Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



ON_MESSAGE

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: ON_MESSAGE

Autor: Farao

10:54:59 02.05.2010

Ano, to je přesně ono.

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: ON_MESSAGE

20:41:50 30.04.2010

Viem, ze som mozno napisal nejaku sprostost, ale nevyznam sa v tom az tak dobre ako vy a potreboval by som nejak usmernit. Keby som mal dostatok casu, tak tu nevypisujem kazdy problem a nastudujem k tomu kopec teorie, ale bohuzial som casovo obmedzeny a viem, ze to je pre niekoho len obycajna vyhovorka, ale mohli by ste mi nejak pomoct?

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: ON_MESSAGE

19:25:22 30.04.2010

Ale ja viem ako sa spracovavaju spravy, inac by som si nespravil vlastnu aplikaciu. Len som sa trochu sekol, lebo som to pisal dost v zhone, ale bol som k tomu donuteny. Myslim, ze som si tym urobil trochu zle meno. :) Ale ja sa predsalen trochu vyznam. :) A viem aj to, ze to nemozem skopirovat. :) A ja nechcem tu spravu spracovavat presne ako som to sem vlozil, ja by som ju rad nacital do txt. A z toho co ste napisal, ak som to teda spravne pochopil, tak by to malo vyzerat nejak takto:

switch ( uMsg )
{
case WTM_CITAJ_DATA:
OnMessage(WPARAM wParam,LPARAM lParam);
....
break;
}
Pricom to OnMessage si deklarujem ako void OnMessage(...).

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: Farao

11:54:58 30.04.2010

To dialogové okno co se registruje automaticky může být cokoli.

Předpokládám, že máš aplikaci, kde je hlavním oknem dialog. V tom případě si do procedury dialogu přidej zpracování té své zprávy.

Přesný kód, který by jsi jenom vložil do své aplikace ti bez zdrojových kódů tvé aplikace nikdo nenapíše. A pokud ani netušíš jak se ve WinApi zpracovávají zprávy, tak doporučuju nejdřív nastudovat minimálně nějaký tutoriál a pak pokračovat v psaní a dotazování. Zkus třeba tenhle:

http://www.builder.cz/serial91.html

P.S. Ani to zpracování dat v obslužné funkci nemůžeš jenom zkopírovat, protože se tam používají třídy MFC, které nejsou ve WinApi dostupné. (MFC je nadstavba nad WinApi.)

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: ON_MESSAGE

10:49:38 30.04.2010

Jaj, som si to zle precital, pardon. Myslite tento ekvivalnet:
BEGIN_MESSAGE_MAP(CMyWnd2, CWnd)
ON_MESSAGE(WM_MYMESSAGE, OnMyMessage)
END_MESSAGE_MAP()
Len neviem co spravit s tymi triedami v BEGIN_MESSAGE_MAP(CMyWnd2, CWnd), lebo ja pouzivam to dialogove okno, co sa registruje automaticky.

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: ON_MESSAGE

10:46:31 30.04.2010

A mohli by ste mi prosim vas napisat ten ekvivalent?

Citovat příspěvek

 

Re: ON_MESSAGE

Autor: Farao

10:36:13 30.04.2010

Máš zmatek v názvosloví a tom co ti to vlastně dělá.

ON_MESSAGE je makro z MFC, které "usnadňuje" zápis zpracování zpráv
WTM_CITAJ_DATA je windows zpráva a ne funkce.

Neboli ON_MESSAGE(WTM_CITAJ_DATA,OnMessage) ve výsledku dělá to, že při příchodu zprávy WTM_CITAJ_DATA zavolá funkci OnMessage a předá jí parametry zprávy.

Ve WinApi je ekvivalent tohoto řádku odchycení zprávy WTM_CITAJ_DATA v proceduře okna a zavolání OnMessage s parametry té příchozí zprávy.

Citovat příspěvek

 

ON_MESSAGE

Autor: ON_MESSAGE

10:26:59 30.04.2010

Caute, da sa tato funkcia: ON_MESSAGE(WTM_CITAJ_DATA,OnMessage) z MFC kniznice nejak zapisat pre [bold] normalnu Wn32 aplikaciu?[/bold] Funkcia WTM_CITAJ_DATA je z DLL, ktore vyuziva dany program a tu vyuzivam aj ja. V tej sprave WTM_CITAJ_DATA by mali byt ulozene nacitane data z terminalu, ktore sa namapuju do OnMessage. A potom ich zobrazujem pomocou:

OnMessage(WPARAM wParam,LPARAM lParam)
{
CString ter;
DWORD *LRM=(DWORD*)lParam;
m_poc++;
ret.Format("%d. SRN=%u, Term.=%u",m_poc,LRM[0],LRM[1]);
m_listBox.InsertString(0,ter);
SendToClipB(LRM[0]);
}
Ak je mozne to nejak zapisat vo Win32 aplikacii, tak mi prosim vas poradte ako. Bol by som vam velmi vdacny.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: