Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

velikost souboru obrazku

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: velikost souboru obrazku

Autor: peta1

8:22:55 01.11.2011

Zkusil jsem jinou metodu, vykreslil jsem si obrazek do canvasu a zkonvertoval na base64 data. Jenze opet narazim na jine bezpecnostni opatreni.

Chyba: uncaught exception: [Exception... "Security error" code: "1000" nsresult: "0x805303e8 (NS_ERROR_DOM_SECURITY_ERR)" location: "http://localhost/gal-pokus/gal-pokus.htm Line: 111"]

function imageDataToBase64(img)
{
var canvas, context, data;
canvas = document.createElement("canvas");
canvas.width = img.width;
canvas.height = img.height;
context = canvas.getContext("2d");
context.drawImage(img, 0, 0);
data = canvas.toDataURL("image/jpg");
alert(data)
img.src = data;
}

Citovat příspěvek

 

velikost souboru obrazku

Autor: peta1

7:12:17 01.11.2011

Mam script, ktery zjistuje velikost souboru. Ale protoze je to http request, nefunguje mi to pro vnejsi url. Da se zjistit v prohlizeci jeste jinak velikost externiho obrazku, kdyz uz ho mam nahrany do stranky?

function getFileSize(url) {
var req = new XMLHttpRequest();
//url = "http://i.idnes.cz/pocasi/11/10/radar/1343674_pacz23.z_max3d.20111031.1200.0_sph_srazky.jpg"
req.open('HEAD', url, false); // false = use synchronous request
//alert(url)
req.send(null);
//alert(req.getResponseHeader('Content-length'))
return req.getResponseHeader('Content-length');
}

...
b = "base64";
s = img.src.indexOf(b)>0 ? (img.src.substring(img.src.indexOf(b)+b.length).length>>2) * 3 : getFileSize(img.src);

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: