Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

9:10:29 04.08.2011

Blahopřeji k částečnému úspěchu. ;) Věřím, že to ještě vyladíš.
Je to nad mé síly, musíš se poradit s odborníky...
...
Snad by bylo dobré i zobrazit, proč aplikace nepokračuje dále...
Možná by se to mělo řešit už při instalaci aplikace...

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

12:05:02 03.08.2011

takze napravil som to len teraz je tam problem ze ja mam nastaveny splash screen a bije sa to navzajom naskakuje chyba ked spravim exe a spustim ho

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

11:54:25 03.08.2011

Já taky ne. ;)
Nezkoušels v Properties projektu tlačítko View Application Events?
A najít Startup?

[quote]takze je tam Load dal som to tam [/quote]
Ale, jaks to tam dals?

Nějak tak :
[code]Public Class Form1

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim os As String = My.Computer.Info.OSFullName
If Not (os Like "*Windows 7*" Or os Like "*Vista*") Then End
End Sub
End Class[/code]

Fakt netuším, bude to něco zapeklitého... ;)

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

11:33:01 03.08.2011

neviem z toho vyjst

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

11:26:40 03.08.2011

[url]http://msdn.microsoft.com/en-us/library/f8za39hx(v=VS.90).aspx[/url]

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

9:08:35 03.08.2011

ok takze je tam Load dal som to tam no teraz mi vypisuje takuto chybu: Error 1 'Namespace' statements can occur only at file or namespace level.

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

8:47:51 03.08.2011

Zdá se, že se vše spiklo proti tobě! :D

[quote]davam to do nazovaplikacii.vb[/quote]
Ve vlastnostech projektu lze události aplikace zobrazit.

Ale už to zas dávám do nazevformu.vb ? :S
Tak Form1 Events našels... (tu)
Již zmíněná událost Load tam náhodou není? ;)

Možná 2010 předělali k nepoznání. Mám starší verzi,
tak asi lépe neporadím (td), avšak snaha byla...


...
Programování ve VB.Net: www.vbnet.cz
...

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

12:29:35 02.08.2011

no mam tam Form1 Events ale v pravo Startup nemam :(

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

11:36:08 02.08.2011

Pak to zkus dát do události aplikace Startup.

V levém combu editoru najdi MyApplicationEvets
a v pravém událost Startup, kde vložíš kód...

Výsledkem bude asi něco podobného:
[code]Namespace My
' Startup: Raised when the application starts, before the startup form is created.
Partial Friend Class MyApplication

Private Sub MyApplication_Startup(ByVal sender As Object, ByVal e As Microsoft.VisualBasic.ApplicationServices.StartupEventArgs) Handles Me.Startup
Dim os As String = My.Computer.Info.OSFullName
If Not (os Like "*Windows 7*" Or os Like "*Vista*") Then End
End Sub
End Class

End Namespace[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

13:41:27 01.08.2011

davam to do nazovaplikacii.vb hned na zaciatok

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

13:13:06 01.08.2011

Nevím, kam kód dáváš...
Píšeš o Windows Form, tak do Load události formuláře (Startup Form)...
Případně do Sub Main, máš-li zvoleno tak...

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

12:55:58 01.08.2011

ked tam dam

Dim os As String = My.Computer.Info.OSFullName
If Not (os Like "*Windows 7*" Or os Like "*Vista*") Then End

tak mam 2 chyby

1: Error 2 Statement cannot appear outside of a method body/multiline lambda.

2. Error 1 Statement is not valid in a namespace.

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Gábina

11:48:19 01.08.2011

Možná nějak tak:
[code]Dim os As String = My.Computer.Info.OSFullName
If Not (os Like "*Windows 7*" Or os Like "*Vista*") Then End[/code]
Co vrací pro požadované verze jen odhaduji, snad se trefím... :)

...
Zjistit lze i tak:
[code]Dim OpSys As OperatingSystem = System.Environment.OSVersion
Debug.Print(OpSys.Platform)
Debug.Print(OpSys.Version.ToString)
Debug.Print(OpSys.VersionString)[/code]
...
Případně půjde asi i pomocí WMI a dost možná i API.
...

Citovat příspěvek

 

Re: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

9:03:40 01.08.2011

a skript nahodou nevies co tam ma byt?

Citovat příspěvek

 

RE: spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: mitch.mb

6:03:29 01.08.2011

Při startu aplikace si zdetekovat o jaký systém se jedná a pak na základě výsledku buď pokračovat ve spuštění anebo aplikaci sestřelit :c)

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

spustanie aplikacie iba pod spravnou verziou OS

Autor: Tom18

13:47:14 31.07.2011

potreboval by som v aplikacii nastavit aby sa spustala iba pod 32-64 bit windows Vista a 7 cize aby sa nedala spustit na XP a starsich aplikaciu robim vo visual studio 2010 jazyk VB (Windows Form)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: