Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Gábina

8:44:32 09.07.2009

Je-li X číslo, zkuste combobox nahradit
ovládacím prvkem NumericUpDown,kde lze
nastavit minimální a maximální hodnotu.
U comboboxu lze změnit DropDownStyle
a omezit požadovaný výběr na seznam.
Pokud máte 1 až 30, pak naplníte combo
čísly a style nastavíte DropDownList.
Udělat to, že do comboboxu nepůjde nic
psát lze nastavaním Enabled na False. :)

Užijte si volno, oddech a odpočinek!

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

20:25:47 08.07.2009

Pro Gábinu:
Díky moc, ano, ten topic jsem našel.
Teď pár dní nebudu u pc, takže si oddechnu od programování a popravdě, vždy je potřeba dát si čas, aby si od toho hlava odpočinula a měla tak volný prostor pro tvorbu nových řešení založené na vyřešených řešení :)).

Nevíte ještě, jestli můžu udělat to, že do comboboxu nepůjde nic psát?
Vyřešil jsem to kódem, který kontroluje, jestli je hodnota komboboxu menší než X a nebo větší než X. Při menší hodnotě než je X to zvolí minimální hodnotu a při vyšší hodnotě než je X to zvolí maximální možnou hodnotu. Přesto však, nejde to jednodušeji?

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Gábina

12:54:50 08.07.2009

Pěkný předmět! :-)
Pokud jde o vlastní progressbar,tak si můžeš
vytvořit usercontrol s vlastní grafikou, své
obrázky a např. změnou velikosti či vlastním
vykreslováním si vyhrát k obrazu svému. Dost
možná je to v té příloze, co se asi má uložit
s příponou .rar a rozbalit, nevím...

Platí-li věta viz výše:
Účel tvorby programu na test otázky
není předmětem této diskuze.
...již dále nečtěte, ačkoli zkraje mi
to připadalo skoro jako test otázky...

Otázky a odpovědi - datagridview a použití datatable
i s vyhodnocením správných nebo součtu bodů, možnost
jedné nebo i více správných odpovědí, můj tip...
Příklad vb.net viz odkaz a stačí si kód zkopírovat:
http://www.vbnet.cz/forum-tema--2378-textboxy_v_cyklu.aspx

Ale funguje to tak, že vždy zobrazuješ jen jednu otázku,
asi jakoby labely a textboxy viz. výše pro jednu otázku
měnily obsah pomocí nějakého navigátoru otázek nebo jen
přepínáním čísel otázek v comboboxu, avšak zdá se, že je
asi záměr, aby byly otázky vidět ve formu všech třicet
najednou a potom by se ten usercontrol třeba taky uživil...

Už zde byl i náhodný výběr otázek apod.
stačí pohledat přímo zde ve fóru!
Mnoho zdaru!

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

19:10:28 07.07.2009

Hmmm jo díky, s uložit jako jsem měl vždycky špatné zkušenosti a to takové, že se uložil odkaz a né soubor.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: lOOsEr

17:56:01 07.07.2009

Ulozit to ide, vzdy a vsade je "Ulozit ako". Pouzi prave tlacitko mysi.
Ide to, ako je napisane, po ulozeni to treba premenovat.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

16:56:10 07.07.2009

Super díky moc za odkazy.
Účel tvorby programu na test otázky není předmětem této diskuze.
Jak to mám stáhnout, to opravdu netuším. To mám stahovat přes něco jinýho? Já na to kliknu a hned se to chce otevřít a nemůžu to ani uložit na disk. V tom je ten problém. Otevře se to jako PDF v novým okně, ale žádná otázka na Otevřít nebo Uložit tu není. Takže jsem zvědav, jak lamersky se to vyřeší.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

16:56:10 07.07.2009

Super díky moc za odkazy.
Účel tvorby programu na test otázky není předmětem této diskuze.
Jak to mám stáhnout, to opravdu netuším. To mám stahovat přes něco jinýho? Já na to kliknu a hned se to chce otevřít a nemůžu to ani uložit na disk. V tom je ten problém. Otevře se to jako PDF v novým okně, ale žádná otázka na Otevřít nebo Uložit tu není. Takže jsem zvědav, jak lamersky se to vyřeší.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

12:15:16 07.07.2009

a predsa este priklad na pole prvkov:

1.
http://visualbasic.about.com/od/usingvbnet/l/bldykctrlarraya.htm
2.
http://www.vb-helper.com/howto_net_control_arrray.html
3.
http://www.programmersheaven.com/mb/VBNET/227042/227817/re-control-arrays/?S=B20000
x.
.
.
.
google

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

12:04:35 07.07.2009

*oprava, "testiku", hh

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

12:03:37 07.07.2009

ano lebo to stahujes s tym, ze ti to hned (adobe reader?, foxit reader?) chce otvorit.
ja pisem, stiahni a uloz, NEotvaraj priamo z webu...


btw, kvoli nejakemu malemu textiku si zrejme komplikujes robotu ;)

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

10:14:44 07.07.2009

A problém s polem už řeším přes DATABASE...

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

8:48:22 07.07.2009

Soubor nezačíná '%PDF-'

toto mi to píše když to chci stáhnout a nejde to.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

1:28:04 07.07.2009

samozrejme si po stiahnuti suboru zmen priponu z PDF na RAR a rozbal...

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

1:25:17 07.07.2009

vezmem to od konca:
obrazok v checkboxe - neda,
styl PB sa da zmenit, celkova grafika? co tym myslis? ale nie. farba dielikov - nie (urcite nie ak mas zapnute windows styly, mozno pri vypnutych farba menit pojde, ale uz nepojde o dieliky).

ciastocne ti moze pomoct uvedeny priklad, kde ako PB vyuzijes Label :)


vela zdaru

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

23:48:28 06.07.2009

No právě, já tam ten INDEX nenašel. Ale VB2008 mě vyhovuje. Stejnak děkuju za odpovědi.

Nevíte náhodou jak změnit buď styl a celkovou grafiku progress baru s jinou barvou těch dílků?

A dá se změnit zaškrtnutý obrázek v checkboxu?

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: 585

23:21:18 06.07.2009

ibaze tie indexy vo VB.NET nie su az taka hracka, ony tam nie su totiz vobec. da sa to ale i tak riesit, ale vlastne pole prvkov nie je jednoducha vec. v tomto je klasika VB6 oproti .NET naozaj macher. no, aspon v tomto :)

konkretne ti teraz neporadim, neviem ci to riesenie cez pole prvkov je v tomto pripade idealne riesenie. isto, vo VB6 ano, tam neni co riesit, ale tu... hm

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Luboš

20:03:45 06.07.2009

Asi jsem maličko přestřelil. Znám pouze VB6, takže vám asi moc nepomůžu.

Ve VB6 bych např. jednotlivým Labelům přidělil v properties stejný název a požadovaný index (1 až 30).
Změna barvy pozadí po kliknutí by vypadala např. takto:

Private Sub Label_Click(Index As Integer)
For i = 1 To 30
Label(i).BackColor = RGB(255, 255, 255)
Next i
Label(Index).BackColor = RGB(255, 0, 0)
End Sub

Data bych uložil do předdefinovaného pole. Např.:

Private Type test
otazka As String
odpoved(1 To 4) As String
spravne As String
End Type

Dim pole(1 To 30) As test

Uložení pole do souboru by neměl být už velký problém.

Vše výše uvedené se týká VB6 - snad vám to aspoň trošku pomůže.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

17:41:57 06.07.2009

Používám Visual Basic 2008 Express Edition

"Pro usnadnění práce používejte pro Labely a TextBoxy indexy. "
Asi Vám trochu nerozumím. Jaké Indexy? Mohl byste mi to lépe vysvětlit?

"Parametry ukládejte do nějakého datového pole, které teprve při ukončení aplikace uložíte do souboru nebo registru. Odtud je pak můžete při spuštění aplikace znovu načíst."

Tím myslíte například pro uživatele neviditelný form, který bude obsahovat tabulku, nebo něco jiného o 30 řádcích s X počtem polí do kterých budou vypisována data? Mohl byste mi tedy poradit, jak mám zálohovat takovéto pole s údaji do jednoho souboru, aby se dal tento test jako koncept otevřít?

Nevím, zda-li bude fungovat vlastní přípona, např .test. Tuto příponu bych dal souboru s obsahem dat z pole. Takovýto obsah by pak vypadal takto:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Otázka | odpověď A | odpověď B | Odpověď C | Odpověď D | Správná odpověď |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Jak se máš? | Nic Moc | Dobře | Špatně | Jde to | odpověď D |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Jaký je den?| Neděle | Pondělí | Úterý | Středa | odpověď A |
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omlouvám se, ale nepovolí se více jak jedna mezera. Takže to nevypadá nic moc, ale dá se v tom vyznat.
Děkuji za odpověď.

Citovat příspěvek

 

Re: X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Luboš

16:21:52 06.07.2009

Ta syntaxe zápisu je nějaká divná. Jaký VB používáte ?

Pro usnadnění práce používejte pro Labely a TextBoxy indexy.
Parametry ukládejte do nějakého datového pole, které teprve při ukončení aplikace uložíte do souboru nebo registru. Odtud je pak můžete při spuštění aplikace znovu načíst.

Citovat příspěvek

 

X problémů, Y odpovědí, Z řešení

Autor: Syslomancer

14:47:30 06.07.2009

Ahoj mám pár problémů. Dělám si test program a našel jsem zde několik témat, které se mi hodí, přesto však to, co zatím nejvíce potřebuji jsem nenašel.

Mám 30 otázek ( ta spojitost, že každý zde má 30 je opravdu náhodná ;)) ) a form, ve kterém jsou nejen tyto otázky, ale i textboxy a podobně. Problém je v tom, že nevím, jakou formou pokračovat. Jestli mám pro každou otázku dělat nový form (což asi nepůjde, jelikož jsem si vymyslel, že tam půjde volit i druh otázky = abcd, nebo priřaď k sobě správné a další) a nebo jestli to mám udělat tak, jak popíšu nyní. 1. otázka, 2. otázka a další až do 30, to jsou texty v LABELech.

Potřebuju nějak vyřešit to, že když kliknu na label1 (1. otázka), stane se aktivní. Bude se nazývat jako aktivní a když se tak bude jmenovat, bude s ním pracovat textbox. To proto, aby form rozlišil, co je aktivní a co má měnit. Textbox (kód mám) by poté měnil automaticky název label1 např na "1. Co je to Visual Basic?". Jde jen o to, aby to měnilo aktivní label, tzn. ten, na který kliknu. Proč tak? Chci to udělat v jednom FORMu. Když kliknu na label1 (1. otázka), stane se aktivním a zbarví se jeho text. Když kliknu na jiný label, odznačí se label1 a nový label se stane aktivním. Když vyplním textbox u label1, uloží se dané parametry do souboru TXT. Když překliknu na další label, vymaže se textbox. Znovu vyplním pro label2 (otázka 2) příslušné data, která se zapíšou do téhož souboru pod label2 s jinými údaji. Když poté překliknu na label1, data z textboxu pro label2 se smažou v textboxu a naloaduje se obsah dat z label1 z txt souboru do textboxu. To když je aktivní label1. Když zase kliknu na label2, label1 se odznačí a label2 je aktivní. Smaže se text v textboxu u label1 a provede se check na data pro label2. Pokud jsou, vyplni se do textboxu. Pokud ne, textbox je prázdný a připraven pro nová data, která se zapíšou. Teď mě napadá, mohl bych to udělat tak, že každý label bude mít vlastní txt soubor a to budu muset stejně tak jako předtím použít šifrování, které jsem tu už našel. To by přeci šlo. Další problém je ten, jestli dokáže program v jednom souboru, který obsahuje X informací pro X labelů rozlišit. Jak si v jednom txt souboru vybrat z dat, která jsou určená pro 30 labelů právě data pro label 2? Jde to?


Label1.Text = TextBox1.Text
Label1.ForeColor = Color.Red
If TextBox1.Text.Length < 10 Then
Label1.Text = ("1. " + TextBox1.Text)
ElseIf TextBox1.Text.Length > 10 Then
Label1.Text = ("1. " + TextBox1.Text + "...")
End If

Toto jsem měl v labelu, pak jsem to dal do textboxu a to bylo lepší. Rozdíl byl v tom, že v labelu jsem nevěděl jak udělat při kliknutí na label jeho "zaktivování" a každá změna názvu v textboxu se u labelu provedla pouze po kliknutí na daný label. Když jsem to dal do textboxu, tak se to měnilo hned. Ale to je ten problém, dkyž to bude v textboxu, potřebuju aby to měnilo jen ty aktivní labely. Pak jsem měl problém v tom kodu s tím, že u
ElseIf TextBox1.Text.Length > 10 Then
Label1.Text = ("1. " + TextBox1.Text + "...")
mi to vypisovalo až moc dlouhý text. chtěl jsem jen 10 znaků a za to ... a to nevím jak udělat protože label1.text = TextBox1.Text.Length = 10 je sice pěkné, ale nefunkční.

Díky moc za odpovědi

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: