Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kde se koná výstava fotografií Luďka Vojtěchovského?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Matlab Forum

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Maticový počet

Autor: Luca ♀

21:15:06 28.02.2018

ahoj, prosila bych radu - mám matici o velikosti [6x6] a potřebovala bych první 3 sloupce a všechny řádky přenásobit jednou konstatnou ale nechce se mi to dělat po jednotlivých řádcích, myslela jsem že by to mohlo jít přes for cyklus, ale nějak se mi nepovedlo to. mohla bych poprosit o radu? děkuju

Citovat příspěvek

 

Dopředná a zpětná regrese

Autor: FD ♀

18:48:14 07.12.2017

Uvažujte úsek Silnicního okruhu kolem Prahy (D0, SOKP) od km 20,1 do 17,0. Demonstrujte
postup tvorby lineárního regresního modelu predikujícího provoz na km 17,0 z
dat na predchozích branách, tentokrát ale naprímo, bez autoregresní komponenty. Použijte
postup dopredného (forward selection) a zpetného (backward selection) výberu
regresoru.

mam celkem 3 mista (20,1km 18,7km a 17 km), kde se měří počet aut, jejich rychlost ... mam data z prvních dvou a mám predikovat na 17 km . Pro každé místo existuje tabulka s kompletními daty. Nevím, jak vytvořím obecný matlabovský skript, kam bych jen tyto hodnoty doplnil a měl bych výslednou predikci.

Díky za pomoc

Citovat příspěvek

 

Gaussova eliminace

Autor: Verc@ ♀

16:01:41 09.06.2012

Ahoj, bez jakékoliv předchozí znalosti matlabu potřebuju vyřešit eliminaci rovnice:
4. x1 + 2. x2 +-1. x3 +6. x4 +5. x5 =2
4. x1 + -1. x2 +-1. x3 +1. x4 +6. x5 =-1
4. x1 + 0. x2 +0. x3 +1. x4 +5. x5 =1
-3. x1 +-1. x2 +-2. x3 +2. x4 +-6. x5 =3
-4. x1 +2. x2 +-3. x3 +2. x4 +-2. x5 =0

Co jsem zatím pochopila je, že zadám:
A=[4 2 -1 6 5;4 -1 -1 1 6;4 0 0 1 5;-3 -1 -2 2 -6;-4 2 -3 2 -2]
AR=A;AR(:,[6]=[2;-1;1;3;0]
h=rank(A), hs=rank (AR)

A dál jsem v koncích.... poradí prosím někdo, jak dál postupovat?
Předem děkuji, V.

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: skypy

17:52:14 21.11.2011

Zdravím všechny. Potřeboval bych pomoc se seminárkou. Mám za úkol pomocí neuronových sítí v Matlabu vypočítat optimální trasu pro souřadnicovou vrtačku. To znamená,že mám zadaných 20 souřadnic děr x,y a mám určit optimalni pořadí odvrtávání jednotlivých děr.Děkuju za ochotu

Citovat příspěvek

 

Generování zvuku v Matlabu

Autor: Martin L.

0:12:20 03.11.2011

Zdravím lidi mám dotaz mohl by mi někdo poradit popřípadě napsat nějaký kód pro zvuky generované Matlabem díky obálce a frekvencí???
Mam to jako semestrálku a nevím jak to udělat :(

Předem děkuji za pomoc všem :)

Citovat příspěvek

 

Matlab_matice

Autor: Hloušek

13:18:08 01.11.2011

Ahoj, sem v matlabu nováčkem a potřeboval bych pomoct s vytvořením podmínky(cyklu).
Narazil sem na problem:
mam matici A[1;2;3] % nahodně vygenerovaná matice 1x3 od 1 do 5
pak mam matici hodnot(tabulku) B[1 1.1 1.2 1.3;2 2.1 2.2 2.3;3 3.1 3.2 3.3; 4 ...až do těch pěti]

potřeboval bych napsat podmínku: jeli první hodnota matice A obsažena v prvním sloupci B (něco jako if A(0,0) == B(:,0)) zapiš tu další hodnotu do nový matice (B(z toho řádku,1) = C(0,0))

Moc díky za jakoukoli radu :)

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: justik

19:25:07 28.10.2011

Za malo. Ale neni to skutecny kod, jen formaizovany zapis.

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: Jaromír Kalenda

12:09:47 28.10.2011

Moc Vám děkuji za odpověď. Hned se na to o vikendu vrhnu. Ne, jsem studen VUT Brno, strojárna (kombinvané studium).Matlab jsme měli jen teoreticky 18hodin a pak nám poslal tyto dvě zadání. Ještě jednou Vám moc děkuji.

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: justik

17:13:11 27.10.2011

Nasobeni matic: tri vnorene cykly

c(i,j) = suma(a(i,k) * b(k,j))

Soucin prod: Dva for cykly.

b(1,j) = suma(a(i,j) *a(i,j))

To jsou priklady pro gymnazium? :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: Jaromír Kalenda

10:48:13 26.10.2011

Dobrý den,
Měl jsem, takoví rychlo kurz MATLABu, jen teorii. A teď mám za úkol vypracovat dva příklady. Byl by tu někdo tak hodny a navedl mě, poradil?
1. příklad - řídicí struktury
Napište m-skript pro násobení matic bez použití operace pro maticové násobení.
K výpočtu prvků výsledné matice použijte řídicí strukturu cyklus (bude nutné použít vnořené cykly), nikoliv operátor * aplikovaný na maticové operandy.
2. příklad - funkce
Napište funkci pro výpočet součinu prvků vektoru.
Vyhněte se použití funkce prod.

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: seinte

18:26:49 10.07.2011

Zdravím, řeším v matlabu modulace PAM s uniformním a věrným vzorkováním, ze zadaneho spojiteho signalu a moc si s tim nevím rady. Nemáte někdo z vás s tímto zkušenosti? Děkuji Petr

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: paya

20:38:51 23.06.2011

b=-5:0.01:5;
z=1+1i*b;
f=sqrt(z.^2+1);
plot(real(f),imag(f));

2011/6/22 ld3703

>
>
> Něvěděl by prosím někdo jak udělat tento příklad v matlabu vůbec si s tím
> nevím rady... Nakreslete v komplexní rovině(reálná část komplexního čísla se
> vynáší na osu x a imaginární část na osu y) průběh funkce f(z)=sqrt(z^2+1),
> kde komplexní část b čísla z=1+b*i se mění v intervalu -5<=b<=5
>
> Předem děkuji za pomoc...
> --
> Autor: ld3703
> Forum: Matematické programy
> Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?141,1988757,3326138#msg-3326138
>
>


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: ld3703

13:27:26 22.06.2011

Něvěděl by prosím někdo jak udělat tento příklad v matlabu vůbec si s tím nevím rady... Nakreslete v komplexní rovině(reálná část komplexního čísla se vynáší na osu x a imaginární část na osu y) průběh funkce f(z)=sqrt(z^2+1), kde komplexní část b čísla z=1+b*i se mění v intervalu -5<=b<=5

Předem děkuji za pomoc...

Citovat příspěvek

 

NEWSOM

Autor: Michal Strhal

22:57:22 12.05.2011

Resim priklad kohonenovy neuronove site, pomoci funkce newsom.
Priklad je z helpu,ale bohuzel nejsem schopen najit (a spravne pouzit) funkci na zadani pocatecnich vah "input weights"

P = [rand(1,400)*2; rand(1,400)];
net = newsom([0 2; 0 1],[3 5], 'gridtop');
plotsom(net.layers{1}.positions)

net.inputWeights{i,j}.initFcn to 'rands'


%rands sice funguje, ale nevim, jak zadat v rozmezi treba od 0,1 do 0,2 treba

net.trainParam.epochs = 25;
net = train(net,P); :)

Citovat příspěvek

 

Re: ULOHA se kterou nehnu.

Autor: gsdfgsdg

14:09:38 10.05.2011

kruznice ze 3 bodu A,B,C:
http://paulbourke.net/geometry/circlefrom3/

ctverec ze stredoveho bodu D a vrocholu E:
* vektor DE ma souradnice Vx=Ex-Dx a Vy=Ey-Dy.
* vrchol protilehly k bodu E, souradnice x je Dx-Vx, souradnice y je Dy-Vy
* dalsi vrcholy jsou pro jeden bod [Dx-Vx, Dx+Vy] a druhy [Dx+Vx, Dy-Vy]

prunik ctverce a kruznice je 4x prunik usecky a kruznice:
http://mathworld.wolfram.com/Circle-LineIntersection.html

Citovat příspěvek

 

ULOHA se kterou nehnu.

Autor: Antonin

20:40:00 09.05.2011

Ahoj,
mam tu zadani ulohy se kterou nejsem schopny hnout. Nasel by se nekdo, kdo by mi to udelal v Matlabu?
Diky Tonda

Společný bod kružnice a čtverce

V Euklidovské rovině je 5 bodů se souřadnicemi A [ax; ay]; B [bx; by]; C [cx; cy]; D [dx; dy]; E [ex; ey]. Zjistěte, zda body A [ax; ay]; B [bx; by]; C [cx; cy] tvoří kružnici a vypočtěte souřadnice jejího středu a poloměr. Dále bod D [dx; dy] je středem čtverce a bod E [ex; ey] vrcholem tohoto čtverce. Zjistěte, zda tato kružnice a čtverec v rovině mají společný bod.

Citovat příspěvek

 

Re: Matlab Forum

Autor: Petr V

14:32:05 09.02.2011

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když potřebuji udělat průměrný obraz v Matlabu, jak na to. Mám obrázky a,b,c, které načtu pomocí příkazu imread do proměnných (a,b,c). Poté jednoduše udělám aritmetický průměr x=(1/3)*(a+b+c). Čekal bych, že vyjde průměr v každém pixelu z daných tří obrázků, ovšem výsledný obrázek je na celé ploše jednobarevný. Díky za tipy.

Citovat příspěvek

 

dotaz

Autor: Pavel266

18:20:16 16.12.2010

Zdravím, nevíte někdo prosím jak v Matlabu R2007b změním aby mi program počítal na více jak 4 desetinná místa? Zkoušel jsem to přes příkaz
optimset('Display','off','TolX',1e-12,'TolFun',1e-12); ale nefunguje to díky za odpověď

Citovat příspěvek

 

Matlab Forum

Autor: Martin Foltin

9:42:55 23.02.2007

Dobry den

Spustili sme prevadzku fora zameraneho specialne na Matlab. Najdete ho na stranke www. [url]www.matlab.sk[/url] (ma sice este svoje muchy, na odstraneni sa pracuje). Budeme radi ak sa podelite s nami o vase problemy. Do diskusii by sa mali zapajat aj pani zo spolocnosti Humusoft a SYPRIN (distribucia produktov The MathWorks).

S pozdravom MatlabForum tim

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: