Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Error:Chybný vstupní parametr

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Error:Chybný vstupní parametr

Autor: roman.hocke

21:13:40 28.10.2011

Třeba takhle:
[code]
int main(int argc,char *argv[]){

if (argc >= 2) {

if (strcmp("--help", argv[1]) == 0)
printf("%s", help_msg);
else
if (strcmp("-t", argv[1]) == 0)
conv_timeline (5);
else
...
else
if (strcmp("-s", argv[1]) == 0)
conv_timeline (1);
else {

fprintf(stderr,"ERROR:Chybna volba parametru\n");
return -1;
}
}

if (argc == 1) {

conv_timeline (5);
}

return 0;
}
[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: Error:Chybný vstupní parametr

Autor: CreAtiV

21:07:41 28.10.2011

a jak by se to tedy mělo prosim udělat ??

Citovat příspěvek

 

Re: Error:Chybný vstupní parametr

Autor: roman.hocke

20:59:04 28.10.2011

A proč by taky mělo? :-) Podmínka "argc < 0" nebude nikdy pravdivá (pokud si hodnotu argc neupravuješ sám), protože argc je vždy minimálně 1.

Citovat příspěvek

 

Error:Chybný vstupní parametr

Autor: CreAtiV

20:37:14 28.10.2011

dobrý den,
kdyz zadam na z prikazove radky chybny parametr nevyhodi mi to chybu rad bych vedel proc diky :)

int main(int argc,char *argv[]){

if (argc >= 2) {

if (strcmp("--help", argv[1]) == 0)
printf("%s", help_msg);

if (strcmp("-t", argv[1]) == 0)
conv_timeline (5);

if (strcmp("-d", argv[1]) == 0)
conv_timeline (4);

if (strcmp("-h", argv[1]) == 0)
conv_timeline (3);

if (strcmp("-m", argv[1]) == 0)
conv_timeline (2);

if (strcmp("-s", argv[1]) == 0)
conv_timeline (1);
}

if (argc == 1) {
conv_timeline (5);
}

else if (argc < 0) {

fprintf(stderr,"ERROR:Chybna volba parametru\n");
return -1;
}
return 0;
}

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: