Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



MCI - vfw32.lib

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: MCI - vfw32.lib

Autor: Jan Salášsk

17:00:24 08.11.2010

Děkuju za rady. Knihovna se jmenuje libmsvfw32.a. Nevěděl jsem, že je něco lepšího než dev-c++ zadaramo. Zkusim i něco jinýho.

Citovat příspěvek

 

Re: MCI - vfw32.lib

Autor: Zdeněk Pánek

9:25:15 08.11.2010

Ty používáš Dev-C++ ? (td) Tak to tě fakt lituju. ;) S Dev-C++ budeš narážet na problémy a častěji nebudeš vědět jakou knihovnu použít, protože používá línker portovaný z Linuxu, který nepracuje s knihovnama xxx.lib, ale xxx.a a navíc ten balík knihoven co je k tomu linkeru má odlišné názvy některých knihoven. Taky budeš mít jako začátečník menší naději na rady, protože Dev-C++ používá dneska už hodně málo lidí. ;)

Hledej někde na disku na tom počítači kde máš Dev-C++ v knihovnách s příponou .a, něco co se podobá názvu vfw32, ale má to příponu .a, a ten název knihovny si pak budeš muset nastavit někam do nastavení projektu pro linker v Dev-C++, ale nevím přesně kde , protože Dev-C++ nepoužívám.

Pro Windows použij raději Visual C++ Express, který je úplně zadarmo a nebo Code Blocks a k němu překladač Digital Mars tady je návod
http://forum.builder.cz/read.php?123,2321465,2322830

a tady jsou upravené zdrojáky a projekty seriálu o Win API pro Code Blocks a Digital Mars
http://forum.builder.cz/read.php?16,2895882,2895882#msg-2895882

Překladač a linker Digital Mars umí knihovny xxx.lib a umí vzít název knihovny z pragma zápisu přímo ve zdrojáku, ale ten překladač a linker co je k Dev-C++ to neumí
http://forum.builder.cz/read.php?16,2887353,2887392#msg-2887392

Citovat příspěvek

 

Re: MCI - vfw32.lib

Autor: RadekChalupa

7:23:37 08.11.2010

Tahle a mnoho dalších knihoven je součástí Windows SDK, které je zdarma ke stažení ze stránek MS, ale pokud se nemýlím, tak asi nepůjde integrovat do prostředí Dev C++...

Citovat příspěvek

 

MCI - vfw32.lib

Autor: Jan Salášsk

13:51:09 07.11.2010

Dobrý den, přečetl jsem si zde článek Učíme se Win API - 26. a chtěl bych si to zkusit, ale nemůžu najít knihovnu vfw32.lib. Programuju v Dev-C++. Děkuju za radu, jak toto rešit.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: