Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Diakritika při čtení a zápisu

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Diakritika při čtení a zápisu

Autor: Daniel P

22:33:16 01.09.2011

Díky, bylo to windowsama. Musel jsem místo UTF-8 dát windows-1250 a jde to :)

Citovat příspěvek

 

Re: Diakritika při čtení a zápisu

Autor: Maaartin

9:16:26 01.09.2011

> [ital]Tvuj puvodni kod - bez zadaneho kodovani by nebyl multiplatformni, vlastne ani multysystemovy, protoze by na kazdem systemu pouzil jeho nastaveni. Pamatuj ,ze nic jako auto detekce kodovani v jave defaultne neni ( a on je to docela orisek;)[/ital]

To je i dobre, protoze to z podstaty veci snad ani nemuze fungovat. Teda jde to pro interaktivni pouziti, kde to uzivatel muze zmenit, kdyz se to netrefilo, ale jinak radsi ne.

Blby je ze se defaultne pouzije platform encoding coz je prinejlepsim na dve veci. Ty metody patrily zakazat uz davno.

Citovat příspěvek

 

Re: Diakritika při čtení a zápisu

Autor: judovana

8:43:39 01.09.2011

`tream(news),"UTF-8")); ` je moc duleszie. - urcuje to, jake kodovani bude pouzito pri nacitani souboru.

Tvuj puvodni kod - bez zadaneho kodovani by nebyl multiplatformni, vlastne ani multysystemovy, protoze by na kazdem systemu pouzil jeho nastaveni. Pamatuj ,ze nic jako auto detekce kodovani v jave defaultne neni ( a on je to docela orisek;)


To v jakem kodovani ten soubor je musis vedet ty, a pak podletho kodovani nastavit. Lepsi editory ci browsery umi kodovani zjistit, nebo aspon mezi nimia prepnat, tak si to over.


`diakritiku ze souboru přečte ve vývojovém prostředí, ` - mas v rezi i vystup? pokud ano nastavsi mu taky kodovani na utf-8. Zdase ze tve IDE se tvari jako utf-8 prostredi, zatimco os (widle?) ne.

Citovat příspěvek

 

Diakritika při čtení a zápisu

Autor: Daniel P

23:46:34 31.08.2011

Ahoj, narazil jsem na problém se čtením a zapisováním diakritiky do textového souboru.
Na netu jsem našel řešení, ale to mi nefunguje a nevím proč :(
Můj kód:
FileReader fr = new FileReader(news);
BufferedReader br = new BufferedReader(fr);

Nalezené řešení:
BufferedReader br = new BufferedReader(new InputStreamReader(new FileInputStream(news),"UTF-8"));

Ničemu to však nepomohlo :( Další zvláštnost je, že mi to diakritiku ze souboru přečte ve vývojovém prostředí, ale když program spustím z jaru, tak už ne

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: