Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Problém s příkazem java v CMD

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Problém s příkazem java v CMD

Autor: Maaartin

20:35:59 15.05.2011

> [ital]"java "E:/Java/POKUSY/ahoj_svete/ahojsvete"[/ital]

Hleda to tridu "ahojsvete" (spatny nazev, viz www.oracle.com/technetwork/java/codeconv-138413.html) v package jmenem "E:.Java.POKUSY.ahoj_svete", zatimco to mas v defaultni package (tj. v ty s prazdnym jmenem).

Udelej

cd E:/Java/POKUSY/ahoj_svete
java ahojsvete

nebo nastav CLASSPATH na ""E:/Java/POKUSY/ahoj_svete" a udelej "java ahojsvete" odkudkoliv.

A urcite si porid netbeans nebo eclipse. Sice je dobry umet zaklady ale poradny IDE ti da strasne moc.

Citovat příspěvek

 

Problém s příkazem java v CMD

Autor: kozusnik

19:21:27 15.05.2011

Ahoj, mám problém s příkazem "java". Úspěšně se mi podařilo přeložit zdrojový kód souboru "ahojsvete.java" pomocí příkazu javac do souboru "ahojsvete.class". Když ale chci soubor spustit, tak napíšu: "java "E:/Java/POKUSY/ahoj_svete/ahojsvete", ale místo vypsání textu "Ahoj svete" mi to vypíše :
[ital] Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: E:/Java/POKUSY/ahoj_svete/ahojsvete
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: E:.Java.POKUSY.ahoj_svete.ahojsvete
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:307)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:248)
Could not find the main class: E:/Java/POKUSY/ahoj_svete/ahojsvete.
Program will exit
[/ital]
Sice vím, co to znamená, ale nevim jak to napravit. Můžete mi poradit?
Zdrojový kód:
public class ahojsvete
{
public static void main(String args[])
{
System.out.println("Hello Universe");
}
}


Moc děkuji za rady

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: