Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



error

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: error

Autor: AnonymousUser

23:42:29 20.12.2009

[ital]Jde to přeložit i g++ bez linkování čehokoliv dalšího...[/ital]

Což není důkazem ničeho.

[ital]Prostě mi připadá, že nepřilinkuje tu implementaci metod z hlavičky k tomu s main()[/ital]

Stačí chybové hlášení, a nemusí nic nikomu připadat. Tady se pracuje vědecky. :-) Sekce filozofů a filozfických úvah je jinde.

Miloslav Ponkrác
[url]http://ponkrac.net/complex-web-server[/url]
[url]http://ponkrac.net/pisma/[/url]

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: Aros

22:16:35 20.12.2009

To těžko... Napsal jsem to přesně podle standardu. Jde to přeložit i g++ bez linkování čehokoliv dalšího... Prostě mi připadá, že nepřilinkuje tu implementaci metod z hlavičky k tomu s main()... Každopádně, teď se tomu stejěn do ledna nemůžu věnovat, takže za radu budu rád, ale asi si ji nepřečtu hned. Díky.

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: michalferko

12:36:09 19.12.2009

ocividne treba prilinkovat dalsie kniznice, ktore najskor budu BDS-only a teda konverzia nebude az taka trivialna. Skus si v BDS pohladat ake libky to pouziva

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: Aros

20:39:20 18.12.2009

Aha... Já hledal P... a on je předtím ještě název projektu. Za to se omlouvám. Nicméně mi to nepomohlo. Nevím proč, ale vypadá to, že nelinkuje implementaci metod k té hlavní unitě. Ono je to udělané v BDS, kde to fungovalo, takže nejsou chyby ve zdrojáku - to jsem vzal a vytvořil jsem nový projekt ve VStudiu a vždy sem vytvořil nový soubor a pak do něj ručně nakopíroval kód z těch Borlandích unit, právě proto, abych se těmto linkovacím problénůn vyhl... A nějak mi to nepomohlo. Takhle je tam hromada "unresolved external symbol..."

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: JiriValerian

17:14:00 18.12.2009

[color=#008000]Aros Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím, já mám teď nově express verzi a mám asi
> stejný problém(prostě se mi nelikuje hlavní soubor
> s jiným, který jsem tam přidal a jsou v něm
> implementace tříd z hlavičky)... V podstatě jsem
> to udělal stejně aý po vlezení do properties
> projektu - v Express studiu tam ale properties
> nejsou. Je to někde přesunuto?
> [/color]

To se tedy velmi pletete. To co jsem popsal v odpovědi viz odkaz
http://forum.builder.cz/read.php?23,3189895,3189968#msg-3189968
bylo realizováno ve [b]Visual C++ 2008 Express Edition[/b] a ty volby projektu
tam jsou. Dělal jsme to přímo ve [b]Visual C++ 2008 Express[/b],
takže funkčnost je ověřena a zmíněné volby jsou k dispozici
i ve vyšších verzích. Volba properties projektu je přes hlavní menu
[b]Project[/b] a v něm položka [b]NázevProjektu Properties...[/b] viz obrázek.

[img]http://forum.builder.cz/file.php?108,file=614911[/img]

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: Aros

16:31:06 18.12.2009

Zdravím, já mám teď nově express verzi a mám asi stejný problém(prostě se mi nelikuje hlavní soubor s jiným, který jsem tam přidal a jsou v něm implementace tříd z hlavičky)... V podstatě jsem to udělal stejně aý po vlezení do properties projektu - v Express studiu tam ale properties nejsou. Je to někde přesunuto?

Díky

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: lukul

21:08:41 07.12.2009

Dorý den ,
velice vám dekuji za tak podrobnou odpověd.
Momohl jste mi vyřešit muj problém . Ted mi už vše funguje k mé spokojenosti. Hned mám lepší náladu :)
Ješte jednou vám moc moc děkuji
s pozdravem LUKUL

Citovat příspěvek

 

Re: error

Autor: JiriValerian

1:57:51 07.12.2009

[size=20px][color=#000080][b]Projekt konzolovky si ve Visual C++ 2008 vytvořte takto[/b][/color][/size]
[code][b]File
New
Project...
Project types: Win32
Visual Studio installed templates
Win32 Console Application[/b][/code]Zadat název projektu a v dalším kroku ponechat volbu [b]Application type: Console application[/b]

Zaškrtněte volbu [b]Empty project[/b].

Následně použijte tlačítko [b]Finish[/b].

Pak si vytvořte zdroják volbou z menu:
[code][b]Project
Add New Item...
Visual C++
C++ File (.cpp)[/b][/code]Zadat název souboru např. [b]main.cpp[/b] a kliknout na tlačítko [b]Add[/b].

Do zdrojáku vložit např toto:
[size=14px][code][color=#0000FF]#include[/color] [color=#800080][/color]

[color=#0000FF]using[/color] [color=#0000FF]namespace[/color] std[color=#800000];[/color]

[color=#0000FF]int[/color] main[color=#800000]([/color][color=#800000])[/color]
[color=#800000]{[/color]
cout [color=#800000]<[/color][color=#800000]<[/color] [color=#800080]"Ahoooooj"[/color] [color=#800000]<[/color][color=#800000]<[/color] endl[color=#800000];[/color]
cin[color=#800000].[/color]get[color=#800000]([/color][color=#800000])[/color][color=#800000];[/color]
[color=#0000FF]return[/color] [color=#0000FF]0[/color][color=#800000];[/color]
[color=#800000]}[/color][/code][/size]Potom si nastavte parametry projektu takto:
[code][b]Project[/b] ->
[b]Properties[/b] ->
[b]Configuration properties[/b] ->

[b]Configuration:[/b] nastavit na [b]Active(Release)[/b]

[b]General[/b] ->
[b]Character Set[/b] nastavit na [b]Use Multi-Byte Character Set[/b]

[b]C/C++[/b] ->
[b]Code Generation[/b] ->
[b]Runtime Library[/b] nastavit na [b]Multi-threaded (/MT)[/b][/code]Dialog uzavřít OK a přesvědčit se zda je nad zdrojákem v okně [b]Visual C++[/b] zvoleno [b]Release[/b].
Potom vše uložit viz [b]File[/b] -> [b]Save All[/b] a pak kompletní překlad a slinkování viz [b]Build[/b] -> [b]Rebuild Solution[/b].

[b]Release[/b] verzi po přeložení a slinkování můžete spustit přímo z prostředí [b]Visual C++[/b]
volbou [b]Debug[/b] -> [b]Start Without Debugging[/b].

Citovat příspěvek

 

error

Autor: lukul

23:09:08 06.12.2009

Ahoj všichni,
Mam takový velký problém. Nainstaloval jsem si VS2008 a vytvořil projekt ,pak vytvořil ccp soubor a do něj vložil kód (dost jednoduchý ,jsem začátečník a chci se to naučit):
//main.cpp - zaciname
#include //direktiva preprocesoru
using namespace std; //zpřístupní definice a deklarace
int main() //hlavička funkce
{ //začátek těla funkce
cout << "Ahoooooj"; //způsobí vytisknutí pozdravu
cout << "\n"; //vytiskne znak noveho řádku
return 0; //ukončí funkci
} //konec těla funkce

a v error listu mi to hodilo 2 errory:
------ Build started: Project: test, Configuration: Debug Win32 ------
Linking...
MSVCRTD.lib(crtexew.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol _WinMain@16 referenced in function ___tmainCRTStartup
D:\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\test\Debug\test.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
Build log was saved at "file://d:\Dokumenty\Visual Studio 2008\Projects\test\test\Debug\BuildLog.htm"
test - 2 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========

. doufám že mám ještě nejakou šancy to roshodit,nebo už mám smůlu
:)
prosím o radu ,jsem naprostý začátečník a pokud mi to dejde spustit tak se to logicky nikdy nemůžu naučit.
moc vám všem předem dekuji
Lukul

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: