Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: prn

11:22:36 27.09.2010

Dík za vše!

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: Kra

10:55:00 27.09.2010

Nevim presne, co mas ted na mysli. Kazdopadne pro ne zcela standardni chovani se proste pouzivaji owner drawed controly. Jestli myslis to hlavni okno olly, tam bych to tipl na listbox. Ten dany control musis subclassnout (pomoci setwindowlong) a osefovat udalosti typu kliknuti, vykresleni atd sam.

Co se tyce te otazky s "pomalosti" nacitani, asi bych tu binarku narval najednou do pameti a pak parsovanim vykreslil do toho listboxu (ale s tim, ze by se neupdatoval po kazdem vlozeni zaznamu, obsah bych zobrazil az nakonec najednou - tady ale nevim z hlavy jak to udelat, chce to trochu experimentovat).

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: prn

10:29:59 27.09.2010

Díky za pomoc,
vyzkoušel jsem to taky, když jsem
hEdit = CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE, "EDIT", ...
brutálně změnil na
hEdit = CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE, "", "",
Po odkliknutí chybové hlášky, okno už reaguje na myší zprávy, jak jsem chtěl.

Ještě jednou bych zneužil Tvou trpělivost a dobrou vůli a zeptal bych se,
jak se tedy asi řeší u již zmíněného OllyDbg child okna, aby zobrazovaly cca stovky tisíc záznamů, uměly chodit po záznamech a reagovaly na kliknutí myši? Nejsou to snad listboxy? (možná je odpověď v mém druhém dotazu na fóru)

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: Kra

9:44:44 27.09.2010

Heh, ale ten tvuj kod funguje :) Akorat zapominas, ze:

1) Nejde "kliknout" na hlavni formular, protoze jej vyplnuje mdiclient (+zbytek je menu a toolbar)

2) Nejde "kliknout" na child okno, protoze v nem je textbox (aka EDIT). Kdyz das ten edit do haje, tak uvidis jak ti najednou ty messageboxy funguji.

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: prn

20:25:22 26.09.2010

projekt je na
http://www.uschovna.cz/zasilka/YHICCTGAMRYISDMT

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: Kra

19:08:02 26.09.2010

Ten fajl nejde stahnout, zkus ho hodit nekde jinde.

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: prn

18:52:55 26.09.2010

Zdravím,
přidal jsem do procedury child okna MDIChildWndProc obsluhu zprávy
case WM_LBUTTONDOWN:
{
MessageBox(hwnd, "YY", "This program is:", MB_OK | MB_ICONINFORMATION);
}
break;

ale nějak mi to nefunguje. Prosím o radu.

Projekt že pro c++ builder 6

Citovat příspěvek

 

Re: Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: Kra

18:06:44 26.09.2010

prn Napsal:
-------------------------------------------------------
> Tyto zprávy v proceduře child okna už nelze
> zachytit. Z toho, co jsem našel na webu nejsem

To je mylny predpoklad :) Jdou normalne zachytit vsechny zpravy procedurou toho MDI child okna.

Citovat příspěvek

 

Zpráva WM_LBUTTONDOWN v MDI

Autor: prn

14:57:16 22.09.2010

Zdravím fórum,
rád bych věděl, jak se v MDI aplikacích řeší obsluha zpráv WM_LBUTTONDOWN, WM_LBUTTONDBLCLK, WM_CHAR apod.
Tyto zprávy v proceduře child okna už nelze zachytit. Z toho, co jsem našel na webu nejsem moudrý.

Děkuji.

ps: Např zprávu WM_SIZE lze u child oken obsloužit bez problémů.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: