Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



horizontal image scroller

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: horizontal image scroller

Autor: gate7

21:29:29 16.08.2005

velkost nehra rolu, ide o 20 pic s malym rozmerom a velkostou spolu cca 15kb
ci sa tam zapisuje rozmer 20 x je malickost, zasada je ze to neviem uzatvorit bez toho aby som supol absolute pos, teda ke nemam natvrdo tabulky je to nemozne...
no a co sa tyka samotneho skriptu, je pre mna absolutne bezkonkurencny, podporuje vsetky prehliadace, neseka sa nezatazuje cpu na max, ma plynulu navaznost medzi poslednym aprvym pic....atd

Citovat příspěvek

 

Re: horizontal image scroller

Autor: gate7

21:25:02 16.08.2005

proublem je f tom ze je to vlastne skrolujuci prehlad galerie obrazkov ktory sa pozastavi pri najazde mysou a s linkom na konkretny files

Citovat příspěvek

 

Re: horizontal image scroller

Autor: peta

14:34:34 16.08.2005

Takhle, kdyby to bylo na mne, tak z toho udelam jeden velky obrazek, ktery posouvam pomoci ID a position;





... nevim, pouziji googl, slovo backgroundPosition
prvni odkaz na MSDN microsoft knihovnu
http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/properties/backgroundposition.asp

takze spravne to je:
o.style.backgroundPosition=cislo+"px 0"

... nevim, pouziji googl, slovo backgroundPosition prvni odkaz na MSDN microsoft knihovnu http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/properties/backgroundposition.asp takze spravne to je: o.style.backgroundPosition=cislo+"px 0"

Citovat příspěvek

 

Re: horizontal image scroller

Autor: peta

14:07:45 16.08.2005

Co ten script ma presne delat?
Podle mne to vypada, ze nactes asi 20 baneru, ktere das vedle sebe doleva posunute a pak je posunujes po odpocitani.

Tak za
1. Nacist 20 baneru je nehoraznost. Nevim, jakou mas linku ty, ale ja bych vrazdil za 20 obrazku.

2. Tato struktura je zcela zbytecna, pouzil bych pole
pic[18] = new banner('img/18.jpg',109,'http://www.xxx.sk')
pic[19] = new banner('img/19.jpg',109,'http://www.xxx.sk')
a to:
pic=[
'http://www.xxx.sk',
'http://www.xxx.sk'
]
... protoze nazev obrazku a rozmer mas vzdy stejny (cislo+1) a nevim, proc to zapisovat 20x

3. pro to posouvani muzes dat bloky vedle sebe normalne, jen nastavit overflow:hidden (coz ne zcela spolehlive funguje ve vsech prohlizecich)






Jenomze pokud to chces scrolovat, tak cely ten div musi byt absolute a musi byt v nejakem divu








4. Co se tyce ramecku, zkus css
a {padding:0;display:block}
a img {margin:0;padding:0}
(mozna staci jenom a{display:block})

Jenomze pokud to chces scrolovat, tak cely ten div musi byt absolute a musi byt v nejakem divu
4. Co se tyce ramecku, zkus css a {padding:0;display:block} a img {margin:0;padding:0} (mozna staci jenom a{display:block})

Citovat příspěvek

 

horizontal image scroller

Autor: gate7

21:53:44 15.08.2005

cafte, mam problem s jednym scriptom ktory potrebujem pouzit
viem podobnych scriptov je mrte, ale maju drobne xyby ako napr navaznost po zobrazeni posledneho pic, existuju aj rozne applety ale bohuzial nie free pre komerc pouzitie.... takze potreboval by som helpnut a
uzavriet zobrazenie v naslednom skripte do vymedzenej tabulky, teda aby tam nemusel byt atribut absolute





Scroller












Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: