Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



VBA: referencie na DLL vs regsvr32; Environ

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: VBA: referencie na DLL vs regsvr32; Environ

Autor: rleg

10:20:37 03.02.2010

K těm referencím jen tolik - souvisí to s Earlybinding a Latebinding

ve zkratce:
earlybinding: rychlejsí, intelisense, built-in konstanty
latebinding: nezávislost na verzi referencované knihovny

viz: [url]http://word.mvps.org/fAQs/InterDev/EarlyvsLateBinding.htm[/url]

Citovat příspěvek

 

Re: VBA: referencie na DLL vs regsvr32; Environ

Autor: Gábina

17:59:11 28.01.2010

Myslím, že pokud deklarujete proměnou jako object
a ten získáte pomocí GetObject či CreateObject,
vesele si ho používáte, ale v References sešitu se
neobjeví, jen ty zafajfknuté, souhlas hlavně kvůli
IntellSense. Po ladění si pak přepíšete deklaraci
na Object a referenci ze sešitu dle chuti vyhodíte,
což může být výhoda, nevíte-li jaká verze dll bude
a referenci vytvoříte za pochodu dle situace...

...
Environ používám, ale s hlášku nevim...
Použijte object browser v excel 2000 ,zda-li se tam
funkce environ vůbec nachází...
[code]
user=VBA.Interaction.Environ("USERNAME")
machine=VBA.Interaction.Environ("COMPUTERNAME")
[/code]
Ještě tip na použití Environ viz:
http://www.vbnet.cz/forum-tema--931-zjisteni_nazvu_pocitace.aspx
[code]
'použití
user=GetEnvirons("USERNAME")
machine=GetEnvirons("COMPUTERNAME")

'funkce
Function GetEnvirons(ByVal ArgumentName As String) As String
On Error GoTo Env_Err
GetEnvirons = Environ(ArgumentName)
Exit Function
Env_Err:
GetEnvirons = ""
End Function
[/code]
Pokud ne, tak asi použijte API...

Citovat příspěvek

 

VBA: referencie na DLL vs regsvr32; Environ

Autor: waltz

9:52:37 27.01.2010

Cao,

mal by som par dotazov v ramci pouzivania DLL - resp. komponentov v ramci VBA.

1. ak dam vylistovat "Tools->References", zobrazia sa vsetky komponenty k dispozicii (tieto komponenty musia byt zaregistrovane vo winoch - regsrv32 )

- zoberme si napr. "scrrun.dll" (obsahuje obj. Dictionary)

- mal som za to, ze ak je tato knizka zaregistrovana, ale NEMAM ju nareferencovanu v "Tools->References", tak ju ani nemozem pouzit v koode (t. z. hlaska "ActiveX component can't create object"); na moje prekvapenie ju referencovanu NEMUSIM mat, objekt mozem veselo volat.

- otazka znie, na co to referencovanie ? Je to len koli IntellSense ?
- pripada mi to tak, ze "Tools->References" sluzi hlavne na zistenie, ci na danom compe je registrovana knizka, ktora sa ma pouzit v koode VBA (pokial je v zozname, mozem ju pouzit bez tazkosti a nemusim ju ani zafajknut !)

...takze pre mna nie je ani podstatne, ci je dana knizka v zozname a je ZAFAJKNUTA vid. :

[code]Dim i, iCount As Integer

iCount = ThisWorkbook.VBProject.References.Count

For i = 1 To iCount
Debug.Print ThisWorkbook.VBProject.References.Item(i).FullPath
Next[/code]

ale to, ci sa vobec v zozname nachadza (takze visie uvedeny kod je asi k nicomu)...

Chcelo by to kod, ktory vylistuje vsetky reg. kinzky. Skusal niekto ???

Dalsi dotaz:

Obcas pouzivam funkciu Environ(..) na zistenie lognuteho usera. Podla vsetkeho je funkcia sucastou VBA. Na Excel2003 vsetko OK, ale povodny kod spusteny na Excel2000 vyhodil hlasku typu "Can't find project or library" - tomu uz fakt nerozumiem :(

Za pripomienky, odpovede vopred dikk

..pripajam este jeden zaujimavy odkaz v CZ:

http://www.excelvba.estranky.cz/clanky/tipy-triky-navody/vcasne-a-pozdni-vazani-ve-vba

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: