Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Předmět:

Příspěvek:

*AGGRESSIVE* O:-) :-/ :-P *BLUSH* *BYE* :'( *DASH* 8-) *DRINK* :-| *THUMBUP* *SOS* *KISSED* :-* *OK* *SECRET* *STOP*

Pohlaví:

Muž, Žena

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Re: Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Autor: funous

12:18:36 30.09.2009

LesTR napsal(a):
>
> Vesmes kazdej editor dneska umi find&replace nad vice soubory.
> Resit se to da i sed(em)

No povetsinou by to slo, ale kupa tech formularu se dela dynamicky,
nektery maj action treba basename($_SERVER['PHP_SELF']) a podobne,
konkretne se jedna o kopec modulu v Joomle, pricemz kazdy si to resi
jinak. Nejjednodussi reseni tedy je presmerovavat jen GET requesty.
Spravne by samozrejme bylo predelat vsechny actions, nicmene me se to z
hlediska cas vyvoje/efektivita nehodi :)



Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Autor: LesTR

11:10:39 30.09.2009

aHoj!

2009/9/30 funous :
> Ne ze by nesel, ale tohle je ponekud rychlejsi reseni nez hledat a
> upravovat mraky formularu.

Vesmes kazdej editor dneska umi find&replace nad vice soubory.
Resit se to da i sed(em)

Neres zlomeny prst u nohy, kdyz dite nemuze dychat



--
Save The World - http://www.worldcommunitygrid.org/
http://www.worldcommunitygrid.org/stat/viewMemberInfo.do?userName=LesTR

LesTR

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Autor: funous

9:32:45 30.09.2009

spaze napsal(a):
>
> Ja bych to resil tak, ze bych presmerovaval pouze pri GET pozadavku,
> pri POST pozadavku na /index.php bych to nechal plavat (da se vyresit
> pomoci RewriteCond a REQUEST_METHOD).

Jo, tohle reseni me nakonec taky napadlo, funkcnost webu se zachova a
vyhledavace zadne duplicitni url neuvidi. Jinak rewritecond mam beztak
stavene nad THE_REQUEST (kvuli nejakejm dalsim smyckam, tech pravidel je
tam celkove vic), takze to po uprave vypada takhle:

RewriteCond %{THE_REQUEST} ^GET\ /index\.php\ HTTP/
RewriteRule ^index\.php$ http://%{HTTP_HOST}/ [R=301,L]

> Teda pokud nejde prepsat action atribut tech formularu ;)
>

Ne ze by nesel, ale tohle je ponekud rychlejsi reseni nez hledat a
upravovat mraky formularu. Jinak uprava by samozrejme byla efektivnejsi,
jen to presmerovani jen na GET bych tam uz asi stejne nechal, preventivne :)


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Re: Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Autor: spaze

22:52:02 29.09.2009

Tere,

29. září 2009, 22:39:58, funous napsal(a):
> prave na index.php. Da se nejakym zpusobem zachovat funkcnost
> stavajicich odkazu a formularu (bez nejakeho reseni na strane aplikace,
> tedy ukladani postu)? Pri presmerovani totiz browser data znovu neodesle.

Prohlizec by je mel pri nejakym spravnym kodu odeslat, resp. se musi
zeptat, jestli to chce user udelat nebo tak neco, ale stejne vsichni
vime, ze to nedela ;)

Ja bych to resil tak, ze bych presmerovaval pouze pri GET pozadavku,
pri POST pozadavku na /index.php bych to nechal plavat (da se vyresit
pomoci RewriteCond a REQUEST_METHOD). Teda pokud nejde prepsat action
atribut tech formularu ;)

--
There's no such thing as a "duplicate content penalty."
At least, not in the way most people mean when they say that.
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/09/demystifying-duplicate-content-penalty.html


Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

Odstraneni duplicitnich url pri zachovani funkcnosti POST

Autor: funous

22:39:58 29.09.2009

Zdravim,
situace je nasledujici: chci, aby fungoval pristup jak na example.org/,
tak na example.org/index.php, pricemz ta druha se pri soucasnem
nastaveni redirectuje (301) na tu prvni (kvuli odstraneni duplicitnich
url). Nicmene v aplikaci jsou existujici formulare (post), ktere vedou
prave na index.php. Da se nejakym zpusobem zachovat funkcnost
stavajicich odkazu a formularu (bez nejakeho reseni na strane aplikace,
tedy ukladani postu)? Pri presmerovani totiz browser data znovu neodesle.

Příspěvek zaslán emailem

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: