Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zobrazení binárního kódu

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: mugvaj

20:41:30 13.10.2011

N 01001001° 00010111.100101100000
E 000000010110° 00110010.011101001000'

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: vkb

11:08:31 21.05.2010

Pane kolego z Kalicha,
myslim, ze tudy pro vas cesta nevede. Ja jsem PRO SEBE psal pod Excelem podobnou vec
pro pult NOVA od Noavalightingu.
Vezte, ze to neni prace na hodiny ale spise na dny.

Reseni bych videl, stare veci na starem pultu a nove na novem. Nebo vem digitalni fotak a ofotografuj si jednotlive nalady z monitoru. Ze by byl nejaky standart pro ukladani dat pro osvetlovaci pulty nevim.

Co muzete zkusit je, jak vam radili, editaci pomoci nejakeho HEX editoru. Data budou pravdepodobne v nejakych logickych blocich, po naladach, a dalo by se to odchytit (a vytisknout).

vkb

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

21:32:31 18.05.2010


Ne tak docela. Asi lepší by bylo založit nový dotaz v sekci "Problémy a algoritmy". No, ale kdo ví :-)


V případě že se nejedná o textový soubor, tak textový editor asi nebude nejvhodnější pro otevření souboru s binárními daty. Pro prohlížení a tisk souboru s binárními daty můžete použít např. i aplikaci "Total Commander". Stačí v Commanderu najet myší na soubor, stisknout "F3" a v možnostech vybrat "Hexadecimální".


A to asi bude největší problém. Nedovedu si představit, že vytisknete 692 kB dat a pak je budete ručně přepisovat na jiný kód (k tomu by se dal použít "hexeditor", ale to spíš jen v případě že chcete v souboru pozměnit pár bajtů).


Výpis alespoň části souboru by určitě nebyl na škodu. Klidně ten soubor pošlete. Já si ty vaše data v souboru představuji tak, že jsou zde uložena nějaká čísla, která představují činnost na mix. pultu.

Pokud jsem úplně out tak se omlouvám, ale mixážní pult jsem nikdy neobsluhoval :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení zřejmě hexadecimálního souboru

Autor: Radomír Neuman

15:36:34 18.05.2010

Vážení, snad jsem zde správně

Jmenuji se Radomír Neuman, pracuji v divadle Kalich v Praze.
Používám digitální mixážní pult Ramsa WR DA7, který zálohuji na PC.
Soubory takto vytvořené, nemají příponu.
Potřeboval bych tyto soubory otevřít pro čtení v textovém editoru.
Oč jde: tyto zálohy mixpultu, mají v sobě zřejmě údaje o mnou
vytvořeném programu pro tento pult. Naše divadlo kupuje nový typ
mixpultu, kdy jeho "programovací jazyk"- dá- li se to tak říci, není
s těmito "zálohami" kompatibilní.
A já musím přeprogramovat, na základě těchto údajů, nový pult.
Nejsem žádný "hacker", ani nějaký zásadní počítačový expert. Proto vás
prosím o radu, jak tyto informace "zviditelnit" a vytisknout.
Vystřídal jsem možnosti diskuzního fóra na stránkách v Anglii,
vztahujícím se k tomuto typu zařízení, fóra v česku, vztahující se ke
čtení takovýchto souborů.
Anglie mlčí, fóra v česku nepostihují můj případ...

Soubor na ukázku bych poslal, žel jeho velikost je 692kB. Mohu ho ale zaslat popřípadě mailem.

Mnohokrát děkuji, za váš čas a jakoukoli odpověď.

V úctě, R. Neuman

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení zřejmě hexadecimálního souboru

Autor: Radomír Neuman

15:32:33 18.05.2010

Vážení, snad jsem zde správně

Jmenuji se Radomír Neuman, pracuji v divadle Kalich v Praze.
Používám digitální mixážní pult Ramsa WR DA7, který zálohuji na PC.
Soubory takto vytvořené, nemají příponu.
Potřeboval bych tyto soubory otevřít pro čtení v textovém editoru.
Oč jde: tyto zálohy mixpultu, mají v sobě zřejmě údaje o mnou
vytvořeném programu pro tento pult. Naše divadlo kupuje nový typ
mixpultu, kdy jeho "programovací jazyk"- dá- li se to tak říci, není
s těmito "zálohami" kompatibilní.
A já musím přeprogramovat, na základě těchto údajů, nový pult.
Nejsem žádný "hacker", ani nějaký zásadní počítačový expert. Proto vás
prosím o radu, jak tyto informace "zviditelnit" a vytisknout.
Vystřídal jsem možnosti diskuzního fóra na stránkách v Anglii,
vztahujícím se k tomuto typu zařízení, fóra v česku, vztahující se ke
čtení takovýchto souborů.
Anglie mlčí, fóra v česku nepostihují můj případ...
Mnohokrát děkuji, za váš čas a jakoukoli odpověď.

Soubor na ukázku bych poslal, žel jeho velikost je 692kB

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení zřejmě hexadecimálního souboru

Autor: Radomír Neuman

15:28:26 18.05.2010

Vážení, snad jsem zde správně

Jmenuji se Radomír Neuman, pracuji v divadle Kalich v Praze.
Používám digitální mixážní pult Ramsa WR DA7, který zálohuji na PC.
Soubory takto vytvořené, nemají příponu.
Potřeboval bych tyto soubory otevřít pro čtení v textovém editoru.
Oč jde: tyto zálohy mixpultu, mají v sobě zřejmě údaje o mnou
vytvořeném programu pro tento pult. Naše divadlo kupuje nový typ
mixpultu, kdy jeho "programovací jazyk"- dá- li se to tak říci, není
s těmito "zálohami" kompatibilní.
A já musím přeprogramovat, na základě těchto údajů, nový pult.
Nejsem žádný "hacker", ani nějaký zásadní počítačový expert. Proto vás
prosím o radu, jak tyto informace "zviditelnit" a vytisknout.
Vystřídal jsem možnosti diskuzního fóra na stránkách v Anglii,
vztahujícím se k tomuto typu zařízení, fóra v česku, vztahující se ke
čtení takovýchto souborů.
Anglie mlčí, fóra v česku nepostihují můj případ...
Mnohokrát děkuji, za váš čas a jakoukoli odpověď.

V příloze posílám "zálohy" vytvořené naším mixpultem.

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

19:00:24 06.01.2009

Děkuju moc všechno vyzkouším pohraju se s tím a bude to faajn :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Maty

10:57:05 05.01.2009

jinak pro toho kdo si nedá pokoj je malinko o JPEG zde

[url]tempus1.fri.utc.sk/Pardubice/Komprimace/Prednasky/Obraz.doc [/url]

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Maty

10:52:36 05.01.2009

to je přece prosté milý watsone, kdesi jsem se dočetl že tranzistor fumguje ma principu I,O, ergo když chci být kůl a programovat v co nejnižší úrovní musím dělat ve dvojkové soustavě


takže shrneme to
převádět jpeg na binary je kravina, zůstaň u hexadecimal
komprimovat pomocí entropického kódovače sekvenčně komprimovaný JPG je hovadina-lebo za prvé jen porozumění principu zobrazení obrázku a funkce kódovače a dekódovače je vyšší dívčí, což evidentně nemáte zvládnuto , tudíž zabývat se tímto je pro vás stejné jako pokusit se vytvořit umělou inteligenci

nechci chytračit ani rozumovat, ale prostě věřte zkušenějším

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

8:44:20 03.01.2009

Co pořád máte s tím binárním kódem ? :-)
Manipulace s jednotlivými bity by byla velice náročná a zdlouhavá. Komprimaci provádějte na úrovni jednoho bajtu(byte), slova(ineger) nobo dvojslova (long).
Jak už jsem jednou podotkl, tak pro zobrazení použijte hexa soustavu. Např. nějak takto:

'Nastavíme proporcionální písmo (znaky mají stejnou šířku)
Form1.FontName = "Courier New"
txt = "00000000 /"
For i = LBound(bytes) To UBound(bytes)
txt = txt & " " & Right("0" & Hex(bytes(i)), 2)
If i Mod 16 = 0 Then
txt = txt & vbCrLf & Right("0000000" & Hex(i), 8) & " /"
End If
Next i
Print txt

Pokud je to váš první pokus o komprimaci, tak radši začněte něčím jednodušším.
Formát jpeg je opravdu děsivě složitý. Pro začátek bych doporučil prozkoumat komprimaci u formátu bmp.

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

2:20:44 03.01.2009

[quote]Dim file_name As String
Dim file_length As Long
Dim fnum As Integer
Dim bytes() As Byte
Dim txt As String
Dim i As Integer

file_name = "c:\1.txt"
file_length = FileLen(file_name)

fnum = FreeFile
ReDim bytes(1 To file_length)

Open file_name For Binary As #fnum
Get #fnum, 1, bytes
Close fnum

' Display the results.
For i = 1 To file_length
txt = txt & Format$(bytes(i)) & vbCrLf
Next i
Text1.Text = txt[/quote]

myslíte že se s tímhle nějak k tomu binárnímu kódu dostanu? tenhle kód rozloží soubor na řadu čísel

83
97
102
105
114
101
32
45
32
65
108
119
97
.. atd

dá se to ještě nějak převést nebo tudy cesta nevede? :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

2:06:07 03.01.2009

ano funguje to ;) děkuju moc

nicméně s tím hlavním, co potřebuji mi to moc nepomohlo ale i tak díky bude se hodit :) jinak zkouším googlit tak uvidíme

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

22:34:04 02.01.2009

Co se týká práce s grafikou, tak tam vám můžu trochu pomoci. Přiložil jsem malý příklad jak lze získat a editovat obrazová data bitmapy.
S kompresí ve formátu jpeg vám neporadím - to je nad moje síly :-)
Na netu můžete vyhledat spoustu informací a zdrojáků o kompresi do formátu jpg. Kdysi jsem našel na netu i zdroják ve VB pro kompresi do formátu jpg.

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

20:11:52 02.01.2009

Ano v pořádku tak já to zkusím trošku podrobněji popsat :)


1) mám soubor .. TŘEBA [bold]Indian.JPG[/bold]

2) Windows mi to zobrazí jako obyčejný obrázek ale to mi k ničemu není (berte s rezervou)

3) takže bych rád vytáhl z tohoto obrázku z čeho je složený (dejme tomu že halabala[bold]10101101101[/bold]....)

4) a s tímhle už se přece nějak pracovat dá... zajímá mě, jakým způsobem by se daly tyto řetězce jedniček a nul nahradit, zkrátit, dosazovat atd za jakých podmínek zaznamenat (určitě víte že jeden Izraelec zaznamenával na papír pomocí systému geometrických obrazců a bylo to opravdu velmi zajímavé) a pak tyto "náhrady" převést v pc zpět do dvojkové soustavy..

Vás prosím pouze o to, jak získat zmíněné jedničky a nuly ze souboru a kupříkladu je uložit do textového dokumentu. No a pokud je mám, jak soubor těchto jedniček a nul zkonvertovat zpátky do souboru Indian.JPG tak, aby byl opět pro windows normální obrázek.

A je mi jedno kam by to vyhodilo, jestli třeba do textového dokumentu (když ten textbox se na takové věci nehodí :) to beru jsem poučen.. nebo skrz richtextbox do doc atd. určitě chápete..

prosím netvrďte mi že je to zbytečné :S rád bych to prostě udělal a s Vaší pomocí by to určitě šlo

Díky za pozornost kterou mi věnujete :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

18:09:16 02.01.2009

Pokud podrobně nevysvětlíte o co vám vlastně jde, tak se opravdu těžko radí. Převádět data do binární soustavy je naprosto zbytečné, soubor si načtěte do bajtového pole a pak jej zpracujte. Pro zobrazení dat v text boxu použijte hexa soustavu. Text box je navíc omezen kapacitou - pouze 64 kB.

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

15:59:45 02.01.2009

to je přece jedno ne? jpeg jsem uvedl jen příklad souboru s koncovkou může to být cokoli

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Maty

10:47:16 02.01.2009

komprimaci JPEGU??????????????????????????

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

22:43:43 01.01.2009

Luboš Napsal:
-------------------------------------------------------
> Měl by jste napsat o co vám vlastně přesně jde ?
> Nějak nemůžu pochopit k čemu by to bylo dobré !


no tak jednak je to velmi zajímavé a rád bych se podíval do tajů tohoto systému a jednak chci zkusit pokusy s komprimací a zaznamenáváním tohoto kódu :)

doufám že Vám nevadí že se na to ptám :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

20:08:28 01.01.2009

Měl by jste napsat o co vám vlastně přesně jde ? Nějak nemůžu pochopit k čemu by to bylo dobré !

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

19:04:33 01.01.2009

a dá se otevřít např. nějaký obrázek .jpg a pomocí nějaké procedury ho zobrazit v textboxu jako soubor jedniček a nul? :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

18:24:15 01.01.2009

"Print 2^i" si vymažte a dimenze "i" by měla být Byte :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Zobrazení binárního kódu

Autor: Luboš

18:18:22 01.01.2009

VB umí zobrazovat čísla pouze v desítkové, šestnáctkové a osmičkové soustavě. Pro dvojkovou soustavu si musíte vytvořit vlastní proceduru. Např.:

Dim bajt As Byte
Dim bin As String
Dim i As Long

'Převod datového typu Byte do dvojkové soustavy
bajt = 255
bin = ""

For i = 0 To 7
Print 2 ^ i
If (bajt And (2 ^ i)) = 0 Then
bin = "0" & bin
Else
bin = "1" & bin
End If
Next i
Print bin

'Opačný převod
bajt = 0
For i = 0 To 7
If Mid(bin, i + 1, 1) = "1" Then
bajt = bajt + 2 ^ i
End If
Next i
Print bajt

Pokud budete převádět nějaký větší soubor, tak by bylo mnohem rychlejší provést převod prostřednictvím nějaké převodní tabulky, kterou naplníte při spuštění aplikace.

Citovat příspěvek

 

Zobrazení binárního kódu

Autor: martias89

15:12:36 01.01.2009

Nevíte jestli je nějaký způsob (samozřejmě že je, ale pro nás smrtelníky) jak rozložit soubor a zobrazit ho v binárním formátu jedniček a nul a popř. zase složit?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: