Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Práce s chybou

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Práce s chybou

Autor: JiriValerian

19:05:14 21.11.2010

[color=#008000]FicusL Napsal:
-------------------------------------------------------
> Kra:
> Jestli ty si z vrácené chyby: "nespecifikovatelná
> chyba" uvědomíš, kde máš chybu, tak to smekám.[/color]

Bohužel nic lepšího není k dispozici. Pokud z kódu chyby a jeho textové interpretace není zřejmá příčina pak zbývá jedině dohledávat informace na internetu tj. podle toho, u které API funkce k dané chybě dochází a v jakých souvislostech pak hledat na internetu např. přes Google další informace pro podobné případy. Ovšem 100% záruka, že vždy najdete skutečnou příčinu neexistuje.

Citovat příspěvek

 

Re: Práce s chybou

Autor: FicusL

11:49:40 21.11.2010

Kra:
Jestli ty si z vrácené chyby: "nespecifikovatelná chyba" uvědomíš, kde máš chybu, tak to smekám.

Citovat příspěvek

 

Re: Práce s chybou

Autor: Kra

11:32:37 21.11.2010

GetLastError bohate staci na to, aby si programator uvedomil, kde ma chybu. Nevim, co od toho cekas vic. Uzivatel to stejne nikdy nepochopi, ani s tim FormatMessage. Jestli chces zobrazovat privetive hlasky uzivatelum, budes si je muset nadefinovat sam.

Citovat příspěvek

 

Re: Práce s chybou

Autor: FicusL

10:06:34 21.11.2010

Dík. Zkusil jsem a musím říct, že je to vcelku nepoužitelné. Chybové zprávy typu "nespecifikovatelná chyba" nebo "špatný parametr"., jsou naprosto mimo praktické využití. Totéž možnosti jako stacktrace nebo errorcode a podobné možnosti. Vše je velmi obecné, nekonkrétní.

Citovat příspěvek

 

Re: Práce s chybou

Autor: 0xenon

13:07:54 18.11.2010

FormatMessage()

Citovat příspěvek

 

Práce s chybou

Autor: FicusL

13:04:27 18.11.2010

Ahoj, chtěl bych poradit, jak pracovat efektivně s chybami, které vrací Win API fce(lasterror). Když nějaká fce vrátí chybu, podívám se do errlookuptoolu(snad se to tak nějak jmenuje). Informace kterou ale dostanu je často velmi kusá a často nedává vůbec smysl(je vyloučeno aby selhání fce bylo způsobeno udaným důvodem). Existuje nějaký efektivnější, přesnější způsob práce než za pomocí GetLastError ?

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: