Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



CFileDialog

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: CFileDialog

Autor: L.Posker

11:31:48 25.02.2011

Primárně jako 64 bitovou, ovšem je tam háček v použití jednoho staršího 32 bitového OCX pro grid - Formula One grid. Pokud to nepůjde jinak, tak bude 32 bitová. Stejně je to jedno, chtějí to 64 bitové aby byli in, jinak je to podle mě zbytečné. Drag&drop se nepoužívá a ani přímo registry ne. Pro přístup do DB budu muset zachovat ODBC, jsou na to zvyklí, ta DB se využívá z více míst, jeden měří, druhý zpracovává výsledky, třetí je presentuje zákazníkovi. Rychlost jsem optimalizoval tak, že se naměřené hodnoty, kterých jsou tisíce pro jedno měření, ukládají jako jeden BLOB pro jedno měření. Zatím díky za rady a postřehy.

Citovat příspěvek

 

Re[2]: CFileDialog

Autor: LadislavZezula

9:23:50 25.02.2011

A budeš to dělat jako 64-bitovou aplikaci, nebo jen jako
32-bitovou aplikaci bezici pod SysWOW64?

Pokud budes delat 64-bitovou aplikaci, tak vetsinou narazis na par
chyb vzniklych z toho, ze velikost pointru (a typu z nej odvozenych,
jako napr. HANDLE) je 64 bitu. Dej si bacha na presmerovani adresare
Windows\System32, registry jsou namapovane jinak, pokud spustis
32-bitovou aplikaci opd Win64. Drag&Drop funguje divne, bo 32-bitove
DLLky z COM se obcas nedomluvi s 64-bitovyma. Vse zalezi
na tom, co vsechno tvoje aplikace dela.

L.

> Dobrý den,

> ješte se k tomu vrátím, došlo na to, že se bude projekt předělávat
> tak, aby běhal pro W7 64 bit. Původně byl napsán ve VC 6.0 s
> použitím MFC.Bude možno využít kód z původní MFC aplikace ?
> Nejnovější je Visual Studio 2010, takže zkrátka mě zajímá, jestli
> půjdou původní zdrojáky použít, i když s nějakými úpravami nebo se
> to bude muset celé přepsat? To bych do toho asi nešel. Jedná se o
> běžnou grafickou aplikaci, která cosi automatizovaně přes GPIB měří,
> a pak zobrazuje grafy a výsledky ukládá do MS SQL. Díky předem,
> jestli se někdo se zkušeností obětuje mi k tomu něco napsat. :)


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: CFileDialog

Autor: RadekChalupa

7:12:18 25.02.2011

Používám sice stále VS 2008, ale až tak se asi 2010 lišit nebude. MFC jako taková by měla být zpětně kompatibilní. Samozřejmě jsou tam věci které jsou (jejich kód) už hodně archaické (pokud vím tak např. sokety, třídy pro práci s databází..).
Určitě bych doporučil nekonvertovat starý projekt/solution (nějaké ty .dsw) ale vytvořit nový projekt (a případě MFC z něj vyházet to co vygenerovat projekt wizard) a přidat tam existující kód (.h, .cpp, .rc ...).
Pokud jde o přístup k MS SQL (a nechcete použít .NET) tak myslím že nejlepší je využít ADO. Ze zkušeností jednoho klienta vím že ty MFC databázové třídy jsou šíleně pomalé a náročné na prostředky.


Radek Chalupa

- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, Win32 API, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Citovat příspěvek

 

Re: CFileDialog

Autor: L.Posker

23:38:39 24.02.2011

Dobrý den,

ješte se k tomu vrátím, došlo na to, že se bude projekt předělávat tak, aby běhal pro W7 64 bit. Původně byl napsán ve VC 6.0 s použitím MFC.Bude možno využít kód z původní MFC aplikace ? Nejnovější je Visual Studio 2010, takže zkrátka mě zajímá, jestli půjdou původní zdrojáky použít, i když s nějakými úpravami nebo se to bude muset celé přepsat? To bych do toho asi nešel. Jedná se o běžnou grafickou aplikaci, která cosi automatizovaně přes GPIB měří, a pak zobrazuje grafy a výsledky ukládá do MS SQL. Díky předem, jestli se někdo se zkušeností obětuje mi k tomu něco napsat. :)

Citovat příspěvek

 

Re: CFileDialog

Autor: L.Posker

22:44:41 11.02.2011

Díky za pomoc.

Citovat příspěvek

 

Re: CFileDialog

Autor: RadekChalupa

13:51:38 11.02.2011

Ve Vista/7 částečně možná pomůže zobrazit ten boční "preview". Přes rozhraní IFileOpenDialog metodou SetOptions s flagem FOS_FORCEPREVIEWPANEON. Ale je to jen pro Vista a výš.


Radek Chalupa

- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, Win32 API, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Citovat příspěvek

 

Re: CFileDialog

Autor: LadislavZezula

10:21:49 11.02.2011

V tom klasickém OpenFileDialogu (do Windows XP včetně) by to mělo jít,
když si najdeš ten listview a nastavíš styl na LVS_ICON.
Bohužel, od Windows Vista byl layouttoho file dialogu podstatně
předělaný, a ani tem listview se tam už nepoužívá. Takže to
nejspíš nepůjde.

L.



Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

CFileDialog

Autor: L.Posker

23:13:20 10.02.2011

Dobrý den,

předem se omlouvám, jestli jsem to někde ve vyhledávání přehlédl. Potřeboval bych, aby se mi ListView v CFileDialogu otevřel rovnou nastaven na zobrazení miniatur - jde o vzhledávání obrazových souborů a uživatele otravuje nutnost vždy po otevření dialogu přenastavovat typ zobrazení souborů. Předpokládám, že se bude muset derivovat potomek CFileDialog, který v InitDialog pošle nějakou zprávu do ListView. Moje otázky:

- dá se to tak udělat?

a když ano, pak

- jak v dialogu najdu cílové okno ListView
- jakou zprávu tam poslat, repsektive jaký styl
- projekt je staršího data a je v MSVC++ 6.0. Je-li potřebný styl až od WinXP, bude chybět v headerech, jaký je jeho číselný ekvivalent?

Díky za pomoc.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: