Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



dynamicky načítaný obsah přes script

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: dynamicky načítaný obsah přes script

Autor: peta1

15:24:22 26.11.2010

To je ale zmena zadani. Na to ses neptal.

Si natahni stranku pres httprequest v jquery, ten to resi vse. Tusim jde nastavit i doba nacitani stranky a co ma udelat.

Udalost onload resi nacitani obsahu do tagu.

setTimeout, interval resi nacasovani. Spustis casovac, nechas mu nacitat stranku a za 5s casovac zastavis, at uz stranku nacetl nebo ne. Kdyz ji nenacte, nedokonci se zbytek funkce a tak se ani nikam zadny obsah neprepisuje. Cili te validita nezajima.

google
javascript example interval (setinterval)
javascript example timeout
javascript example jquery http request
javascript example onload

Citovat příspěvek

 

Re: dynamicky načítaný obsah přes script

Autor: pití

7:32:45 26.11.2010

nejde vůbec o to jestli tam mám chybu nebo ne... to byla demonstrace ne funkční kód

ten mám v projektu a funguje

jen mám problém s tím, že stránka na kterou se odkazuji přes SRC nemusí být vždy dostupná (výpadky, databáze) atd... a já potřebuji zjisit, že právě došlo k tomuhle stavu... tj. server vrátí prázdnou stránku (= validní kód)

než se marně spoléhat že je vše ok... a pak najednou přestaně fungovat javascript, protože dojde k chybě

Citovat příspěvek

 

Re: dynamicky načítaný obsah přes script

Autor: peta1

21:00:05 25.11.2010

asik, ze tam mas chybu?
zkus si zobrazit http://..../xxx.php
totiz funguje, aspon, kdyz jsem to naposled zkousel.
Jinak dalsi problem je spravne nastaveni header() v php u toho xxx.php. zrovna dneska jsem resil, proc se mi zobrazuje stranka v utf8, kdyz mam meta nastaveny na win-1250. samozrejme zmernou header() jsem prebil default nastaveni z php serveru a docilil vysledku.

Citovat příspěvek

 

Re: dynamicky načítaný obsah přes script

Autor: Jadro007

15:10:37 25.11.2010

Ahoj,
použij jQuery:

$.getScript("cesta/k.souboru");

Citovat příspěvek

 

dynamicky načítaný obsah přes script

Autor: pití

14:35:33 25.11.2010

jakým způsobem ošetřit, to že když dynamicky vytvořím tag script a do něj src na stránku, která mi vygeneruje nějaký js kód

jak ošetřit to, že url adresa v src selže... vrátít prázdný obsah (zero sized reply)

var url = 'xxx.php';

var scrptE = document.createElement("script");

scrptE.setAttribute("type", "text/javascript");

scrptE.setAttribute("language", "JavaScript");

scrptE.setAttribute("src", url);

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: