Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Chyba v dotazu

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Chyba v dotazu

Autor: peta1

16:09:10 16.11.2011

http://www.dpriver.com/pp/sqlformat.htm
sikovna vecicka.

ja si myslim, ze between se da pouzivat na cisla a ty krizky bych tam v mysql teda nedal, ale nejaky prevod datumu na cislo.
http://www.databasedev.co.uk/sql-between.html

SELECT *
FROM product
WHERE order_date between to_date ('2006/01/01', 'yyyy/mm/dd')
AND to_date ('2006/12/31', 'yyyy/mm/dd');

SELECT *
FROM product
WHERE product.UPC_code NOT BETWEEN 800012125000 AND 800012125100;

http://www.techonthenet.com/sql/between.php

SELECT *
FROM orders
WHERE order_date between to_date ('2003/01/01', 'yyyy/mm/dd')
AND to_date ('2003/12/31', 'yyyy/mm/dd');

http://www.profsr.com/access/accless08.htm
In the criteria BETWEEN #date1# AND #date2# sets a date between date1 and date2, inclusive.
zAJIMAVE, ZKUSIL BYCH TO TEDY PODOBNE...
SELECT druh_w3 from planning_cycles where date_cycle between #2011/02/10# and #2011/03/10#;
jeslti to spocita bez casu a v poradi rrrr/mm/dd

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: sthruska

13:18:26 16.11.2011

Teraz som si všimol. Neviem či to nie je len preklep

#10/2/2011 16:26#and #10/3/2011 0:26:19#;

Časy nie sú zapísané rovnako. Možná??

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: Maaartin

11:34:30 16.11.2011

> [ital]op2t a dot5etice, nenenenenene szntaxe je správně[/ital]

Mnje tho teta uplnje sintakticky splavny nepzijde, aale budis.

Nevypada to ze by s tim tady nekdo neco delal, zkusil bych jit do sveta, treba
http://stackoverflow.com/search?q=access
Tam je radove vic lidi.

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: Maty-unlogged

9:57:08 16.11.2011

sice dost pozdě ale musím
to Sthruska:
pokud reagujete, čtěte prosím příspěvky,jinak by jste si snad doprčic všiml že formát datetime v selektu je mi znám, aneb podívejte se úplně nahoru,op2t a dot5etice, nenenenenene szntaxe je správně,chybová hláška také zcela jasně vylučuje problém syntaktické chyby
navíc bych si s takovou krávovinou jakou je správný tvar argumentu nedovolil lézt na fórum
tyto rady jsou opravdu užitečné jak necky na půdě, přesto děkuji za snahu
jen tak závěrem problém zůstal nevyřešen i po 2 měsících

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: sthruska

15:54:10 11.10.2011

Netuším, len tak nieč z helpu. Možno Ťa to niekde navedie

Ak špecifikujete argument kritériá, údaje o dátume (doslovný dátumový údaj: každá postupnosť znakov s platným formátom ohraničená dvoma symbolmi čísla (#). Medzi platné formáty patrí aj formát dátumu určený v miestnych nastaveniach pre kód alebo univerzálny formát dátumu.) musia byť v americkom formáte, aj keď nepoužívate databázový mechanizmus americkej verzie programu Microsoft Access. 10. máj 1996 sa napríklad vo Veľkej Británii zadá ako 10/5/96 a v Spojených štátoch amerických 5/10/96. Uistite sa, že údaje o dátume sú uzavreté znakom #, ako je zobrazené v nasledovných príkladoch.

Ak chcete nájsť údaje z 10. mája 1996 v databáze vo Veľkej Británii, musíte použiť nasledovný príkaz SQL:

SELECT * FROM Orders WHERE ShippedDate = #5/10/96#;

Môžete tiež použiť funkciu DateValue , ktorá rozoznáva medzinárodné nastavenia systému Microsoft Windows®. Pre Spojené štáty americké použite napríklad tento kód:

SELECT * FROM Orders WHERE ShippedDate = DateValue('5/10/96');

A pre Veľkú Britániu použite tento kód:

SELECT * FROM Orders WHERE ShippedDate = DateValue('10/5/96');

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: Maty unlogged

14:00:31 11.10.2011

ano v k=odu VBA nahlálí při pokusu otervřít adodb recordset s tímto dotazem tuhle tupou chybu

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: sthruska

15:20:02 07.10.2011

ne v syntaxi není problém píšu snad jasně že - nie, nebolo to jasné. To všetko si napísal až teraz ;)

MS Access používam len ako dátové úložisko a pristupujem k nemu z Delphi. Žiaľ nepomôžem.

největší sranda je že tohle se děje jen v kódu - myslíš tým Access (VBA)?

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: maty-unlogged

14:48:06 07.10.2011

ne v syntaxi není problém píšu snad jasně že ten výpis dotazu je opis obsahu proměnné z debuggeru
pak ten samý řetězec stále metodou ctrl+c,ctrl+v lopunu do query designeru přepnutíém na sql view a frčí to

Citovat příspěvek

 

Re: Chyba v dotazu

Autor: sthruska

14:44:13 07.10.2011

Predpokladám problém v syntaxi. Keď si dáš zobraziť Query - SQL je to to isté?

Citovat příspěvek

 

Chyba v dotazu

Autor: Maty-unlogged

13:56:53 07.10.2011

zdravím všcechny
zasekl jsem se poměrně stupidní chybě ale nvím jak dál
databáze MS access 2003
zde je select

SELECT druh_w3 from planning_cycles where date_cycle between #10/2/2011 16:26#and #10/3/2011 0:26:19#;

sloupe date_cycle jest datetime
chybová hláška argumenty nemají shodný typ nebo vzájemně kolidují

Proč????????????????
největší sranda je že tohle se děje jen v kódu,tyn když tvořímm ADODB recordset
v návrháři dotazů to projde v pohodě

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: