Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



visual studio a mfc vs win32

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Re: visual studio a mfc vs win32

Autor: L.Posker

17:54:06 31.10.2011

Na takovou úlohu postačí dialogová aplikace; navíc i dialog může mít menu a v nejhorším případě si pomůžete nějakým popup oknem.

Dál se dá v aplikačním wizardu VS(2010) navolit i aplikace stylu explorer se dvěma panely nebo dokovatelný styl ála prostředí Visual Studia.

Citovat příspěvek

 

RE: RE: visual studio a mfc vs win32

Autor: LadislavZezula

10:29:45 18.10.2011

> Ted mi prosim poradte jaky vizualni prvek nebo jejich kombinaci bych
> mel pro tu aplikaci mit . Chci mit seznam id3 tagu z mp3 . A ten
> seznam bych chtel tridit a vybirat atd...

List view. Zvaný též List Control (CListCtrl).



Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: RE: visual studio a mfc vs win32

Autor: snehulak

9:56:13 18.10.2011

Ja myslim , ze se mi to bude hodit i pro jine ucely to delat rucne ,
konecne pochopim jak to chodi :)

Ted mi prosim poradte jaky vizualni prvek nebo jejich kombinaci bych
mel pro tu aplikaci mit . Chci mit seznam id3 tagu z mp3 . A ten
seznam bych chtel tridit a vybirat atd...

Pokud ten seznam budu mit v poli objektu , tak me napada jen nejaka
kombinace list boxu a v kazdem list boxu by byl dejme tomu jmeno, zanr
, vydavatel.... a nad tim obycejne tlacitka, kde po zmacknuti by se to
seradilo podle toho ktereho kriteria ?

jarda

2011/10/18 Farao :
>
>
>> Pokud se ale udělá aplikace s menu a toolbarem
>
> To se ale ve WinApi nebo MFC Şádným vizuálním návrhářem udělat nedá.
>
>> nebo i dialog app, pak se mi zdá, Şe vestavěný rc editor naprosto stačí
>
> Pro takovýto případ ano. Ale tam nic jinÊho neŞ standardní dialog jednoduše nenaklikáš. Stejně nakonec skončíš u psaní kódu, který bude přidávat různÊ vychytávky.
>
>> co navíc oproti němu udělá QT?
>
> QT přináší podobnou podporu pro vizuální návrh aplikací jako má např. .NET nebo Delphi.
> --
> Autor: Farao
> Forum: Visual C++
> Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?23,3334876,3334962#msg-3334962
>

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: RE: visual studio a mfc vs win32

Autor: Farao

9:36:10 18.10.2011

> Pokud se ale udělá aplikace s menu a toolbarem

To se ale ve WinApi nebo MFC žádným vizuálním návrhářem udělat nedá.

> nebo i dialog app, pak se mi zdá, že vestavěný rc editor naprosto stačí

Pro takovýto případ ano. Ale tam nic jiného než standardní dialog jednoduše nenaklikáš. Stejně nakonec skončíš u psaní kódu, který bude přidávat různé vychytávky.

> co navíc oproti němu udělá QT?

QT přináší podobnou podporu pro vizuální návrh aplikací jako má např. .NET nebo Delphi.

Citovat příspěvek

 

RE: visual studio a mfc vs win32

Autor: pavel777

13:48:16 17.10.2011

A není problém, že to zkoušíš v Express edition? Tam jsem kdysi koukal a
nebylo tam nic než konzole. Tím pádem jsem neotevřel ani rc editor. Pokud se
ale udělá aplikace s menu a toolbarem nebo i dialog app, pak se mi zdá, že
vestavěný rc editor naprosto stačí - co navíc oproti němu udělá QT?

Pavel

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: visual studio a mfc vs win32

Autor: Farao

12:49:11 17.10.2011

WinApi ani MFC nemají žádnou podporu pro vizuální navrhování uživatelského rozhraní. Jediné co se tomu trochu blíží je editor dialogů, ale na cokoli trochu složitějšího než obyčejné dialogy to není vhodné.

Obávám se, že tě bude čekat docela dost studia než zvládneš dělat gui aplikace v C++.

Jednou z možností, kterou bych zvážil je použití knihovny QT, která má i vizuální návrhář oken, ale zase je komplikovanější její integrace do visual studia.

Tady je pár užitečných odkazů:

Úvod do WinApi:
http://www.builder.cz/serial91.html

Úvod do MFC (psaný pro VC++ 6.0, takže věci týkající se podpory MFC (průvodci) ve visual studiu už nejsou aktuální):
http://farao.czweb.org/mfc1.htm

Citovat příspěvek

 

visual studio a mfc vs win32

Autor: snehulak

14:56:50 16.10.2011

zdravim,

mam strasne lama dotaz asi , ale jsem zasadni zacatecnik , naposled jsem programoval v delphi :-)

Chci se zeptat na par veci . Mame semestralni projekt , kde mame neco naprogramovat v c++ (Nechci aby to nekdo udelal za me nebojte). Zvolil sem moznost programu s GUI.

No a ted jsem se zasekl, protoze kdyz otevru visual studio(c++) mam par moznosti projektu.

Aplikaci v konsoli - To je jasne.
Aplikaci win32, aplikaci MFC a win 32 projekt.

Jedina volba kde muzu delat neco vizualne(tj. vybirat jednotlive prvky tlacitka, menu atd..) na form aplikace je ta win32 aplikace . Ale koukam ta generuje nejaky .NET kod a uz to snad neni c++ ne ?

A treba u te MFC, ktera je cistokrevna c++ nemuzu vizualne navrhovat to GUI ?

Jak se to dela , v nejakem resource editoru , nebo to vsechno pisu z ciste vody a vizualni formu vubec nevidim ?

Diky

jarda

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: