Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: rocknroller

10:57:52 26.08.2011

> Co jsem mel prilezitost pracovat s asp, tak jsem skoncil na tom, ze framework ani
> nedodrzuje validni kod, ani kod spustitelny cross browser a kdybych chtel na to
> pouzivat javascript, tak skoncim na stejnych id. Nehlede na to, ze jmena funkci byli neintuitivni

Prví otázkou je jestli mluvíte o ASP nebo o ASP.NET, protože většina z toho co píšet sedí na čisté ASP a to je stará a mrtvá technologie. Jinak kód je validní ve většině případů a dokonce mnoha komponent se dá jednoduše přepnout jestli se bude renderovat pomocí tabulky nebo divu nebo li apod. A i kdyby snad něco validní nebylo tak není nic lehčího než si upravit metodu render té které komponenty a problém to není ptž. je ta metoda je virtual. A jména funkcí jsou asi věcí subjektivního pohledu. Nicméně se tam používá stejná terminologie jako v celém .NETu takže s tím bych opravdu neměl problém.

Taková malá ukázka na porovnání, metody na smazání souboru v ASP.NET [ital]File.Delete()[/ital] a v PHP [ital]unlink()[/ital], tak mi příjde, že o dost logičtější je ten .NET zápis...

Používejte aktuální verze .NET a s výše uvedeným by jste neměli mít problém..


> a manual v celku nepouzitelny

MSDN vám připadá nepoužitelné? Hmm tak takový argument bych nečekal :D MSDN má vše hezky vysvětlené stejně jako php.net/manual a k tomu ještě uvádí zápis ve více jazycích (to se samozřejmě týká jenom .NET PHP tohle nepotřebuje) takže to rozhodně jen tak neodflákli.


> Server, na kterem asp bezi vyzaduje mit zakoupene lepsi prostredky, protoze
> nezvlada stejny vykon jako php na mensim stroji.
> Podobne je na tom java.

Tak toto je samozřejmě nesmysl .NET se používá hlavně proto že je rychléjší než PHP a dokáže obsloužit více klientů. Už jen z toho důvodu, že ASP.NET je kompilované kdežto PHP není a tak se překládá při každém načtení stránky. Nemluvě o tom, že na Win + IIS je vykonávané ve vícejádrových threadech narozdíl od PHP.


> Ps. Bankami bych se zrovna nepysnil, oni maji tak deravy sw a hw na hacknuti, ze je
> lepsi o tom mlcet. Viz pripady v tv s temi bankovnimi kartami.

Tak to jestli je to hacknutelné a pod. je hlavně věcí toho jak to člověk napíše a chtěl bych vidět jak by to dopadalo pod PHPčkem, ptž. .NET programátora v mnohých případech nutí psát bezpečně, kdežto v PHP má člověk v tomhle volnost a nic ho nenutí psat bezpečně. Viz. tuny webů a portálů na netu co jsou v PHP a to zabezpečení je kvalitní tak v kolika případech? Ve caa. 5% odhaduju :)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: peta1

8:10:52 26.08.2011

"nechávají lidi zmanipulovat, že nic lepšího než PHP není .. "
Programuj si v cem chces, ale ja bych pouzil php.
Ohanet se tim, ze banky a pod maji vsechno v asp je zavadejici. Je to tak 30%, ostatni jsou java nebo php nebo cgi.
Co jsem mel prilezitost pracovat s asp, tak jsem skoncil na tom, ze framework ani nedodrzuje validni kod, ani kod spustitelny cross browser a kdybych chtel na to pouzivat javascript, tak skoncim na stejnych id. Nehlede na to, ze jmena funkci byli neintuitivni a manual v celku nepouzitelny. Proti tomu php ma skvely manual.
Server, na kterem asp bezi vyzaduje mit zakoupene lepsi prostredky, protoze nezvlada stejny vykon jako php na mensim stroji.
Podobne je na tom java.

Neco udelat v php je sice narocnejsi, ale vetsinou frameworky uz maji vse vychytane.

Ps. Bankami bych se zrovna nepysnil, oni maji tak deravy sw a hw na hacknuti, ze je lepsi o tom mlcet. Viz pripady v tv s temi bankovnimi kartami.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: rocknroller

22:20:29 25.08.2011

> Tak například už jenom samotné Visual Studio je super nástroj a PHP podle mě nic > srovnatelného nemá
> Z komercnich napriklad Zend Studio, z free netbeans nebo eclipse s PDT.
> V netbeans se mi pracuje vyrazne snaz, nez ve Visual Studiu (pravda,
> naposled jsem delal ve verzi 2003)

S NetBeans jsem taky strávil dost času a je to příšerně pomalé a jeden z důvodů proč mě omrzela Java hned po prvním použití Visual Studia. A rozdíl mezi verzí 2003 a 2010 je dost zásadní. Zend studio jsem používal chvilku těsně před přechodem na ASP.NET a je sice fajn, ale komerční, kdežto Visual Web developer máš zadarmo.


> Dále pak výborná podpora psaní vlastních komponent a celý ten koncept serverových > ovládacích prvků nemá konkurenci
> Opet - tohle je zalezitost frameworku. Napriklad psani rozsireni pro
> Zend Framework je naprosto trivialni a bezproblemove.

O tom se s tebou nemůžu hádat protože s psaním vlastních rozšíření Zend frameworku zkušenosti nemám. Nicméně se odkážu na zkušenosti mého kolegy, který v Zendu dělal skoro celý svůj profesní život a pravě genialita psaní serverový komponent v .NET mu přišlo jako největší výhoda oproti Zendu.


> o celou AJAX funkcionalitu se stará sám .NET takže jsem za půl roku co v tom dělám > nemusel JavaScript skoro vůbec použít
> Polozme si otazku, na kolik je spravne, aby mi serverova technologie
> kecala do aplikace na klientovi. Nicmene opet napr. Zend Framework je
> plnou podporu pro DoJo a chysta se JQuery, takze vlastne taky na JS
> nemusim sahnout.

Serverová technologie logicky do klienta ani kecat nemůže o to se komponenty samozřejmě starají JavaScriptem (viz. Ajax Contorol toolkit). A všechny možné Ajax funkcionality jako modální okýnka, filtrované inputy, kalendářové extendery apod. si přidám pomocí jednoho kliknutí myši a nemusím nic vypisovat. Ani instalovat jQuery DoJo a pod.

> Bezproblémové nasazení
> No o tom bych se hadal - kolik hostingu v CR podporuje .Net? Kolik
> existuje continuous integration nastroju pro .Net?

Ano, za to kvalitní hosting pro PHP se v česku hledá dobře :D .. kvalitní webhostingy většinou mají jak Apache tak i IIS. Nemluvě o tom že když něco napíšu v PHP a klient pak přejde pod jiný hosting tak zjístím že ten hosting nepodporuje tunu věcí co ten minulý apod. .. ASP.NET běží všude stejně a pez problémů.

> a rychlost je někde úplně jinde
> nevim, netestoval jsem

Za to já jsem jí testoval. CMS které jsem před cca. rokem a pul naprogramoval v PHP za měsíc a půl jsem měl znovu napsaný teď v ASP.NET za necelé tři týdny a to jsem s ASP.NET teprve začínal a neměl ty zkušenosti co s PHP.

> Ale hlavně to šetří strašně moc času.
> Coz je naprosto subjektivni pohled

To není subjektivní pohled to je pohled člověka co vyvíjel pod oběma technologiema viz. to porovnání rychlosti vývoje CMS.


A proč v ASP.NET u nás nevyvíjí tak velké množství firem jako v PHP? Protože většina lidí umí PHP protože je jednodušší (ostatně je to skriptovací jazyk) a protože si málo která firma může ASP.NET dovolit (mnohem lépe placení programátoři).

A podívej se kolik skutečně kvalitních věcí je v ASP.NET, např. eBankovnictví, kolik jich je v PHP?

U nás tak bohužel díky neustálým, nesmyslným hádkám lidí co v ASP.NET nikdy nevyvíjely nebo si v tom tak akorát udělali nějakou webovku, se nechávají lidi zmanipulovat, že nic lepšího než PHP není ..

Tím nechci shazovat nikoho kdo vyvíjí v PHP, já jen říkám jak se věci měli u mě ;)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

22:18:34 25.08.2011

Dne 25.8.2011 22:08, bbbbbb napsal(a):
debugujem obsah premennych pomocou echo

To by me zajimalo jak debugujes treba takovy pole nebo objekt :) kdyz
uz, tak spis pouzivej var_dump

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: bbbbbb

22:08:20 25.08.2011

> povolit v kontrole kodu, pak to tu promennou zlute
> podvlnovkuje.

Budem musiet pozriet, kde sa to da nastavit

> Fakt doporucuju, ja uz si bez nej moc neumim
> predstavit vyvoj.

Ja tiez nie, preto ma to dost vytaca, ked debugujem obsah premennych pomocou echo

diky za info.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

22:02:08 25.08.2011

Dne 25.8.2011 21:56, bbbbbb napsal(a):
>
>
>
>> Pouzivej nejakej slusnej editor, me netbeans
>> oznacej, kdyz nekde
>> pouzivam divnou promennou.
>
> Pouzivam netbeans 6.9.1. To som si nevsimol ze oznacujem

Ja tu mam 7.0, ale imho to je i ve starsich. Myslim ze se to nekde musi
povolit v kontrole kodu, pak to tu promennou zlute podvlnovkuje.

>
>>>
>>> Dalej mi pripada divne ze nexistuje typova
>> kontrola. C# je silne typovy.
>> tak typova kontrola samozrejme existuje. Jenom se
>> o ni musi postarat
>> programator sam (koukni na is_* funkce).
>
> Robota navyse na ktoru si budem musiet zvyknut.

Na druhou stranu - jak casto je to az tak kriticky, nehlede na to ze u
primitivnich typu existuje implicitni konverze ze vseho na vsechno. A u
objektu muzes pouzist type hitting v deklaraci parametru (ci jak se to
jmenuje, proste Nejaka_Trida $param)

>
>> Xdebug, opet v kombinaci s nejakym slusnym
>> prostredim. Umi to i profilovat.
>
> Budem musiet pozriet.

Fakt doporucuju, ja uz si bez nej moc neumim predstavit vyvoj.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: bbbbbb

21:56:30 25.08.2011

> Pouzivej nejakej slusnej editor, me netbeans
> oznacej, kdyz nekde
> pouzivam divnou promennou.

Pouzivam netbeans 6.9.1. To som si nevsimol ze oznacujem

> >
> > Dalej mi pripada divne ze nexistuje typova
> kontrola. C# je silne typovy.
> tak typova kontrola samozrejme existuje. Jenom se
> o ni musi postarat
> programator sam (koukni na is_* funkce).

Robota navyse na ktoru si budem musiet zvyknut.

> Xdebug, opet v kombinaci s nejakym slusnym
> prostredim. Umi to i profilovat.

Budem musiet pozriet.

sniper Presiel som VS 2003, VS 2008, VS 2010. Mozem povedat ze skok medzi 2003 a 2010 je velmi velky. K porovnaniu PHP a C#. Pre mna je framework odpovedajuci Zend alebo dalsim frameworkom v C# Prism alebo pre ASP napr MVC3.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

21:40:14 25.08.2011

Dne 25.8.2011 21:32, bbbbbb napsal(a):
>
> Oproti C# ma irituje, ze v PHP nemusim deklarovat premennu
Pouzivej nejakej slusnej editor, me netbeans oznacej, kdyz nekde
pouzivam divnou promennou.

>
> Dalej mi pripada divne ze nexistuje typova kontrola. C# je silne typovy.
tak typova kontrola samozrejme existuje. Jenom se o ni musi postarat
programator sam (koukni na is_* funkce).

> Z vyvoja desktopov som zvyknuty na Visual studio a jeho debuder. Vlozit hocikde do kodu break point a mat moznost krokovat riadok po riadku a pozorovat co sa tam deje. Mat moznost vytiahnut obsah lubovolnej premennej. Toto my velmi chyba v PHP.
Xdebug, opet v kombinaci s nejakym slusnym prostredim. Umi to i profilovat.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Jadro007

21:35:54 25.08.2011

bbbbbb: pokud používáš OOP PHP, není problém si pomocí __set zachytit nedeklarovanou proměnnou, jako to například má zařízeno Nette.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: bbbbbb

21:32:21 25.08.2011

Ja dam pohlad z inej strany

5 rokov programujem dektopove aplikacie v C# a teraz sa tak pol roka bavim v PHP.

Oproti C# ma irituje, ze v PHP nemusim deklarovat premennu. Uz sa mi x razi stalo, ze som urobil preklep v mene premennej a potom som velmi dlho hladal chybu. V C# mi to ani neprelozi.

Dalej mi pripada divne ze nexistuje typova kontrola. C# je silne typovy.

Z vyvoja desktopov som zvyknuty na Visual studio a jeho debuder. Vlozit hocikde do kodu break point a mat moznost krokovat riadok po riadku a pozorovat co sa tam deje. Mat moznost vytiahnut obsah lubovolnej premennej. Toto my velmi chyba v PHP. Mozno ze som nenasiel spravny debuger pre PHP.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

21:31:23 25.08.2011

Dne 25.8.2011 21:14, rocknroller napsal(a):
> To je máš pravdu, já mluvil o čistém PHP, frameworky samozřejmě posouvají vývoj v PHP na úplně jinou úroveň
Aha....takze srovnavas vyvoj ve frameworku s vyvojem v cistem
jazyce....Pokud chces srovnavat stejne veci, bavme se o PHP frameworcich
vs. .Net nebo o cistem PHP vs. Ciste VB/C# bez .Netich komponent

> Tak například už jenom samotné Visual Studio je super nástroj a PHP podle mě nic srovnatelného nemá
Z komercnich napriklad Zend Studio, z free netbeans nebo eclipse s PDT.
V netbeans se mi pracuje vyrazne snaz, nez ve Visual Studiu (pravda,
naposled jsem delal ve verzi 2003)


> Dále pak výborná podpora psaní vlastních komponent a celý ten koncept serverových ovládacích prvků nemá konkurenci
Opet - tohle je zalezitost frameworku. Napriklad psani rozsireni pro
Zend Framework je naprosto trivialni a bezproblemove.

> o celou AJAX funkcionalitu se stará sám .NET takže jsem za půl roku co v tom dělám nemusel JavaScript skoro vůbec použít
Polozme si otazku, na kolik je spravne, aby mi serverova technologie
kecala do aplikace na klientovi. Nicmene opet napr. Zend Framework je
plnou podporu pro DoJo a chysta se JQuery, takze vlastne taky na JS
nemusim sahnout.

> Bezproblémové nasazení
No o tom bych se hadal - kolik hostingu v CR podporuje .Net? Kolik
existuje continuous integration nastroju pro .Net?

> a rychlost je někde úplně jinde
nevim, netestoval jsem

> Ale hlavně to šetří strašně moc času.
Coz je naprosto subjektivni pohled


Kdyby bylo PHP tak spatny pro velky aplikace, proc by na nem jelo mnoho
velkejch hracu?

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: rocknroller

21:14:02 25.08.2011

To je máš pravdu, já mluvil o čistém PHP, frameworky samozřejmě posouvají vývoj v PHP na úplně jinou úroveň, ale zdaleka ne na úroveň na ASP.NET. Strávil jsem čtyři roky programováním v PHP a Jave, takže nejsem žádný odkojenec Microsoftu ;)

Tak například už jenom samotné Visual Studio je super nástroj a PHP podle mě nic srovnatelného nemá. Dále pak výborná podpora psaní vlastních komponent a celý ten koncept serverových ovládacích prvků nemá konkurenci, o celou AJAX funkcionalitu se stará sám .NET takže jsem za půl roku co v tom dělám nemusel JavaScript skoro vůbec použít. Bezproblémové nasazení a rychlost je někde úplně jinde. Ale hlavně to šetří strašně moc času.

PHP používám stále právě na takové ty menší věci jako když mám statickou stránku a potřebuju udělat odesílací formulář, ale jinak po dosavadních zkušenostech jsem rád, že jsem PHP opustil.

Nechi rozjíždět flame atp. akorát jsem zhruba popsal své zkušenosti ;)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Jadro007

21:01:24 25.08.2011

rocknroller : mohl bys mi prosím stručně sepsat, v čem je asp.net lepší než PHP? To co jsi popsal v PS řeší v PHP frameworky, takže to bych jako výhodu moc nebral ;)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: rocknroller

20:58:05 25.08.2011

Já bych ty znalosti resp. technologie které člověk potřebuje pro tvorbu webu a internetový aplikací shrnul asi do tří variant:

[bold]Pokud chceš dělat úplně jednoduché weby:[/bold]
Nauč se dokonale znát xHTML a CSS to ti bude úplně stačit.

[bold]Pokud chceš dělat jednodušší weby a sem tam je trochu vylepšit o nějakou extra funkcionalitu:[/bold]

Dokonalá znalost xHTML, CSS a k tomu se nauč alespoň lehce PHP a JavaScript

[bold]Pokud chceš, ale opravdu vyvíjet a dělat robustní weby a aplikace které budou kvalitní a bezpečné tak:[/bold]

Opět dokonalá znalost xHTML, CSS a taky JavaScritpt a hlavně neztrácej čas PHPčkem a pořádně se nauč ASP.NET. Věř mi nebudeš toho litovat já se každý den biju do hlavy proč jsem promarnil tolik času s PHPčkem. Dneska už asi rok všechno vyvíjím v ASP.NET a je to nádhera. Obrovská úspora času a luxusní výsledky (samozřejmě to jak bude ten web nebo aplikace dobrá záleží hlavně na tvých programátorských schopnostech a až na druhém místě na zvolené technologii).

PS: v ASP.NET jsou takové prkotiny jako lokalizace, AJAX atd. samozřejmě moc hezky vyřešeny takže nepotřebuješ pořád hledat nějaké externí knihovny a pod.

Tak ti přeju hodně zdaru ve světě tvorby www ;)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: Pepinator

14:14:19 24.08.2011

Jj jasně :-) Ještě jedna věc nedaří se mi rozchodit xgettext. Pořád to píše ,že soubor blabla.php to nemůže najít.Kde se dovím v jakém umístění xgettext očekává soubory ke zpracování??

xgettext: error while opening "navlist.php" for reading:no such file or directory

soubor jsem uložil do složky kde se nachází xgettext a stále ta sama hláška

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: roman.hocke

13:15:46 24.08.2011

Gettext funguje pro PHP jako extensiona. Čili si na konkrétním serveru musíš zjistit, zda je na něm tahle extension nainstalovaná. Třeba přes php_info(); No a pokud tam není, tak ji tam buď doinstaluj (resp. povol v php.ini), máš-li tu možnost. Pokud tu možnost nemáš, pak bohužel smůla.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

12:36:57 24.08.2011

UTFG

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Pepinator

12:34:43 24.08.2011

Mno a ten gettext() je schopný fungovat na nějakém serveru, kde nebyl extra nainstalovaný?

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Jadro007

11:58:15 24.08.2011

Nejlepší je mít data uložená v DB nebo v nějakém XML souboru. A pak do šablony (pokud je používáš) napíšeš třeba {T:neco} a PHP to zpracuje, tzn. načte překlad z DB/XML a vypíše.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

11:57:40 24.08.2011

na slovnik treba gettext, ten je fajn. Na cely stranky se v db drzi
obsah pro kazdej jazyk extra

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Pepinátor

11:42:38 24.08.2011

Jakým způsobem ukládat texty v různých jazycích pro různé prvky stránky??
Zajímalo by mě jakým způsobem se to dělá v praxi mockrát díky :-)

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: Jadro007

10:41:51 22.08.2011

Zkus http://polopate.jakpsatweb.cz/

S pozdravem

Tomáš Jadrný


2011/8/22 Pepinator

> Tak by mi stačili 4 stejné htm dokumenty,přičemž se u nich mění jen
> informační obsah a vzhled stránky menu,pozadí atd zůstává pořád naprosto
> stejný.
>


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Pepinator

10:35:38 22.08.2011

A nevěděli byste někdo o nějakém tutoriálku ,kde je vytvářen web pomocí php? Nějak nevím jak dobře dělat některé věci jako předávání informací o tom na co se kliklo, aby php server vygeneroval požadovanou stránku a podobně.

Dělám stránky které jsou víceméně statické..
Pokud nepočítám galerii obrázků rozdělenou do více kategorií..
Tak by mi stačili 4 stejné htm dokumenty,přičemž se u nich mění jen informační obsah a vzhled stránky menu,pozadí atd zůstává pořád naprosto stejný.

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: Jadro007

9:14:52 22.08.2011

Vzhledem k tomu, že chce řešit multijazyčnost, ano.

S pozdravem

Tomáš Jadrný


2011/8/22 sniper

>
>
> k cemu? na jednoduchou stranku, kde uzivatel nemeni obsah, je to zbytecny.
>
> Příspěvek zaslán emailem
> --
> Autor: sniper
> Forum: Web
> Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?15,3330530,3330534#msg-3330534
>


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

9:08:39 22.08.2011

k cemu? na jednoduchou stranku, kde uzivatel nemeni obsah, je to zbytecny.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: Jadro007

9:04:34 22.08.2011

nauč se PHP nebo jiný jazyk, co běží na serveru

S pozdravem

Tomáš Jadrný


2011/8/22 sniper

>
>
> obsah stranky nema bejt zavyslej na js, resp. web musi fungovat i s
> vypnutym js. protoze js obvykle nesplnuje podminky pristupnosti,
> nefunguje v hloupejch browserech (vcetne robotu ruznejch vyhledavacu),
> obvykle je nebookmarkovatelnej (cest webum,kteri modifikuji i url).
>
> Příspěvek zaslán emailem
> --
> Autor: sniper
> Forum: Web
> Odkaz: http://forum.builder.cz/read.php?15,3330530,3330532#msg-3330532
>


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Jakym zpusobem delat stranky a proc?

Autor: sniper

9:03:09 22.08.2011

obsah stranky nema bejt zavyslej na js, resp. web musi fungovat i s
vypnutym js. protoze js obvykle nesplnuje podminky pristupnosti,
nefunguje v hloupejch browserech (vcetne robotu ruznejch vyhledavacu),
obvykle je nebookmarkovatelnej (cest webum,kteri modifikuji i url).

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Jakým způsobem dělat stránky a proč?

Autor: Pepinator

8:57:42 22.08.2011

Ahoj, chtěl bych se zeptat jakým způsobem dělat správně stránky například by mě zajímalo jestli je dobré mít více dokumentů htm nebo mít jen jednu htm stránku, kde by se obsah elementů měnil pomocí JS.Nevím co je výhodnější z pohledu prohlížečů a proč. Stejně tak by mě zajímalo pokud máte více jazykových verzí jedné stránky.Jestli je pro změnu jazyka lepší použít JS nebo vytvořit přeloženou *.htm stránku.

Mockrát děkuji za rady :-)

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: