Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Asociované ikony pro special folders

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Asociované ikony pro special folders

Autor: Gábina

7:41:06 08.10.2009

Ještě jednou díky za skvělé tipy s příklady.
Nejspodnější link folder tree mi bude stačit,
ale všechny příklady fungují,jen s explorerem
s usercontrolem mějte při startu trpělivost.
Já ve vba mohu na usercontrol zapomenout...
Není picture jako picture, ve vba nemá picture
hdc nutné pro vykreslování ikon, ale našla jsem
pár tipů s funkcí IconToPicture a s pomocí api
CreateOlePictureIndirect pro asociované ikony
souborů (vb6 i vba). Jen to slepit... :)

...
Pro zajímavost...
Ikony dle typu souboru:
http://www.vb-helper.com/howto_get_file_type_icons.html
Pro použití ve vba možná budete potřebovat doplnit:
[code]
Enum PictureTypeConstants
vbPicTypeNone = 0
vbPicTypeBitmap = 1
vbPicTypeMetafile = 2
vbPicTypeIcon = 3
vbPicTypeEMetafile = 4
End Enum
[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: Asociované ikony pro special folders

Autor: honyk

20:34:31 07.10.2009

Par ukazek, jako to delaji jini:
http://planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=39017&lngWId=1
http://planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=31549&lngWId=1
http://planetsourcecode.com/vb/scripts/ShowCode.asp?txtCodeId=45201&lngWId=1
Osobne bych sel spise do nejake hotove a na ruznych verzich Windows vyzkousene knihovny.

Citovat příspěvek

 

Asociované ikony pro special folders

Autor: Gábina

18:31:58 07.10.2009

Lze při plnění treeview adresářovou strukturou
(obdobně jako se dají zobrazit asociované ikony
k souborům) zobrazit asociované ikony ke složkám ?
Nejprve musím zjistit zda je složka specialfolder
(dokumenty ,obrázky, filmy, music..) a pak nějak
vytáhnout ikonu z knihovny shell32 podle indexu?
Potom asi ještě rozlišit pevný, síťový či flash
disk, cd ... a také načíst příslušnou ikonu?
Nevíte odkaz či nějaký příklad?
Je to vůbec reálné ve vb6 resp. vba (plus api)?
Mám si tedy naplnit vlastní ikony do imagelistu
nebo se do něj dají opravdu runtime načíst?
Předem díky za případnou pomoc.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: