Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zmena hodnoty v DATATABLE

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: vlastah

8:16:40 18.11.2011

Jo, tak jsem to musel vyresit tak, jak pises. Tabulku naklonuji, pridam sloupec a vygeneruji do nej obrazek a nabinduji na grid.

Citovat příspěvek

 

Re: Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: Mi.Chal

20:54:26 17.11.2011

vlastah Napsal:
-------------------------------------------------------
> No jo, mas pravdu, ale uz to nepredelam
>
> Z DB vracim prazdny sloupec typu VARBINARY(MAX),
> do ktereho potrebuji jeste pred nabindovanim na
> DevExpress Grid vygenerovat carove kody.

tim myslis obrazek nebo text? Existuji i fonty, ktere normalni text zobrazuji jako carove kody.

Co misto vraceni prazdneho sloupce tam nemit nic a pridat ten sloupec programove do jiz nactene datatable?

Citovat příspěvek

 

Re: Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: vlastah

20:17:10 17.11.2011

No jo, mas pravdu, ale uz to nepredelam :)

Z DB vracim prazdny sloupec typu VARBINARY(MAX), do ktereho potrebuji jeste pred nabindovanim na DevExpress Grid vygenerovat carove kody.
Sloupec je ale READONLY a nechce se mi klonovat celou tabulku, k cemuz ale asi dojde. Chtel jsem ji naplnit prave pred napojenim na Grid :(

Jsou-li ve sloupci (v jakem koliv) data (string, int,...) pak se daji zmenit. Ale tady u byte[] mne to nejak nejde, ani kdyz tam vratim par bajtu.

Tak nevim

Citovat příspěvek

 

Re: Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: Mi.Chal

20:03:19 17.11.2011

A tenhle dotaz patri do .Net fora

Citovat příspěvek

 

Re: Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: Mi.Chal

20:02:46 17.11.2011

vlastah Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pak potrebuji zmenit nejake hodnoty v urcitem
> radku a sloupci:
>
> foreach (DataRow dr in table.Rows)
> {
> dr.ItemArray.SetValue(value, indx); -- NEJDE
> }
>
> NEBO:
> table.Rows[0][0] = "XXX"
> NEJDE, protoze sloupce jsou READONLY!
> Uz jsem z toho jelen, muzete mi rici, kde se to
> nastavuje tak, abych mohl data nasledne
> modifikovat?

co pouzit DataAdapter, viz treba http://www.zive.cz/clanky/poznavame-c-a-microsoft-net-64-dil--ado-net--datovy-adapter/sc-3-a-129467/default.aspx. Takhle bys ty hodnoty stejne nemel jak ulozit (pokud to nebudes delat rucne), protoze se nebude vedet, odkud prisly.

Citovat příspěvek

 

Zmena hodnoty v DATATABLE

Autor: vlastah

18:50:14 17.11.2011

Uvedenym prikazem si nactu data z MSSQL (ve zkratce):

using (SqlDataReader reader = cmd.ExecuteReader())
{
try
{
DataTable table = new DataTable("NAME");
table.BeginInit();
table.Load(reader);
table.EndInit();
}
catch (SqlException sqle)
{}
}

Pak potrebuji zmenit nejake hodnoty v urcitem radku a sloupci:

foreach (DataRow dr in table.Rows)
{
dr.ItemArray.SetValue(value, indx); -- NEJDE
}

NEBO:
table.Rows[0][0] = "XXX"
NEJDE, protoze sloupce jsou READONLY!
Uz jsem z toho jelen, muzete mi rici, kde se to nastavuje tak, abych mohl data nasledne modifikovat?

Diky moc.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: