Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Obrázkové tlačítko

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Obrázkové tlačítko

Autor: peta1

7:29:33 04.08.2011

co cist?
http://www.jakpsatweb.cz/css/
http://www.jakpsatweb.cz/css/priklady/index.html
http://www.jakpsatweb.cz/css/vlastnosti.html
http://peter-mlich.wz.cz/web/css/vlastnosti.htm
http://peter-mlich.wz.cz/web/css/hodnoty.htm
http://peter-mlich.wz.cz/web/html/pr/index.htm

Hlavne si nekomplikuj praci tim, ze tam das jine tagy, ktere pak musis pracne prestylovat. I bez css by mel html kod vypadat dobre, proto se na navigaci obvykle pouziva ul, li, ikdyz se musi prestylovat, ale to neni tak slozite.
.nav ul, .nav li {display:inline; margin:0; padding:0; list-style-type:none;}

Citovat příspěvek

 

Re: Obrazkove tlacitko

Autor: pepinator

17:29:55 03.08.2011

Už sem na to přišel měnil mi to styl co se týkal nadřazeného elementu a v css souboru byl zapsaný později.

Citovat příspěvek

 

Re: Obrazkove tlacitko

Autor: sniper

16:15:43 03.08.2011

nacita se ti ten soubor spravne? mas spravne selektory? nainstaluj si do
firefoxu plugin firebug a koukni se tim - moc moc uzitecna utilitka

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Obrazkove tlacitko

Autor: pepinator

13:56:25 03.08.2011

Jj díky za radu mohl bys mi ještě poradit čím by mohlo být,že když mám velikost písma definovanou v externím souboru tak písmo neposlouchá a nemění velikost.Pokud to napíšu rovnou do tagu tak to jde. Text odkazu

sniper Napsal:
-------------------------------------------------------
> pouzivej nejaky rozumny jednotky, napr. em nebo %.
> tyhle kontanty typu
> xx-large jsou vsude udelany jinak.
>
> jinak studuj na webu, je i fajn si koupit nejaky
> knizky a hlavne
> kodovat, kodovat a kodovat
>
> Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Obrazkove tlacitko

Autor: sniper

13:26:19 03.08.2011

pouzivej nejaky rozumny jednotky, napr. em nebo %. tyhle kontanty typu
xx-large jsou vsude udelany jinak.

jinak studuj na webu, je i fajn si koupit nejaky knizky a hlavne
kodovat, kodovat a kodovat

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Obrázkové tlačítko

Autor: pepinator

13:16:23 03.08.2011

Toto vypadá opravdu lépe..Ještě mám dotaz co bych si měl přečíst jestliže mě css moc neposlouchá? Chtěl jsem si u odkazů ve třídě but zvětšit písmo ,ale nějak to nechce fungovat písme se nezvětšuje a přitom šířka a centrování funguje:-(

[code]
a.but {
text-align:center;
font-size:xx-large;
text-decoration:underline;
font-style:normal;
font-weight:lighter;


display: block;
width:222px;
height:58px;
background-image: url("images/12.jpg");
}

[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: Obrazkove tlacitko

Autor: sniper

12:19:03 03.08.2011

vykasli se na javaskript a pouzij css metodu hover

a.but {
display: block;
width: sirka obrazku;
height: vyska obrazku;
background-image: url("cesta/k/obrazku");
}

a.but:hover {
background-image: url("cesta/k/aktivni/verzi/obrazku");
}

Text odkazu

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Obrázkové tlačítko

Autor: pepinator

11:57:05 03.08.2011

Ahoj,začal jsem se učit jak si udělat webovou stránku.
Nyní si zkouším udělat klikatelné tlačítko na které když najedu změní se mi pozadí.Ale trošku sem se v tom zamotal.
[code]




O nás O nás [/code]
zatím mám tedy něco takového.
Pokud najedu na obrázek v odkazu změní se mi obrázek na pozadí,pokud odjedu zase se změní.Nyní jsem přez obrázek dal ještě text,ale problém nastane pokud najedu na text v tlačítku (opět se odoznačí)..Šlo by to udělat,že bych tomu textu definoval události onmouseover stejně jako u obrázku,ale nějak se mi to nelíbí. Poradil by někdo jek to udělat lépe?? -Text nechci dávat rovnou do obrázku abych ho mohl případně jednoduše změnit úpravou html kódu.
Mockrát díky :-)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: