Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Vypocet obdobia

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Vypocet obdobia

Autor: damra ♂

8:56:38 15.01.2013

MSSQL - pokud to chces mit cele ve vlastni rezii:

DECLARE @od date, @do date
SET @od = CAST('2012-03-15' as date)
SET @do = CAST('2012-05-15' as date)
--SELECT @od, @do

/*tohle si muzes prepsat fce ktera vraci tabulku stringu*/
DECLARE @t table (mesice nvarchar(255))
DECLARE @tmp_od date

-- nastavime si tmp na prvni den abychom mohli prihazovat jen mesic
SET @tmp_od= DATEADD(day, (((-1)* DAY(@od))+1), @od)
WHILE(@tmp_od < @do)
BEGIN

INSERT INTO @t
SELECT CASE MONTH(@tmp_od)
WHEN 1 THEN 'Leden'
WHEN 2 THEN 'Unor'
WHEN 3 THEN 'Brezen'
WHEN 4 THEN 'Duben'
WHEN 5 THEN 'Kveten'
WHEN 6 THEN 'Červen'
WHEN 7 THEN 'Červenec'
WHEN 8 THEN 'Srpen'
WHEN 9 THEN 'Září'
WHEN 10 THEN 'Říjen'
WHEN 11 THEN 'Listopad'
WHEN 12 THEN 'Prosinec'
END +SPACE(1)+ CAST(YEAR(@tmp_od) as varchar(4))
-- a jdeme na dalsi
SET @tmp_od= DATEADD(month, 1, @tmp_od)
END
-- nebo return
SELECT * FROM @t

Citovat příspěvek

 

Re: Vypocet obdobia

Autor: peta1 ♂

8:55:34 13.08.2012

http://interval.cz/clanky/nebojte-se-formatu-datumu-a-casu-v-mysql/

mysql> SELECT id,nazev FROM prodej WHERE MONTHNAME(datum)='August';
// zobrazí čísla prodejních operací a název zboží, které se prodávalo v srpnu

mysql> SELECT id, nazev FROM prodej WHERE YEAR(datum)=2001;
// zobrazí čísla prodejních operací a název zboží, které se prodalo v roce 2001

Kdyz si nastavis formatovani na cestinu, melo by to vratit cesk ya ne 'August'.

Citovat příspěvek

 

Vypocet obdobia

Autor: PeterJ ♂

15:25:40 10.08.2012

zdravim,
chcem sa opytat, ako by sa dalo ak mam v tabulke slpce obdobie od a obdobie do, tak pre kazdy riadok by mi vyselektovalo mesiace za dane obdobie napr.
id odbodbie od obdobie do
1 1.3.2012 31.5.2012

vyselektovalo by marec 2012, april2012, maj 2012
Vdaka za odpoved
Peter

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: