Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem fotografií z výstavy " Světlo nitra"?

V dnešní soutěži hrajeme o:



regularni vyraz URL http://

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: regularni vyraz URL http://

Autor: pavel88-non

15:55:11 04.08.2007

camlost:
dekuji,
alert(document.location.pathname);
neco takoveho jsem hledal.

jinak prikladam regvyraz uz jsem na to prisel taky ale mnohem sloziteji.

var str=String(document.location);
// regularni vyraz na overeni url
var re1=/^http:\/\/[_a-zA-Z0-9\.\-]+\.[a-zA-Z]{2,4}\/(.*)$/;
var result1=str.match(re1);
for(var i=0;result1[i];i++) alert("["+i+"]: "+result1[i]);
}

pavel

Citovat příspěvek

 

Re: regularni vyraz URL http://

Autor: camlost

15:16:48 04.08.2007

chcete z toho URI dostat pouze "/lalala/ooo", nebo vcetne toho parametru (tzn. "/lalala/ooo?neco=nic")?

kazdopadne si zkuste:
[code]
alert(window.location.pathname);
[b]var[/b] sScriptName = window.location.pathname.split([color=#0000FF]"?"[/color])[[color=#0000FF]0[/color]];
alert(sScriptName);
[/code]

pozn: jako obvykle pisu z hlavy, takze pripadne chyby bud opravite sam, nebo nejaka dobra duse v dalsich prispevcich. ;-)

Citovat příspěvek

 

regularni vyraz URL http://

Autor: pavel88-non

13:10:19 04.08.2007

ahoj,
nejde mi nejak osetrit regularni vyraz v JS:
zkousel jsem testovat i zde http://www.regexp.cz/


mam:
var str=String(document.location);
var re1=/http\:\/\/\/;
var result1=str.split(re1);
for(var i=0;result1[i];i++) alert("["+i+"]: "+result1[i]);


jedonoduse potrebuji z http://example.com/lalala/ooo?neco=nic
dostat pouze lalala/ooo
kde example.com bude libovolna adresa, k upresneni meho reg vyrazu jsem se nedostal protoze se mi nedari ani odstranit http:// , vice funkci pouzivat nechci, redeji bych byl kdyby to fungovalo pres jeden split a nalezlo jedno reseni vzdy ten ocasek te adresy.
dik pavel

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: