Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Java - transakce - ošetření

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Java - transakce - ošetření

Autor: Maaartin

15:09:27 22.11.2011

Rekl bych ze to nikdo poradne nevi... nejpis to zalezi na drajvru i na DB a je mozny ze se o to nikdo nezajimal a dela si to co sce. Ale mela by byt trivka to vyzkouset, ne? Spust si z hlavniho procesu jiny, nech ho otevrit transakci (nebo explicitne locknout tabulku) a udelej StackOverflowError bud rucne nebo nekonecnou rekurzi. V hlavnim procesu udelej waitProcess, paxkus vlezt do ty tabulky. To je skoro rychleji naprogramovany nez popsany.

Citovat příspěvek

 

Java - transakce - ošetření

Autor: NaSlovicko

10:29:03 22.11.2011

Dotaz položen v Java foru (bez odezvy).

http://forum.builder.cz/read.php?14,3337251

Zde bych se ještě zeptal, jestli někdo neví jak se chová JDBC driver, v případě, že dojde k systémově chybě, např. StackOverflowError, OutOfMemotyError a já rollbackuju transakci pouze v případě Exception. Zajímalo by mě jestli se transakce nějak ukončí, když zbouchne celý JVM, nebo je možnost, že ta transakce tam bude pořád viset a díky možným zámkům blokovat třeba celou tabulku (dokud ji někdo neodpálí, příp. timeout).

Díky.

Mezitím jdu asi louskat specku JDBC :)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: