustat z drivejska
ADOQuery1->SQL->Add("INSERT INTO Databaze VALUES (\'"+Jmeno+"..........."")");
ADOQuery1->ExecSQL(); // Provede se SQL
// ale spousta veci je zatim jenom v ruznych bufferech

ADOQuery1->Close(); // a tady se teprve vsechno uzavre
[/code]

Jako bonus kontrolni otazka:

1. Co znamena Close ceky?
2. Kdyz jdes do nejake mistnosti neco vyridit tak napred zavres dvere pak vstoupis a pri odchodu za sebou jiz nezavres?

A jeste ponoukaci myslenka:

Ovladas v BCB vetsinu veci a pouze neznas ADOQuery1? Nebo BCB neznas a nyni zacinas?

Je-li to druha moznost pak mozna stoji za zvazeni zda se ucit veci ktere jiz jsou davno za horizontem.


Zdravim

TC

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: Krejcar

9:37:44 05.06.2011

tcesky Napsal:
-------------------------------------------------------
> Mel by jsi za sebou ADOQuery1->Close();
>
> TC
>
>

promiň, ale nějak jsem tě nepochopil
jak jsi to myslel??

Citovat příspěvek

 

Re: uložení databaze

Autor: tcesky

9:20:02 05.06.2011

Mel by jsi za sebou ADOQuery1->Close();

TC

Citovat příspěvek

 

uložení databaze

Autor: Krejcar

7:39:47 05.06.2011

Dobry den,

mám problém s uložením záznamů do databáze

[quote] ADOQuery1->Close();
ADOQuery1->SQL->Clear();
ADOQuery1->SQL->Add("INSERT INTO Databaze VALUES (\'"+Jmeno+"..........."")");
ADOQuery1->ExecSQL(); [/quote]

záznam se v tabulce ukáže ale při zapnutí programu už tam není - neuložil se

podle toho co jsem se dočetl by se měl provést příkaz COMMIT ale tento příkaz ADOQuery nemá

nevíte v čem je chyba??

přístup k databázi: [quote] Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;User ID=admin;Data Source=data.mdb;Mode=ReadWrite|Share Deny None;Persist Security Info=False;Jet OLEDB:Database Password=pass[/quote]


děkuji moc

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: