Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Začátek - vážně už nevím

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Začátek - vážně už nevím

Autor: JaroB

0:29:05 26.05.2010

DXimageList musí vědet komu patří...

Citovat příspěvek

 

Re: Začátek - vážně už nevím

Autor: libik

15:21:20 25.05.2010

Tak otázka potom zní, proč se to musí vazbit na DxDraw, proč to nemůže vykreslovat rovnou na ten surface, na který chci?

Citovat příspěvek

 

Re: Začátek - vážně už nevím

Autor: JaroB

8:34:19 24.05.2010

Blbost to není, vazbí se DXImageList na DXDraws a v parametrech kreslení se pak udává na jaký surface se obrázek nakreslí. Je to obecná vlastnost, stejná i pro wave. Jenom se musí vědět, že je to nastavované přímo do dfm (anebo se to musí udělat explicitně v OnCreate formuláře).

Citovat příspěvek

 

Re: Začátek - vážně už nevím

Autor: libik

17:44:17 22.05.2010

Tak jsem zjistil čím to bylo - přiřazením property se jménem DXDraw v DXImageList1 k tomu mému DXDraw1...

Což je teda mimochodem pěkná blbost, když ten DxDraw pak uvádím v parametrech... ale co už :). Hlavně že to funguje.

Citovat příspěvek

 

Re: Začátek - vážně už nevím

Autor: JaroB

17:04:15 22.05.2010

Zkopíruj si prototypový soubor, do dximagelistu dej svoje obrázky, POJMENUJ JE, a pak na vyznačené místo v události ontimer je volej tak, jak je doporučeno.

Citovat příspěvek

 

Začátek - vážně už nevím

Autor: libik

15:03:21 22.05.2010

[code]
procedure TForm1.DXDraw1Initialize(Sender: TObject);
begin
DXTimer1.Enabled := True;
end;

procedure TForm1.DXTimer1Timer(Sender: TObject; LagCount: Integer);
begin
DXImageList1.Items[0].Draw(DxDraw1.Surface,0,0,0);
DxDraw1.Flip;
end;
[/code]

Mám jenom tohle, nic to nevykresluje. Když jsem se díval na vzorové příklady, mají prakticky to samé, ale vykresluje jim to.
A už vážně netuším proč.

Dokonce jsem si z toho tutoriálu zkopíroval celý DxDraw1, aby nebyla chyba někde v nastavení.

Otestoval jsem, jestli to projíždí tou funkcí DxTimer1Timer - ano, projíždí.

Tak v čem může být chyba? Obrázek mám taky v ImageListu nahraný a není jednobarevný, transparentnost jsem u něj vypnul.

Nějaké nápady?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: