Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Potlaceni kontext menu

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

11:05:20 15.04.2011

peta1: No ono funkce kopirovat, vlozit a vybrat vse, v tom menu budou implementovany taky a na rychlosti se mi to zda stejne rychle, samozrejme ze neni, ale rozdil je minimalni a nepostrehnutelny. A jak uz sem rikal, mimo editacni div si muzes pouzivat menu jake chces :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: peta1

8:39:09 15.04.2011

inferiusX, asdasd - Se nebudu s vami hadat. Mam proste jiny nazor.
Nemam rad, kdyz mi webova stranka ovlada prohlizec, at uz barvy scrolovacu v IE nebo prebira context menu. Treba u tech editoru pouzivam akci vybrat vse, vlozit a kopirovat. A kdyz zrovna mas usporne nastaveni IE, tak tam nemas tu sedou nabidku menu. Tez casto ve FF pouzivam zobrazit zdrojovy kod, zdrojovy kod vyberu a informace o strance (mimo oblast editoru).
Navic, kdyz to menu takto prepises, tak pres JS se mi zobrazuje dost pomalu. Tusim to ma fck nebo kdo, je to tak mesic zpet, co jsem se snazil v jednom takovem editoru neco udelat.

Kazdopadne delejte si to tak, jak to vyhovuje vam :)
Ja bych se rad dockal editoru vestaveneho v prohlizeci, kde bych pouzil jeho default nastaveni nebo mu rekl, ktere chci pouzivat funkce. A tez aby to bylo crossbrowser a nemusel pro kazdy prohlizec upravovat kod. Klidne to muze byt i jako externi okno po kliknuti na uprav.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: asdasd

15:48:33 14.04.2011

peta1: Zrovna v tomhle případě není uživatel nijak omezován, takže v tom nevidím problém. To samé vyskakovací okna - pokud v nich místo reklamy na viagru bude třeba info o auktuálním stavu aplikace, tak můžou uživatelský prožitek spíš zlepšit.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

13:37:37 14.04.2011

peta1: No me me potreby neprijdou nesmyslne, jelikoz je to WYSIWYG editor tak si uzivatel, po aplikaci reseni od asdasd (jemuz timto dekuji), muze kliknou na vedlejsi div pokud potrebuje svoje kontextove menu, ale ja potrebuju ve svem contetneditable prvku pouzivat vlastni menu, ktere je napojeno na specialni funkce a nabidky.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: peta1

13:28:49 14.04.2011

Spis takove doplneni.
inferiusX: "potrebuju to kontextove menu mit ve sve plne rezii."
Tve potreby jsou nesmyslne. Pokousis se ovladnout prohlizec. Prohlizece se brani tim, ze takova akce v nich nemusi fungovat. Zalezi na typu zabezpeceni, ktere zvoli uzivatel. Tak jako napriklad vyskakovaci okna. Osobne to nemam ani rad, kdyz mi to editor dela.
Zkus to vyresit jinak?

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: asdasd

15:35:47 13.04.2011

[code] html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"
>


http-equiv="Content-Type"
content="text/html; charset=utf-8"
>
src="http://code.jquery.com/jquery-1.5.2.min.js"
type="text/javascript"
/>





Tady by mělo menu fungovat.


Tady už ne.


[/code]

Tady by mělo menu fungovat.
Tady už ne.
[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

15:02:51 13.04.2011

No ja to kontextove menu potlacuju, protoze delam visualni editor v prohlizeci a potrebuju to kontextove menu mit ve sve plne rezii. Pokud nekdo znate navod jak pomoci udalosti v JS potlacit kontextove menu pouze pro jeden dany prvek a tak aby to fungovalo ve vsech prohlizecich, budu rad kdyz se o nej podelite.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: smrduela

15:00:06 13.04.2011

nikde jsem nenapsala, že potlačování kontextového menu je čistější - čistější (nebo naopak prasáčtější) může být způsob, jak to udělat.
a když už kontextové menu potlačit, tak lépe v kódu jedné události a to té, na kterou je určena.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: sniper

9:28:15 12.04.2011

Dne 12.4.2011 05:43, smrduela napsal(a):
> Řešení přes onContextMenu je čistší a elegantnější.

Pokud se da potlacovani kontextoveho menu povazovat za cistou a
elegantni metodu...jinak stejne vetsinou funguje shift+prvej klik, aspon
ve FF

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: smrduela

5:43:07 12.04.2011

Kontextové menu se dá (ve Windows) vyvolat také přes Shift+F10.
Jsem líná to zkoušet, tak jenom předpokládám, že událost onContextMenu zachytí jak vyvolání menu jak myší tak klávesnicí, zatímco onClick pouze myší. Řešení přes onContextMenu je čistší a elegantnější.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: asdasd

7:23:06 30.03.2011

Co máte za verzi Opery? Mě to v 10.63 funguje. Ale kdysi jsem potřeboval něco podobného a v Opeře to opravdu nešlo.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

1:35:00 30.03.2011

tak ta udalost oncontextmenu fakt nefunguje akorat v opere, tak tam to zkus vykutit nejak jinak, pak to sem kdyztak muzes postnou, kdyz na to prijdes

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

1:26:31 30.03.2011

aha :-D jako uvital bych klidne i elegantnejsi reseni :-) ale nic jineho nevim... :)

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

1:24:34 30.03.2011

jj , ja sem zkusil ve chrome to co sem postnul a ani to tam nefunguje : D, takze to oncontextmenu bude asi nejlepsi reseni

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

1:22:09 30.03.2011

No tohle je jedna moznost, ale me ta moje moznost funguje ve vsech nejpouzivanejsich prohlizecich, krom opery ve ktere nevim jestli to funguje, tak mi prijde jednodussi napsat jeden radek a pak pomoci jQuery priradit dalsi udalosti

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

1:13:07 30.03.2011

function handler(event) {
event = event || window.event;

if (event.stopPropagation)
event.stopPropagation();

event.cancelBubble = true;
return false;
}

a priradit do onmousedown udalosti

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

1:06:56 30.03.2011

To sem zkousel, ale nefungovalo to.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

1:04:58 30.03.2011

by melo stacit vratit false

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

1:03:30 30.03.2011

Zjistim ktere tlacitko bylo stisknuto. Vim, ze bylo stisknuto prave, ale jak zabranim, aby se mi nezobrazila puvodni kontextova nabidka?

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

1:02:21 30.03.2011

Ted nevim co presne myslis. Proc by to nemelo jit?

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

0:54:45 30.03.2011

No ve firefoxu, ie i chrome to funguje. Operu nepouzivam, takze nevim. Ano onclick a ocekovani tlacitka je potreba, protoze potrebuju zjistit, ktery sem stiskl, ovsem, po ocekovani tlacitka, nelze potlacit kontextove menu.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: designerrr

0:49:25 30.03.2011

To bych spis rekl, ze se to dela skrze onclick a cekovani tlacitka. Tohle urcite nebude fungovat ve vsech prohlizecich.

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: Jadro007

21:48:03 29.03.2011

Děkuju

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

21:37:13 29.03.2011

normalne do body tagu vlozit OnContextMenu="return false;" asi takhle nejak .

Akorat ze puvodne sem tam mel preklep a nefungovalo to a byl sem tak slepej ze ho ne a ne videt :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: Jadro007

21:34:03 29.03.2011

A můžeš sem prosím dát řešení?
Díky

Citovat příspěvek

 

Re: Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

21:33:12 29.03.2011

Omg uz sem to vyresil, zase to byl jen preklep a ja si rikal, ze to mam nejaky zacarovany :-D

Citovat příspěvek

 

Potlaceni kontext menu

Autor: inferiusX

19:13:32 29.03.2011

Zdravim,
jiste uz se to tu nekde resilo, ale i na internetu sem neco nasel, ale nejak sem to z toho spravne nepochopil. Chtel bych se zeptat jak potlacit otereni kontextove nabidky po stisku praveho tlacitka. Nechci vyhodit zadnou hlasku, chci ho nahradit vlastni kontextovou nabidkou. Ale porad ji nemuzu nejak vypnout.

Diky za odpoved.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: