Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:



Problem s kodovanim : windows1250 v konzole

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Problem s kodovanim : windows1250 v konzole

Autor: Jozef_sk ♂

15:06:03 29.11.2012

JerryM napsal/a

kodova stránka se nastavuje SetConsoleCP, SetConsoleOutputCP a lokální kodování setlocale(LC_ALL, "czech")




Dakujem , pomohlo to.

Citovat příspěvek

 

Re: Problem s kodovanim : windows1250 v konzole

Autor: JerryM ♀

13:07:25 29.11.2012

kodova stránka se nastavuje SetConsoleCP, SetConsoleOutputCP a lokální kodování setlocale(LC_ALL, "czech")

Citovat příspěvek

 

Problem s kodovanim : windows1250 v konzole

Autor: Jozef_sk ♂

0:14:32 29.11.2012

Ahojte,

mam subor ulozeny v kodovani windows-1250 a chcel by som zobrazit jeho obsah na konzole.

using(StreamReader sr = new StreamReader("subor.txt", Encoding.GetEncoding("windows-1250")))
{ //skusal som zrusit aj toto enkodovanie
string subor = sr.ReadToEnd();
Console.WriteLine(riadok);
}

Znaky na konzole vsak nemaju spravnu diakritiku. Moze mi niekto poradit , kde robim chybu a ako spravne zobrazim znaky v kodovani windows-1250?
Myslim, ze .net automaticky prevedie kodovanie na UTF16 a z toho dovodu nezobrazuje spravne znaky. Netusim vsak ako znovu previest kodovanie na windows-1250.
skusal som nieco taketo,ale to nefunguje :

Encoding win = Encoding.GetEncoding("windows-1250");
Encoding uni = Encoding.Default;
byte[] uniBytes = uni.GetBytes(subor);
byte[] winBytes = Encoding.Convert(uni, win, uniBytes);
Console.WriteLine(win.GetString(winBytes));

Vopred moc x dakujem za pomoc.

jozef

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: