Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



odkaz v tabulce - výška

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: peta

10:14:43 15.02.2010

Dej mensi rozmery, treba to bude lepsi. 500 jsem zamerne prehnal.
Pokud menis obrazek, tak men pozici obrazku background-position.
Ale osobne si myslim, ze tohle reseni je cele pro kocku :)

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: foldynad

6:16:48 12.02.2010

peta Napsal:
-------------------------------------------------------
> CSS neumi zazraky. A JS pouzit nechces, to by
> umelo vysku nastavit. Co s tebou?
> Jeste muzes zkusit fintu
>
>
>


>
>
>
sss
>
fsd
fds
fds
f
> ds
>


Díky, tohle funguje, i když v IE to způsobí, že zmizne border a navíc je to pomalé.
Při najetí na buňku/odkaz docela dlouho čekám, než se na akci "HOVER" zobrazí jiný background.

Ale snad to už nějak dořeším.


jeezaa Napsal:
-------------------------------------------------------
> ne ze bych to pouzival... ale IE hack je taky reseni

Problém je ale i u FF. Jen v Google Chrome se to zobrazovalo správně,
takže zbytek bych musel taky hacknout...

> > >
sss > fsd
fds
fds
f > ds >
Díky, tohle funguje, i když v IE to způsobí, že zmizne border a navíc je to pomalé. Při najetí na buňku/odkaz docela dlouho čekám, než se na akci "HOVER" zobrazí jiný background. Ale snad to už nějak dořeším. jeezaa Napsal: ------------------------------------------------------- > ne ze bych to pouzival... ale IE hack je taky reseni Problém je ale i u FF. Jen v Google Chrome se to zobrazovalo správně, takže zbytek bych musel taky hacknout...

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: jeezaa

18:39:33 11.02.2010

ne ze bych to pouzival... ale IE hack je taky reseni

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: peta

15:50:43 11.02.2010

CSS neumi zazraky. A JS pouzit nechces, to by umelo vysku nastavit. Co s tebou?
Jeste muzes zkusit fintu





sss
fsd
fds
fds
fds


Ale je to nespolehliva vec, nebo fintu se zapornym marginem a padingem
TD A { padding:500px; position:relative; margin:-500px;}

sss fsd
fds
fds
fds
Ale je to nespolehliva vec, nebo fintu se zapornym marginem a padingem TD A { padding:500px; position:relative; margin:-500px;}

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: foldynad

13:44:48 11.02.2010

peta Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ten druhy priklad mi funguje. Doctype jsem
> nezkousel.

Dík za snahu, jenomže já nemůžu nastavit napevno výšku, protože výška TD (potažmo odkazu A) je závislá na obsahu buňky - tedy množství textu.
Pokud se text vleze do jednoho řádku, tak výška má např. 16px.
Může se ale stát, že to bude i 100px a více...

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: peta

7:58:42 11.02.2010

doktor - a tva odpoved je jako vzdy, k nicemu. Klasicky OT spisovatel :)

foldynad
"Funguje te jen v Google Chrome, ve FF nebo IE je stále proužek."
"V Google Chrome to funguje správně. "
"JS nechci pouzit."
Jestli chces, aby to fungovalo i v IE, tak budes muset. Druha moznost, misto 100% nastavit konkretni vysku (puvodne totiz vyska 100% byla pro inline prvek jeden radek). Tez jsem si nevsiml link na zdrojaky, treba staci pouzit jine doctype?
Ten druhy priklad mi funguje. Doctype jsem nezkousel.






sss
fsd
fds
fds
fds





sss
fsd
fds
fds
fds

sss fsd
fds
fds
fds
sss fsd
fds
fds
fds

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - vyska

Autor: doktor

12:13:27 10.02.2010

zdarec,

a z tohodle si vem, Péťo, příklad. Takhle by měla vypadat _vždy_ tvoje
odpověď - pokud možno stručně, jasně a k věci. (Neberu v potaz, jestli
toto řešení funguje nebo ne, a zkoušet to ani nebudu...)


10. února 2010, 8:58:32, peta napsal(a):
p> Pouzil bych to trosku jinak
p> = CSS =
p> .mojetabulka TBODY TR TD A {display: block; width: 100%; height:100%}
p> nebo zvlastni class na TR (TD)

p> nebo
p> = JS =
p> nechce se mi to ted upravovat, ale docilit
p>


p> Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v cele bunce.



--
Peto, peto, zase moudra absolutne k nicemu -- LesTR, builder.cz - PHP (1.10.2009)

Pavel Kodýtek aka doktor (moderátor)
ICQ: 30759319
[url= http://www.webdesign.paysoft.cz/ ]Webdesign a SEO[/url]
[url= http://www.tojeono.cz/?dn=115 ]Webhosting pro profesionály[/url]


Příspěvek zaslán emailem

p> Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v cele bunce. -- Peto, peto, zase moudra absolutne k nicemu :-/ -- LesTR, builder.cz - PHP (1.10.2009) Pavel Kodýtek aka doktor (moderátor) ICQ: 30759319 [url= http://www.webdesign.paysoft.cz/ ]Webdesign a SEO[/url] [url= http://www.tojeono.cz/?dn=115 ]Webhosting pro profesionály[/url] Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: foldynad

10:37:25 10.02.2010

peta Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pouzil bych to trosku jinak
> = CSS =
> .mojetabulka TBODY TR TD A {display: block; width:
> 100%; height:100%}
> nebo zvlastni class na TR (TD)


Zkoušel jsem to takto:

table.moje-tabulka tr td.moje-bunka a {
height: 100%;
display: block;
padding: 4px 6px;
color: black;
text-decoration: none;
}

table.moje-tabulka tr td.moje-bunka a:hover {
color: #b39860;
background-color: #ffffcc;
}


nebo takto:



table.moje-tabulka tr td.moje-bunka a.muj_odkaz {
height: 100%;
display: block;
padding: 4px 6px;
color: black;
text-decoration: none;
}

table.moje-tabulka tr td.moje-bunka a.muj_odkaz:hover {
color: #b39860;
background-color: #ffffcc;
}



nebo takto:



table.moje-tabulka tr td a.muj_odkaz {
height: 100%;
display: block;
padding: 4px 6px;
color: black;
text-decoration: none;
}

table.moje-tabulka tr td a.muj_odkaz:hover {
color: #b39860;
background-color: #ffffcc;
}



... a nic z toho nefunguje.
Vždy tam jsou shora a sdola větší či menší mezery, dle aktuální délky texty, potažmo výšky TD.
V Google Chrome to funguje správně.



> nebo
> = JS =
> nechce se mi to ted upravovat, ale docilit
>


> Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v
> cele bunce.

JS nechci pouzit.

> Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v > cele bunce. JS nechci pouzit.

Citovat příspěvek

 

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: peta

8:58:32 10.02.2010

Pouzil bych to trosku jinak
= CSS =
.mojetabulka TBODY TR TD A {display: block; width: 100%; height:100%}
nebo zvlastni class na TR (TD)

nebo
= JS =
nechce se mi to ted upravovat, ale docilit


Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v cele bunce.

Pak nepotrebujes stylovani a melo by to reagovat v cele bunce.

Citovat příspěvek

 


>
> První řešení spočívá v tom, že se skriptem zjistí,
> které buňky jsou prázdné a těm se přiřadí
> onclick=window.location.href
> Druhé řešení vyplní odkazem celou šířku buňky.

Tohle jsem zkoušel a nefunguje to.
Aby byl odkaz přes celý prvek "td" dosáhnu jedině tehdy, pokud atributu "a" nastavím stejnou nebo větší výšku (pevnou v px) než je výška TD.
... a to nechci, protože se buňky v tabulce zbytečně zvětší, i když tam nic není.

> > První řešení spočívá v tom, že se skriptem zjistí, > které buňky jsou prázdné a těm se přiřadí > onclick=window.location.href > Druhé řešení vyplní odkazem celou šířku buňky. Tohle jsem zkoušel a nefunguje to. Aby byl odkaz přes celý prvek "td" dosáhnu jedině tehdy, pokud atributu "a" nastavím stejnou nebo větší výšku (pevnou v px) než je výška TD. ... a to nechci, protože se buňky v tabulce zbytečně zvětší, i když tam nic není.

Citovat příspěvek

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: foldynad

15:27:12 08.02.2010

Pajuc Napsal:
-------------------------------------------------------
> Přiznám se, že jsem to až tolik nepochopil.
> Nicméně vidím dvě možná řešení:

Myslím, že pochopil.

> 1.
> cells=document.getElementsByTagName("td");
> var i = 0;
> for (i in cells) {
> if (!cells.hasChildNodes())
> cells.onclick=function()
> {window.location.href="stranka2.html"}
> }

Možná by šlo, nechci ale použít JS.

> 2.
>

> style="display: block; width: 100%; height:
> 100%"> 
style="display: block; width: 100%; height: > 100%"> 

 



První řešení spočívá v tom, že se skriptem zjistí, které buňky jsou prázdné a těm se přiřadí onclick=window.location.href
Druhé řešení vyplní odkazem celou šířku buňky.

Za případné chyby se omlouvám, netestoval jsem to.

První řešení spočívá v tom, že se skriptem zjistí, které buňky jsou prázdné a těm se přiřadí onclick=window.location.href Druhé řešení vyplní odkazem celou šířku buňky. Za případné chyby se omlouvám, netestoval jsem to.

Citovat příspěvek

Re: odkaz v tabulce - výška

Autor: Pajuc

14:18:40 08.02.2010

Přiznám se, že jsem to až tolik nepochopil. Nicméně vidím dvě možná řešení:

1.
cells=document.getElementsByTagName("td");
var i = 0;
for (i in cells) {
if (!cells[i].hasChildNodes()) cells[i].onclick=function() {window.location.href="stranka2.html"}
}

2.

   

 

odkaz v tabulce - výška

Autor: foldynad

11:15:55 08.02.2010

Ahoj,

mám asi stupidní problém, ale nemůžu se s tím vypořádat...

Mám tabulku, kde v některých buňkách není nic, jinde je nějaký krátký text, ale
v podstatě se výška řádku v závislosti na textu stále mění + je nějaká minimální.

A teď chci, aby buňka, kde nic není (např. jen mezera/y) sloužila jako odkaz,
který by byl přes celou buňku.
Ten odkaz by měl tedy vždy celou šířku i výšku buňky.

S šířkou problém nemám, protože šířka buňky je neměnná.
Dal jsem tedy odkaz s "display: block".

V případě, že buňka je vysoká jen na jeden řádek textu - je to OK a odkaz je přes celou buňku.
Pokud je ale buňka vyšší, odkaz zůstane stále stejně vysoký jako prve (tedy na jeden řádek textu - což je i svým způsobem logické, když tam mám např. jen jednu mezeru) a zobrazí se v buňce uprostřed jen "klikací proužek".
Zbytek buňky je neaktivní.

Jak tedy docílit toho, aby i v případě prázdné buňky (nebo jen s mezerami) byla úplně celá klikací - odkaz byl v její maximální výšce i šířce?

Nepodařilo se mi to nijak nastylovat, ani třeba když jsem dal výšku odkazu 100%.
Funguje te jen v Google Chrome, ve FF nebo IE je stále proužek.

Díky

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: