Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zjištění souřadnic

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Zjištění souřadnic

Autor: Mikeson

13:35:00 08.02.2010

já jsem nikdy takovéto věci nedělal omlouvám se za tak primitivní dotazy :)

děkuju pomohlo to a je to ideální řešení :)

Citovat příspěvek

 

Re: Zjištění souřadnic

Autor: Luboš

18:53:43 07.02.2010

To si děláte srandu ? :-)

Ve VB6 je funkce Point.

Dim barva As Long
barva = Picture1.Point(x, y)

Nebo můžete použít API funkci GetPixel.

Citovat příspěvek

 

Re: Zjištění souřadnic

Autor: Mikeson

22:56:54 06.02.2010

to je opravdu pěkné řešení, super :)

teď ta nepříjemnější část :-D jak přečíst barvu?

Citovat příspěvek

 

Re: Zjištění souřadnic

Autor: Luboš

23:05:32 03.02.2010

Existuje mnohem jednoduší řešení, než pracně počítat zda daný bod leží v určitém poli.
Vytvořte si ještě jeden skrytý picture box, který bude stejný jako vámi vložený obrázek. Každé bodované pole ale bude mít jinou barvu. Po zásahu šipkou otestujete jaká barva se na dané souřadnici skrytého picture boxu srývá, a tím i získáte údaj, které pole bylo zasaženo.

Citovat příspěvek

 

Re: Zjištění souřadnic

Autor: gsdfg

6:19:25 02.02.2010

asi bych pouzil prev polarnich do kartezskych souradnic.

onen vysek lze definovat:

napr. polomer od 0.5 do 0.7, uhel od 85 do 85 stupnu.

prevod na pixely x,y:

http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_coordinate_system
http://mathworld.wolfram.com/PolarCoordinates.html

Citovat příspěvek

 

Zjištění souřadnic

Autor: Maykl90

2:19:33 02.02.2010

[img]http://fotokolekce.wz.cz/dfdf.png[/img]

Ahojte, dají se prosím nějak zapsat souřadnice obsahu toho bílého výřezu z terče? Celé je to jen obyčejný picturebox...

Kupříkladu kdybych na ten obrázek do té výseče kliknul, aby to zjistilo, jestli jsem kliknul mezi všechny čtyři strany a ne vedle..

děkuju

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: