Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: Pragmatik

1:43:39 08.06.2010

AnonymousUser Napsal:
-------------------------------------------------------
> Co se vlastně po kvalitativní stránce MS povedlo
> posledních x let? Co vyvinuli od té doby, aby s
> tím nebyly problémy?
>

To je syndrom dlouhodobě čelního jezdce, který se stává být stále více chybujícím, protože nemá dostatečnou konkurenci, která by ho nutila k lepším výkonům.

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: AnonymousUser

1:10:14 08.06.2010

Když jsem psal předchozí příspěvek, netušil jsem, že skutečnost v MS je ještě horší, než jsem tušil.

Tak už nejsou v MS schopni ani vydat solidní verzi 64bitovou pro MS Office:

http://www.diit.cz/clanek/microsoft-doporucuje-pouzivat-32-bit-x86-edici-office-2010/36346/

Prostě MS se teď řídí jako reklamní firma – od té doby co odešel Gates se zvýšil počet MVP profesionálů, stejně jako dalších šášulů co všude prohlašují MS je nejlepší, ale jaksi MS vyvíjí čím dál větší bastly.

Takže až někdy budete mít zase nápady typu argumentovat tím, že MS se snaží chránit před diletanty co pomlouvají Windows, tak vzpomeňte na toho diletanta Steveho Ballmera.

Co se vlastně po kvalitativní stránce MS povedlo posledních x let? Co vyvinuli od té doby, aby s tím nebyly problémy?

Raději končím, píšu to jen proto, že doufám, že už nikoho nenapadne obhajovat vývoj v Microsoftu. Ten od doby Steve Ballmera je opravdu na velmi diletantské úrovni.

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: Miloslav Ponkrác ---

21:11:42 31.05.2010

xlover:

Ale pane, to je oficiální zdůvodnění. Já Vám řeknu jaká je skutečnost. Řeknu to bez obalu a drsným slovníkem, nicméně bez jakéhokoli stranění:

1) Microsoft nabírá čím dál větší diletanty, a v Microsoftu řízení a rozhodování o vývoji přebírají reklamní agenti, evangelisté, a vůbec zdrogovaní feťáci, jejichž hlavním smyslem života je pozitivně smýšlet o Micorosoftu. Poměrně další rozšířenou skupinou jsou ještě právníci.

2) Rozhodování o vývoji i o nabírání pracovníků stejně jako o produktech dělají reklamní, marketinková, PR a jiná oddělení. Protože hledají sobě rovné – profesionálové ve vývoji a řízení sw k nim moc nepatří, a kvalita lidí tomu bude odpovídat.

3) Dosti najevo to přišlo při vývoji Windows Vista. Rok před vydáním příšli na to,ž e vývoj vedou špatně. Přišli na x skutečností dalších, který běžný vývojář pochopí i notně opilý. Nakonec narychlo cosi přešili a výsledek byl Windows Vista – také podle toho ten systém vypadal.

4) Když se podíváte na MS Visual Studio, vidíte, že si ho šijou sobě na míru. Pro vnitřní vývoj v MS na překlad Windows a možná dalšího. Co si ukuchtí MS uvnitř, to se zaintegruje do MS Visual Studia.

5) Protože Microsoft sám sebe potřebuje chránit před kvalitou toho co vyvíjí a nabírá po řízení a přijímání pracovníků reklamními a marketinkovými hledisky. Tak prostě vnitřní code style se objevuje ve Visual Studiu. MS nemá sílu, ani dostatek pracovníků k tomu, aby přizpůsobovalo studio ještě vnějším vývojářům, to prostě nestíhají. Takže co má MS jako vnitřní metodiku, to cpe všem.

6) Pokud byste pochybovali – dříve MS stíhal vývoj několika verzí Windows najednou, dnes má problém ustíhat jednu verzi Windows. Dříve dokonce vyvíjel několik zcela odlišných větví Windows! 9x řadu a NT řadu, nějaký čas dokonce i 3.x řadu!!! A stíhal. O tom, kolik let se neobjevila jediná verze Internet Exploreru třeba, až v poslední době. Do MS Office narval ribbon, a už nemá dost sil, ani prostředků, aby zachoval souběžně možnost starého ovládání, protože MS prostě už neumí. Mobilní Windows jsou ve stavu, kdy se lidé krabiček s nimi zbavují, protože takový shit už nechtějí používat. Prostě MS nestíhá, a evangelisté, reklamní agenti, PR pracovníci, personalisté, mluvčí, právníci a řada lidí nabraných jen pro pozitivní zfetování MS není schopna stihnout více, než zlomeček toho, co ustíhal MS pod vedením Billa Gatese.

Buďte v klidu, Microsoft potřebuje ochránit své produkty před kvalitou toho, co u nich vyvíjí Windows a Office a IE a další. To je hlavní důvod. Kromě toho i poslední zoufalec zvládne použít #pragma deprecated a označit libovolnou funkci jako deprecated – a někdo uvnitř MS si potřeboval vykázat činnost. Stejně tak Vy můžete označit jako deprecated cokoli chcete.

Diletant, který udělá chybu ve str funkcích, jich v C/C++ zaručeně udělá tolik, že ani safe funkce mu nepomůžou.

Výše uvedené není nadávání na MS, ale reálné zhodnocení. Jsme jinak poměrně MS pozitivní člověk. MS stále sladce spinká, a stále žije ve virtuální realitě. Až se probere, bude fajn.

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: xlover

14:16:56 31.05.2010

Ono je to tam zčásti proto, že dneska se do programování vrhá spousta diletantů, kteří dělají začátečnícké chyby. Když náhodou vinou nějaké takové chyby program spadne (a nedejbože když to není program ale ovladač a udělá to BSOD), tak uživatelé obvkyle nenadávají na chybný program a jeho autora, ale na Windows a Microsoft. Nadávání na Microsoft je prostě dneska oblíbená kratochvíle. Tohle je způsob, jak se Microsoft snaží alespoň malé procento diletantů od některých začátečnických chyb odizolovat.

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: griffin

9:02:29 31.05.2010

Dik obema za prispevky. C4995 mi asi nezbyde nez vypnout. I kdyz jsem to puvodne nechtel, protoze jsem chtel byt upozornovan na to, ze jsem nekde ne-safe fci pouzil, nicmene po precteni prispevku Miloslava Ponkrace jsem usoudil, ze to nebude az tak horky.

Dik.[code]
#pragma warning(disable:4995)[/code]

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: Miloslav Ponkrác ---

2:35:15 31.05.2010

Microsoft je uražená ovce. Kdysi dávno se pokoušel do standardu C procpat jeho safe funkce, ale byl odmítnut. Tak se pokouší nyní nacpat safe funkce silou svého procentního zastoupení na trhu asi tak, jako když Steve Ballmer „nenásilně“ všechny přesvědčoval, že Vistu všichni nadšeně chceme a je to jediné, co nám chybělo ke štěstí.

Všechny C/C++ funkce jsou nebezpečné a se všema můžete nadělat paseku. Dokonce i jeho Microsoft safe funkcemi. Zapište řetězec přes safe strcpy do 10 znakového bufferu a řekněte té safe funkci, že buffer má 100 znaků. Bude to stejně nebezpečné.

Doporučuji unsafe varování od MS ignorovat, případně zcela vypnout.

Citovat příspěvek

 

Re: VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: Kra

20:50:29 30.05.2010

Zdar,

shodou nahod jsem tenhle warning taky pred par dny resil u fce strcpy. Dle MS to neni zrovna secure funkce a dle procteni par clanku se ani nedivim. Lepsi by bylo pouzit doporucene/safe fce, ale jestli chces ty warningy vypnout tak mrkni sem:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/8ef0s5kh(VS.80).aspx

Pripadne vygoogli "_CRT_SECURE_NO_WARNINGS"

R.

Citovat příspěvek

 

VisualC++ 2008, <vector>, C4995: 'identifier' deprecated

Autor: griffin

19:06:08 30.05.2010

Ahoj,

mam projekt ve Visual C++ 2008 (9.0) na Win7 a stala se mi takova nemila vec.
Kdyz naincluduju ze STL, tak mi kompilator vyhazi asi 10 warningu

[code]
warning C4995: 'gets': name was marked as #pragma deprecated
c:\program files (x86)\microsoft visual studio 9.0\vc\include\cstdio
49
[/code]

dale se to tyka funkci: sprintf, vsprintf, strcat, strcpy, a dalsich.

Sice jsem se v nekolika clancich dozvedel cim by to melo byt (STL prej pouziva v makrech funkce ktere jsou oznaceny jako "deprecated"), ale jak tomu zabranit aby to warningy nehazelo sem se nedozvedel.

Zatim pomohla rada vypnout hlaseni C4995, coz teda je reseni tak jakoze nereseni.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: