Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



praca s casom

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: praca s casom

Autor: Gábina

12:45:11 16.08.2011

Bude to vlasně něco jako samodestrukce s odpočítáváním... :D

...
Vlastnost Text Labelu prostě nesbaští všecko ...
Je-li huba seštelovaná na kořalku, tak do ní vodu nenaleješ! :)
Ale pivo případně za jistých okolností někdy přijme. :D
...
Vlastnost Text Labelu je typu String,
ale někdy to není potřeba řešit, např. :

Dim d As Date = DateTime.Now
Label2.Text = d 's date si poradi

Dim ts As New TimeSpan(1, 20, 10)
Label1.Text = ts.Hours 's integer si poradi
Label1.Text = ts.TotalMilliseconds 's double si poradi

Label1.Text = ts 'hodnota se nepřevede, TimeSpan to neskousne
Label1.Text = ts.ToString 'zde pomohlo, zalezi co se vraci

Dim l As Label = Label2
Label1.Text = l 'hodnota se nepřevede, ani Label to neskousne
Label1.Text = l.Text 'zde ToString moc nepomuze, spis Text

Je to od případu a nechce se objekt kde nepatří.
...

Pardon, ale líp to fakt vysvětlit nedovedu.

Citovat příspěvek

 

Re: praca s casom

Autor: Caparzo

11:16:54 16.08.2011

Dakujem za pomoc kod [bold]"Label1.Text = RozdielCas.ToString"[/bold] mi uplne stacil. Mozete mi prosim Vas este vysvetlit preco tam trebalo dat to "ToString" len v jednoduchosti? Ide o to ze chcem program ktory vypina PC v urciti cas ked kliknem na button a chcel som aby mi v label ukazovalo kolko ostava do vypnutia, jednoducho rozdielom medzi mojim nastavenim casom a aktualnym casom.

Citovat příspěvek

 

Re: praca s casom

Autor: Gábina

8:56:20 16.08.2011

Timer1.Enabled=True zřejmě v návrhu formu ?

Nezkusils zobrazit včetně [ms]:
[code]Label1.Text = RozdielCas.ToString[/code]



Jde o zobrazení času od spuštění formu:
[code]Public Class Form1
Dim MojCas As DateTime
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
MojCas = DateTime.Now
Timer1.Enabled = True
End Sub
Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
Dim RozdielCas As TimeSpan = DateTime.Now.Subtract(MojCas)

Label1.Text = String.Format("{0:#0}:{01:00}:{02:00} ", RozdielCas.Hours, RozdielCas.Minutes, RozdielCas.Seconds)
End Sub
End Class[/code]



Jde o snad o stopky...
Např. Příklad pomocí TimeSpan nebo Stopwatch :
[url]http://www.daniweb.com/software-development/vbnet/threads/125644[/url]

Citovat příspěvek

 

praca s casom

Autor: Caparzo

12:40:14 15.08.2011

Zdravim potreboval by som poradit. Chcel by som aby sa rozdiel medzi mojim casom a aktualnym casom odpocitaval pomocou funkcie substract a zapisovalo by sa mi to rovno do label1.text Neviem ako to mam zobrazit v Label.text, vzdy mi to vypise chybu.Asi by to trebalo prekonvertovat ale neviem ako.V debug.writeline mi to pekne funguje Dakujem za odpoved

Moj kod

Public Class Form1
Dim AktualnyCas As DateTime
Dim MojCas As DateTime
Dim RozdielCas As TimeSpan

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

MojCas = TimeOfDay.AddSeconds(+5)

End Sub

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick

AktualnyCas = TimeOfDay
RozdielCas = MojCas.Subtract(AktualnyCas)
[bold] Debug.WriteLine(RozdielCas) 'funguje [/bold]
[bold] Label1.Text = RozdielCas 'nefunguje [/bold]
End Sub
End Class

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: