Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zajimavost: Vylepšení MFC

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Zajimavost: Vylepšení MFC

Autor: Lucinek

9:00:06 21.07.2011

Jak to vypadá, tak druhý problém bude s tím, že ten "windows ribbon framework" běhá jen na Vistách a výše - my to potřebujeme provozovat už od WinXP Professional výše.

Citovat příspěvek

 

Re: Zajimavost: Vylepšení MFC

Autor: RadekChalupa

21:01:43 19.07.2011

Vůbec nemusíš používat MFC, podívej se do dokumentace Windows SDK na "windows ribbon framework" nebo např. tenhle článek:
http://www.codeproject.com/KB/toolbars/Ribbon.aspx
Tzn. pro překlad stačí i starší Visual C++ a k tomu dostatečné aktuální Windows SDK (zdarma ke stažení z MS)

Radek Chalupa

- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, Win API, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Citovat příspěvek

 

Re: Zajimavost: Vylepšení MFC

Autor: Lucinek

15:46:20 19.07.2011

Pěkný den,
předpokládám, že pro VS2005 něco takového dostupné není? Nebo lze nějak splácat "ribbon" i pod tímto starším vývojovým prostředím?

Citovat příspěvek

 

RE: Zajimavost: Vylepseni MFC

Autor: RSTEIN

10:00:41 07.05.2008

Co jsem mel moznost pozorovat svou zenu, pro netechnickeho uzivatele je ribbon v Office velky pokrok...
Sam povazuji ribbony spis za matouci a Office bez ohledu na verzi a rozvrzeni prvku ovladam vetsinou klavesovymi zkratkami. Prijde mi to jednodussi, nez v kaze verzi patrat, kam GUI experti situovali nove tlacitko pro generovani obsahu apod.


Zdravim
Rene Stein
http://blog.renestein.net

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Zajimavost: Vylepšení MFC

Autor: MaK

14:14:13 06.05.2008

Zajimava informace, mimochodem myslite, ze ribbon je dalsim vyvojovym stupnem UI, nebo se jedna o slepou ulicku?

MK

Citovat příspěvek

 

Re: Zajimavost: Vylepšení MFC (doplnění)

Autor: JiriValerian

13:49:08 05.05.2008

Jen na doplnění pro případné budoucí čitatele uvedu fakt, že [b]Visual C++ 2008 Feature Pack[/b] je určen pro [b]Visual Studio 2008 Standard Edition[/b] a vyšších verze tj. stejně tak jako [b]ATL[/b] a [b]základní MFC[/b] není k dispozici pro [b]Visual C++ 2008 Express Edition[/b].

Citovat příspěvek

 

Zajimavost: Vylepšení MFC

Autor: RSTEIN

13:33:01 05.05.2008

Zdravim,
myslim, ze nedavno jsme zde s nekym diskutovali, zda Microsoft necha MFC dozit nebo zda bude MFC knihovnu dale rozvijet.

Odpovedi je Visual C++ 2008 Feature Pack, ve kterem je MFC obohaceno o tridy CwinAppEx, CframeWndEx a dlasi, s jejich pomoci se daji docela jednoduse udelat aplikace s podporou ribbonu a dalsich prvku moderne vypdajiciho UI.
Pro me ma MFC vyznam uz jen pri vyvoji pro PDA, ale treba se nekomu UI zalozene na MFC jeste psat/vylepsovat chce/musi. ;)


Dalsi informace:
http://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/cc507634.aspx


Zdravim
Rene Stein
http://blog.renestein.net



Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: