Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF – vaše škola fotografie

Kdo lektoruje pražský letní workshop v ZOO a Botanické zahradě?

V dnešní soutěži hrajeme o:

Dárkový certifikát v hodnotě 1000 Kč

Spustenie x86 kódu v x64 procese [win]

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Spustenie x86 kódu v x64 procese [win]

Autor: JerryM ♀

15:30:30 02.08.2012

no každý proces na x64 může z důvodu kompatibility vytvořit tzv. virtuální x86 proces

takže pokud si injektuješ zavaděč třeba x64 a pak injektuješ x32 ale jeho zavedení zajistí dříve injektovaný x64 tak nebude problém.

podrobně je to popsáno v

http://www.fi.muni.cz/usr/brandejs/Brandejs_Mikroprocesory_Intel_8086_80486_2010.pdf
a hlavně v pozdější verzi knihy s názvem Intel Pentium a spol.

příklady v ASM a C sou na WEB stránkách Intelu

Citovat příspěvek

Spustenie x86 kódu v x64 procese [win]

Autor: dash ♂

20:19:16 27.07.2012

Zdravim,
pokusam sa o injektovanie x86 kodu do vzdialeneho x64 procesu a nasledne spustenie vlakna kde bude tento kod bezat. x86 do x86 mi funguje bezproblemov, pri pokuse o vytvorenie vzdieleneho vlakna v x64 procese (CreateRemoteThread) mi ale aplikacia padala s chybovym kodom 5. To sa mi podarilo vyriesit pouzitim tohto triku https://dev.metasploit.com/redmine/projects/framework/repository/revisions/master/entry/external/source/meterpreter/source/common/arch/win/i386/base_inject.c
Je tam ale uvedene: "Note: You must inject a DLL of the correct target process architecture, (e.g. a PE32 DLL for an x86 (wow64) process or a PE64 DLL for an x64 process)." -- cize musel by som mat dve verzie toho isteho programu a injektovat ich podla toho, ci je vzdialeny proces x86 alebo x64.

Moja otazka teda znie -- da sa to nejak obist, aby mi stacil jeden kus x86 kodu a ten som nejako spustil v x64 procese? Docital som sa, ze by malo byt mozne prepnut x64 procesor tak, aby spracovaval instrukcie ako x86 (nejaky druh emulacie?). No, moc mudry z toho nie som, s assemblerom si velmi nerozumiem. Viete mi niekto poradit alebo ma odporucit na nejaky dobry zdroj informacii?

Diky.

Citovat příspěvek

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: