Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



problém s OpenRecordset

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: problém s OpenRecordset

Autor: honza1986

11:42:16 13.07.2009

To Maty: díky. Ono mě šlo hlavně o ten výpis všech záznamů do ListView, ten počet sem tam měl jen pro kontrolu

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: Maty

10:34:12 13.07.2009

jasně že select vysype všechny záznamy
jenže musíš asi posouvat kurzor po záznamech ,jako by ses posouval po řádcích v listu excelu, ne?
movelast. movefirst, movenext jsou metody recordsetu
jinak pokud chceš znát jen počet záznamů vyhovujících dané podmínce je vhodné to dělat přímo v dotazu nikoliv smyčkou přes recordset

aneb select count(jmeno) form mytable where jmeno='petr'

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: honza1986

9:04:42 13.07.2009

díky peko2, sem se milně domníval, že ten select už sám vysype všechny záznamy to s MoveLast a MoveFirst mě vůbec nenapadlo

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: peko2

7:57:37 13.07.2009

musíš sa najskôr prehnať cez všetky záznamy, aby ich dokázal spočítať, teda:
rs.MoveLast
rs.MoveFirst

potom ti bude rs.RecordCount fungovať správne

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: honza1986

20:32:17 12.07.2009

Máš pravdu, asi bych si o tom měl něco víc přesčíst :-(
Každopádně, s tím SELECT * FROM prace mi to vypíše jen jeden záznam
SELECT * FROM prace WHERE Fullname = NECO mi funguje dobře
Tak sem někdy vykoukal tohle

'tímhle mi přijede vše
Set rs = db.OpenRecordset("prace", dbOpenTable)

'ale s tímhle jen jeden záznam
Set rs = db.OpenRecordset("SELECT * FROM prace")

Citovat příspěvek

 

RE: problem s OpenRecordset

Autor: liborval

19:56:20 12.07.2009

Vzdyt ti to napsal.

SELECT * FROM prace
ti vrati vsechny zaznamy z prislusne tabulky.

SELECT * FROM prace WHERE Fullname = NECO
ti vrati zaznamy, vyhovujici uvedene podmince ve WHERE.

Ty mas ve svem prikladu WHERE podminku neuplnou!

Jsou to uplne zaklady SQL, bylo by dobre si o tom neco precist.

Libor

> neúplný dotaz? a jak by měl teda být? Pač bych pak chtěl hledat třeba
> podle jména "Select * from prace where Fullname =" & "'jaja kašpar'"
> --
> Autor: honza1986
> Forum: Visual Basic
> Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?19,3065153,3065446#msg-3065446


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: honza1986

19:16:05 12.07.2009

neúplný dotaz? a jak by měl teda být? Pač bych pak chtěl hledat třeba podle jména "Select * from prace where Fullname =" & "'jaja kašpar'"

Citovat příspěvek

 

Re: problém s OpenRecordset

Autor: TomyB

14:05:44 12.07.2009

Máš neúplný SQL dotaz, popř ho zkrať na SELECT * FROM prace

Citovat příspěvek

 

problém s OpenRecordset

Autor: honza1986

13:21:22 12.07.2009

Mám takovej problém a nějak už jsi s nim nevim rady. Mám v databazi uloženy 2 záznamy ale přijede mi jen jeden, poradíte kde je problém?

Set WS = DBEngine.Workspaces(0)
DbFile = App.Path & "\data\db\database.mdb"
Set db = DBEngine.OpenDatabase(DbFile, False, False)
Set rs = db.OpenRecordset("Select * from prace where Fullname")

msgbox rs.RecordCount 'vypíše jen 1, ikdyž jsou tam 2 záznamy

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: