Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



dll knihovna

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: dll knihovna

Autor: JiriValerian

19:56:30 23.03.2009

[color=#008000]Krabik Napsal:
-------------------------------------------------------
> Lib verzi knihovny taky mám... Přidal jsem jí v
> menu Linker/Aditional dependences ke svému
> projektu. Když však kliknu na přeložené exe,
> napíše, že chybí dll verze té lib knihovny. Ale ta
> dll je ve stejném adresáři jako lib...[/color]

[color=#FF0000][b]Nemáte.[/b][/color] Ona totiž [b]není lib jako lib[/b]. Vy máte pouze tzv. [b]lib exportů[/b]
což je pouze miniaturní rozhraní, které když se přilinkuje tak program stále
vyžaduje *.dll. Skutečně [b]staticky linkovatelná lib[/b] obsahující kód funkcí
knihovny by byla jednak větší než je pouhá [b]lib exportů[/b] a po jejím přilinkování
by program již tu [b]*.dll[/b] nepotřeboval, ale to by Vám musel poskytnout
tvůrce té [b]*.dll[/b] i takovou staticky linkovatelnlou [b]*.lib[/b].

Citovat příspěvek

 

Re: dll knihovna

Autor: Krabik

19:49:18 23.03.2009

Lib verzi knihovny taky mám... Přidal jsem jí v menu Linker/Aditional dependences ke svému projektu. Když však kliknu na přeložené exe, napíše, že chybí dll verze té lib knihovny. Ale ta dll je ve stejném adresáři jako lib...

Citovat příspěvek

 

Re: dll knihovna

Autor: JiriValerian

19:32:38 23.03.2009

[color=#008000]Krabik Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jak zkompilovat aplikaci is dll knihovnou pod
> VStudio 2008 C++ aby nebylo potřeba knihovnu na
> další počítač kopírovat?[/color]

Buď musíte mít zdrojáky té DLL knihovny a ty upravit a připojit do projektu
programu a nebo potřebujete staticky linkovatelnou verzi té knihovny v podobě
*.lib ovšem ne exportní *.lib, ale obsahující kompletní kód tj.tzv. staticky
linkovatelnou knihovnu *.lib. Jinak máte smůlu.

Citovat příspěvek

 

dll knihovna

Autor: Krabik

19:28:28 23.03.2009

Jak zkompilovat aplikaci is dll knihovnou pod VStudio 2008 C++ aby nebylo potřeba knihovnu na další počítač kopírovat?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: