Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Postupné vykreslování cesty v tabulce

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: Tomas_Hav

22:36:05 30.10.2011

Ahoj,
to chapu , ale u google je to asi jinak, protoze se hejbe cely div dragContainer a pritom mapu vidim porad v celem okne. To je na tom to divny , kdyz prece pozicuji rodicovsky div tak by mely ty obrazky jit s nim ne? Nebo je to opravdu tim,ze je to position absolute?

100%; position: absolute; left: 0px; top: 0px;">

Pohybujici se div








Obrazky s mapama
Ahoj, to chapu , ale u google je to asi jinak, protoze se hejbe cely div dragContainer a pritom mapu vidim porad v celem okne. To je na tom to divny , kdyz prece pozicuji rodicovsky div tak by mely ty obrazky jit s nim ne? Nebo je to opravdu tim,ze je to position absolute? 100%; position: absolute; left: 0px; top: 0px;"> Pohybujici se div
Obrazky s mapama Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: peta1

15:59:50 26.10.2011

Zkus pouzit google api?
Mas postavu treba ve ctverci [n,n], nactes si ctverce x: n-1, n, n+1, y: n-1, n, n+1. Pokud ti to nestaci, tak ve smeru/okolo postavy i uroven 2.
ooo
oxo
ooo

..ooo
.oooo
.o>oo
.oooo
..ooo

ooooo
ooooo
ooxoo
ooooo
ooooo

Pokud to je mapa slozena z predem znamych obrazku, tak muzes pouze nacist seznam cisel a pomoci css napozicovat prislusny obrazek. V JS:
mapa.jpg
poklad | trava | bojovnik | skala
mapa = [
[4,4,4,4,4],
[4,2,2,2,4],
[4,2,2,2,4],
[4,2,2,2,4],
[4,4,4,4,4]
];
predmety = [
[0,0,0,0,0],
[0,1,0,0,0],
[0,0,0,1,0],
[0,0,0,0,0],
[0,0,0,0,0]
];
postava = {
pozice: [2,2]
};
Zkracene:
mapa = "444444222442224422244444"; // vybirat to pres charAt nebo substring;

Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: TomasHav

12:16:50 26.10.2011

Ahoj,
resim podobny problem, mam udelat prochazeni se po pudorysu domu a postupne pridavat divy s backgroudem pudorysu v divu. Chci to resit ajaxem, ale nevim jak presne poznat kdy nacist div a aby byla animace posunu verohodna. Neco jako posun drag & drop u mapy.cz.

Neresil to nekdo ? Diky za jake koliv rady.
Tomas

Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: designerrr

10:45:56 10.10.2011

knappix Napsal:
-------------------------------------------------------
> jelikož mě
> nenapadlo, že když zavolám setInterval s funkcí
> které předávám lokální proměnné, tak ve chvíli,
> kdy na volání dojde už nebudou proměnné v paměti.

No funkce setInterval přebírá jako první parametr funkci, která
se po zadaném intervalu zavolá, takže přimo předat té funkci
klasickým způsobem parametry nejde.
Můžeš ale uvnitř vnitřní funkce používat lokální proměnné funkce vnější,
např.



V tomhle kódu normálně používám z vnitřní funkce lokální proměnnou i funkce vnější.

Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: peta1

8:12:54 10.10.2011

http://www.volny.cz/peter.mlich/hry/hry.htm
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/pr2/js-paint.htm
http://peter-mlich.wz.cz/web/js/pr2/js-imgchange.htm

SetInterval je casova funkce a ta funguje mimo beznou funkci. Lokalni promenne ji muzes predat, ale musis to spravne napsat.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/x/sl3.htm
this.timerRunStart = function()
{
this.timerStop();
this.timerid = window.setInterval('objects.'+this.name+'.doStep()', this.speedrun);
}
Kazdopadne tyhle veci se vetsinou resi zmenou className, kdy si potom pres css nastavis, co se ma stat (zmeni pozadi nebo neco se objevi, skryje, ...)

Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: knappix

20:35:00 09.10.2011

Už jsem to vyřešil - nešlo mi to, jelikož mě nenapadlo, že když zavolám setInterval s funkcí které předávám lokální proměnné, tak ve chvíli, kdy na volání dojde už nebudou proměnné v paměti. Přesto je pro mě Vaše připomínka velmi přínosná - možná to nakonec přepíšu na verzi s animací způsobem, jakým jste napsal. Děkuji ;).

Citovat příspěvek

 

Re: Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: designerrr

9:36:06 09.10.2011

No postupně měnit obrázek na pozadí jde udělat asi jen tak, že máš dva stejné divy s tím, že první je div s obrázkem, který chceš aby byl vidět později a na něm je druhý div s obrázkem nebo bez, to je jedno, který je vidět aktuálně. Potom stací animovat vrchnímu divu opacity na 0.

Citovat příspěvek

 

Postupné vykreslování cesty v tabulce

Autor: knappix

15:34:23 08.10.2011

Dobrý den,
programuji webovou aplikaci, která by měla určit kapacitu krátkodobé paměti. Chtěl bych, aby políčka, která značí cestu tabulkou postupně měnila obrázek na pozadí v nějakém časovém intervalu, avšak nemohu přijít na to jak (s js jsem začátečník). Měl by někdo z vás nápad jak to naprogramovat?

ukázka zde:[url]http://dl.dropbox.com/u/9331839/itu/testTable.html[/url]
js:[url]http://dl.dropbox.com/u/9331839/itu/game.js[/url]

Děkuji předem za odpovědi
Knapovský Martin

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: