Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

jQuery html

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

21:51:07 07.12.2010

S tou efektivitou máš pravdu, asi to předělám :)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

19:57:45 07.12.2010

Nevím co jsi řešil, ten příklad funguje, ať uživatel zadá mezery nebo plusy ;-). Jinak provádět tu samou operaci v každém opakování mi nepřipadá zrovna efektivní, lepší je provést jí jednou na začátku.

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:28:36 07.12.2010

Už jsem to (snad) vyřešil:

var value = decodeURI(decodeURIComponent($data_value[i])); // dekódování URL
value = value.replace(/\+/g , " "); // nahradíme všechna plus (+) mezerou ( )
$(this).val(value); // a nastavíme mu výslednou hodnotu

Odstranil jsem volání unescape.

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

6:52:48 07.12.2010

Tip: plus se escapuje jako %2B

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

6:50:08 07.12.2010

Tak je tam zkus zadat... ;)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

22:27:11 06.12.2010

Zatím mě trápí jenom ty + (možná bude i něco jiného), ale nemůžu je jen tak nahradit :) co když je tam uživatel zadal :)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

21:15:01 06.12.2010

Ještě oprava, aby se data načítala jenom do určeného formuláře:

[code]$.fn.deserialize = function(serialized) {
serialized = unescape(decodeURI(decodeURIComponent(serialized.replace(/\+/g, ' '))));
var form = this;
$.each(serialized.split('&'), function(index, item) {
var item = item.split('=');
$('[name=' + item[0] + ']', form).val(item[1]);
});
};[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

21:11:47 06.12.2010

Pokud tě trápí jenom ty plusy, tak si je replacni:

[code] html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"
>


src = "http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js"
type = "text/javascript"
>











[/code]

[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:59:42 06.12.2010

Díky za nápad s serialize / deserialize. Deserialize mi sice nefunguje, ale nebyl problém si napsat vlastní. Jediný problém, který nastal, je dekódování URI. serialize to zakóduje, ale nedaří se mi to dekódovat.

var value = unescape(decodeURI(decodeURIComponent($data_value[i])));

Nefunguje 100%, třeba místo mezer mi zbydou plusy... Nevíte co s tím?

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:48:43 05.12.2010

Jo, to můžu, ale chci to co nejjednodušeji :)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: sniper

19:44:55 05.12.2010

Dne 5.12.2010 19:32, Jadro007 napsal(a):
> Sniper: to mi nepomůže, problém je jinde :)

jakto? jakmile submitem odesles formular, odesle se vsechno a to vsechno
si muzes na strane serveru ulozit. No a pak to pozdejc jenom nactes.
Jakejkoli vstup od uzivatele (vcetne posunu apod.) muzes transformovat
do hodnot v inputech

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:32:21 05.12.2010

Sniper: to mi nepomůže, problém je jinde :)
asdasd: dobrý nápad :) zkusím s tím něco udělat :)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

19:18:02 05.12.2010

A co oba přístupy zkombinovat? Nejdřív do formuláře načteš strukturu pomocí html() a pak data pomocí deserialize ;-).

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: sniper

19:17:43 05.12.2010

a co to neukladat na klientovi ale na serveru? nebudes generovat soubor
ale ulozis si to do DB.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:13:33 05.12.2010

Vypadá to hezky, ale problém, je v tom, že ve formuláři jsou další popisky a texty, které serialize nebere :)

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

19:10:04 05.12.2010

Tak to by tě mohlo zajímat serialize/deserialize:

http://api.jquery.com/serialize/
http://plugins.jquery.com/project/deserialize

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: Jadro007

19:05:24 05.12.2010

Mám formulář, kde uživatel pracuje s daty.. Může tam přidávat/mazat tabulky/řádky atd..
A chci, aby si mohl formulář stáhnout i s daty, která tam napsal, aby ten soubor s formulářem později načíst a mohl pokračovat v práci.

Citovat příspěvek

 

Re: jQuery html

Autor: asdasd

19:00:34 05.12.2010

Ahoj. K čemu přesně to potřebuješ?

Citovat příspěvek

 

jQuery html

Autor: Jadro007

17:27:53 05.12.2010

Ahoj,
mám formulář, ve kterém jsou nějaké inputy. Ty se tan dynamicky přidávají. Já bych potřeboval při kliknutí na tlačítko zobrazit HTML obsah formuláře, ale i s vyplněným textem, pokud tam uživatel něco napsal.

$("#tlacitko").click(function(){
alert($("#formular").html()); // zobrazí zdroj i s dynamicky přidanými inputy,
// ale bez jejich hodnot

});

Vím, že bych mohl projet všechny inputy, vzít si jejich hodnotu a tak, ale zajímá mě, jestli to nepůjde nějak jednoduše :)

Díky :)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: