Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



move_uploaded_file

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Re: move_uploaded_file

Autor: peta

13:52:34 25.09.2009

http://us2.php.net/manual/en/function.realpath.php
chdir('/var/www/');
echo realpath('./../../etc/passwd');
?>

Zkus si tohle vypsat pro to ../ v pripade http://script.example.com

Citovat příspěvek

 

Re: move_uploaded_file

Autor: peta

13:49:53 25.09.2009

Ted, kdyz na to koukam, napada mne, ze to kopirujes asi divnym zpusobem.
Kdyby ses drzel obecne poucky, mam problem, dodam kod na vyzkouseni a zdroj kodu, mozna by se s tim dalo hnout.
Predpokladam, ze mas program chybne napsany

Struktura adresářů:
./prvni (poddoména)
./druhy (poddoména)
./foto
./script

$soubor = $_FILES["soubor"] ? $_FILES["soubor"] : ($HTTP_POST_FILES["soubor"] ? $HTTP_POST_FILES["soubor"] : '');

http://example.com
./program.php
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./prvni".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./druhy".$soubor["name"]);

http://example.com
./script/program.php
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "../".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "../prvni".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "../druhy".$soubor["name"]);

http://script.example.com
./script/program.php
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./../".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./../prvni".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], "./../druhy".$soubor["name"]);
A timto si nejsem jist, protoze tady mas domenu cele to jmeno a od ni ../ provadet nemuzes. Ale mela by fungovat uplna cesta (server path). Ted nevim, jak se zjistuje, ale kdyz bys tam zadal
$path = "/var/www/html/example/";
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], $path."../".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], $path."../prvni".$soubor["name"]);
move_uploaded_file ($soubor["tmp_name"], $path."../druhy".$soubor["name"]);
tak by to melo bezpecne fungovat.

Citovat příspěvek

 

move_uploaded_file

Autor: Hraja

1:15:33 10.09.2009

Dobrý den,

mám problém s uploadem souborů na server.

Struktura adresářů:
prvni (poddoména)
druhy (poddoména)
foto
script

prvni a druhy jsou poddomény, které jsou na serveru jako podadresáře.

http://prvni.example.com
http://druhy.example.com
http:/example.com/foto

Pro kopírování fotografií na server používám jediný script, který je v adresáři script. Problém nastane, když spustím script např. z http://prvni.example.com a potřebuji provést move_uploaded_file do adresáře foto, který je v hlavním adresáři example.com - tato akce končí chybou :

failed to open stream: Permission denied in ...

Myslím si, že je to tím, že adresář foto je mimo web prostor http://prvni.example.com
Toto se děje pouze na ostrém serveru. Doma při testování není problém. Jak a kde nastavit práva, abych mohl fotografie kopírovat do hlavního adresáře foto i z poddomén?

Windows Server 2003, IIS, správa přes Plesk Control Panel

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: