Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Javascript a formulare

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Javascript a formulare

Autor: Milf

8:31:41 13.08.2005

> .. tak se dostanu k tomu pripadu, ze sice po kazdem odeslani a znovunacteni stranky se udela reload ..

Jo? Aha ... tak to pěkně kecáš. ;-)
Kdo Ti brání, aby v body formuláře bylo něco takového ....
[code]
{?>onload="window.opener.reload()">
[/code]
?

--
Grilování

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

8:25:25 13.08.2005

Milf Napsal:
-------------------------------------------------------
> > To je jedno ne porad ti rikam co potrebuju
> udelat...potrebuju spustit script hned po odeslani
> formulare => hned co se zapisou data do DB aby
> ten script nacetl nova aktualni data z DB v jinem
> framu. Proste kliknes na odeslani nebo odesles
> enterem, stranka se odesle a nacte a pri tom
> nacitani se spusti jakykoliv JSScript.
>
> No tak užij onload v body a buď naprosto v pohodě.
> ;-)
>
> --
> Grilování
> http://party.milfcz.com/

>
> Příspěvek zaslán emailem


No jo, ale kdyz pouziju onoad v body, tak se dostanu k tomu pripadu, ze sice po kazdem odeslani a znovunacteni stranky se udela reload, ale tento reload se provede i pri prvnim otevreni formulare, coz prave nechci. Odeslanim formulare se otevre zase ten formular.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: BlueStraggler

21:32:31 12.08.2005

"Přičemž samotné zpracování obsahu formuláře může býti neúspěšným (z
jakéhokoliv důvodu) a máš tedy jedinečnou možnost se rozhodnout, kdy
toužíš po reloadu rodičovského okna a kdy nikoliv; if saved OK then
parent.reload()"

Problem pak zustava uz jen jeden - co delat v pripade, ze cela zalezitost selze na ceste ze serveru do prohlizece: data se treba do databaze ulozi, ale potvrzeni uz do klienta neprijde, a tudiz ani zadny JavaScript a zadny reload.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: Milf

21:06:44 12.08.2005

> ... co server zpracoval obsah formulare je pustit ho na strance, ktera vznikne na zaklade jeho odeslani.

Přičemž samotné zpracování obsahu formuláře může býti neúspěšným (z
jakéhokoliv důvodu) a máš tedy jedinečnou možnost se rozhodnout, kdy
toužíš po reloadu rodičovského okna a kdy nikoliv; if saved OK then
parent.reload()

--
Grilování

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: BlueStraggler

21:00:49 12.08.2005

Nejak tak - nejjednodussi zpusob jak zajistit spusteni pote, co server zpracoval obsah formulare je pustit ho na strance, ktera vznikne na zaklade jeho odeslani.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: Milf

20:49:54 12.08.2005

> To je jedno ne porad ti rikam co potrebuju udelat...potrebuju spustit script hned po odeslani formulare => hned co se zapisou data do DB aby ten script nacetl nova aktualni data z DB v jinem framu. Proste kliknes na odeslani nebo odesles enterem, stranka se odesle a nacte a pri tom nacitani se spusti jakykoliv JSScript.

No tak užij onload v body a buď naprosto v pohodě. ;-)

--
Grilování

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

18:47:29 12.08.2005

BlueStraggler Napsal:
-------------------------------------------------------
> "Mam formular, jeho odeslanim se pridaji data do
> databaze, tato data sou zobrazena v jinem okne.
> (Proste je nejaka stranka s necim a formular pro
> pridani informaci se otevira zvlast v novem okne)
> Jakmile kliknu na tlacitko odeslat nebo zmacknu
> Enter a data se odeslou, tak chci prez script
> zobrazit nejaka data a zaroven reloadnout to jine
> okno. Proste potrebuju spustit nejak ihned po
> odeslani dat spustit nejaky script."
>
> Nejak jsem nepochopil posloupnost udalosti a co se
> kde odehrava (puvodni okno, nove okno).
>
> --
> BlueStraggler (Leoš Ondra aka Leo)
>
> "If you can distinguish between good advice and
> bad advice, then you don't need advice."

To je jedno ne porad ti rikam co potrebuju udelat...potrebuju spustit script hned po odeslani formulare => hned co se zapisou data do DB aby ten script nacetl nova aktualni data z DB v jinem framu. Proste kliknes na odeslani nebo odesles enterem, stranka se odesle a nacte a pri tom nacitani se spusti jakykoliv JSScript.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: BlueStraggler

18:31:49 12.08.2005

"Mam formular, jeho odeslanim se pridaji data do databaze, tato data sou zobrazena v jinem okne. (Proste je nejaka stranka s necim a formular pro pridani informaci se otevira zvlast v novem okne) Jakmile kliknu na tlacitko odeslat nebo zmacknu Enter a data se odeslou, tak chci prez script zobrazit nejaka data a zaroven reloadnout to jine okno. Proste potrebuju spustit nejak ihned po odeslani dat spustit nejaky script."

Nejak jsem nepochopil posloupnost udalosti a co se kde odehrava (puvodni okno, nove okno).

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

17:15:38 12.08.2005

BlueStraggler Napsal:
-------------------------------------------------------
> No myslim, ze s tim nebude problem, zkuste to na
> udalost onsubmit, pokud nezavrete okno, kde je
> odesilany formular, tak se odesle.
>
> --
> BlueStraggler (Leoš Ondra aka Leo)
>
> "If you can distinguish between good advice and
> bad advice, then you don't need advice."


No ale me tu bylo receno a ja jsem to i zkousel ze onsubmit se provede pred odeslanim formulare....

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: BlueStraggler

16:41:07 12.08.2005

No myslim, ze s tim nebude problem, zkuste to na udalost onsubmit, pokud nezavrete okno, kde je odesilany formular, tak se odesle.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

16:38:13 12.08.2005

Mam formular, jeho odeslanim se pridaji data do databaze, tato data sou zobrazena v jinem okne. (Proste je nejaka stranka s necim a formular pro pridani informaci se otevira zvlast v novem okne) Jakmile kliknu na tlacitko odeslat nebo zmacknu Enter a data se odeslou, tak chci prez script zobrazit nejaka data a zaroven reloadnout to jine okno. Proste potrebuju spustit nejak ihned po odeslani dat spustit nejaky script.

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: BlueStraggler

16:25:58 12.08.2005

"Aha ja bych potreboval okamzik nebo ihned po odeslani"

A co presne potrebujete udelat?

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

15:50:52 12.08.2005

Aha ja bych potreboval okamzik nebo ihned po odeslani

Citovat příspěvek

 

Re: Javascript a formulare

Autor: Pajuc

15:48:10 12.08.2005

Proč to rovnou nevyzkoušíš a ptáš se? Ale abych odpověděl - ANO, s tím dodatkem, že se to vykoná ještě okamžik před odesláním.

Citovat příspěvek

 

Javascript a formulare

Autor: qwerasdf

15:28:13 12.08.2005

Lidicky jaka udalost se pouziva aby se neco vykonalo pri odeslani formulare? OnSubmit?funguje to i kdyz nekliknu na odeslani ale odeslu to prez stisk enteru v inputu?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: