Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



modrewrite .. parametr jako poddomena?

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: DastyX

17:02:56 21.09.2009

Díky moc oběma :-)

Citovat příspěvek

 

Re: modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: spaze

11:20:25 21.09.2009

Tere,

21. září 2009, 9:25:30, DastyX napsal(a):
> A šlo by to nějak i přes ten mod_rewrite?

A proc? Slysela jsi, ze se to tak dela? Nebo mas pozadavek, kterej
nejde nicimi jinym vyresit?

> Takhle když budu
> dělat cool adresy, tak budu muset mit neco jako

> http://nazevsekce.example.com/nazevsekce/atd..

Proc? PSal jsem prece, ze hostname lze jednoduse zjistit z HTTP
hlavicek ;)

--
There's no such thing as a "duplicate content penalty."
At least, not in the way most people mean when they say that.
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/09/demystifying-duplicate-content-penalty.html


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: funous

9:29:25 21.09.2009

DastyX napsal(a):
>
> :-) Děkuju.
>
> A šlo by to nějak i přes ten mod_rewrite? Takhle když budu dělat cool adresy, tak budu muset mit neco jako
>
> http://nazevsekce.example.com/nazevsekce/atd..
>
> aby se mi informace o nazvu sekce neztratila, ulozim ji za adresu, coz je mozna zbytecne

Ano, je to zbytecne. V PHP je ta informace o pouzite url stale k
dispozici. Zkus si zavolat http://foo.example.com/bar/index.php a v
index.php si vypis $_SERVER, jestli prijdes na to, z ceho by se to dalo
dostat. No a az na to prijdes, tak se jeste podivej, jestli to z adresy
nepujde dostat lip, nez regularama, tj. treba pomoci parseurl.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: DastyX

9:25:12 21.09.2009

:-) Děkuju.

A šlo by to nějak i přes ten mod_rewrite? Takhle když budu dělat cool adresy, tak budu muset mit neco jako

http://nazevsekce.example.com/nazevsekce/atd..

aby se mi informace o nazvu sekce neztratila, ulozim ji za adresu, coz je mozna zbytecne. Az zas tolik by to nevadilo, ale pokud na to je nejake jednoduche pravidlo do .htaccess, bylo by to lepsi :-)

Moc diky spaze :-)

Citovat příspěvek

 

Re: modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: spaze

23:35:18 19.09.2009

Zdravim,

19. září 2009, 20:12:45, DastyX napsal(a):
> a potrebovala bych aby to v adresnim radku vypadalo takto:
> http://nazevsekce.example.com/index.php
> jde to? Napriklad pres mod_rewrite?

Jde to, mod_rewriteneni potreba. Pokud budou vsechny ty domeny
smerovat na stejnej document root (coz nejspis budou), tak se porad
bude nacitat ten spravnej index.php, hostname si pak zjistis z HTTP
hlavicky.

--
Řekl bych to takhle: "Svůj život jsem hrál, ale nesejvoval."


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

modrewrite .. parametr jako poddomena?

Autor: DastyX

20:12:45 19.09.2009

Zdravim,

chtela bych se zeptat na jeden problem

mam adresu

http://example.com/index.php?sekce=nazevsekce

a potrebovala bych aby to v adresnim radku vypadalo takto:

http://nazevsekce.example.com/index.php

jde to? Napriklad pres mod_rewrite?

uz jsem hledala ve forech a nasla jsem mod_vhost_alias, ale ve vsech prikladech se jednalo o to, ze na misto domeny tretiho radu se vkladala slozka, nikoli parameter.


Diky za rady

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: