Builder.cz - Informacni server o programovani

Odběr fotomagazínu

Fotografický magazín "iZIN IDIF" každý týden ve Vašem e-mailu.
Co nového ve světě fotografie!

 

Zadejte Vaši e-mailovou adresu:

Kamarád fotí rád?

Přihlas ho k odběru fotomagazínu!

 

Zadejte e-mailovou adresu kamaráda:

Soutěž

Sponzorem soutěže je:

IDIF

 

Kdo je autorem výstavy obrazových fotografií „Očima Hanse Christiana Andersena“?

V dnešní soutěži hrajeme o:



Navrazení znaků í atd...

Seznam témat     Nová odpověď

Přihlásit se     Registrace     Zapomenuté heslo

Re: Navrazení znaků í atd...

Autor: peta ♂

8:36:52 02.10.2014

http://php.net/manual/en/function.html-entity-decode.php

Citovat příspěvek

 

Navrazení znaků í atd...

Autor: Karel 357 ♂

15:18:01 29.09.2014

Zdravím všechny,
načítám zdroj webové stránky abych v něm mohl následně vyhledávat klíčové slova:

$pageSource = file_get_contents('http://www.nejakastranka.cz');

Bohužel české znaky jsou v nějakých escapesekvencích souvisejících s UTF-8 (?) ala:

á í

což je:

á í

Bohužel pokud se pokouším hledat počet klíčových slov pomocí fce:

substr_count($pageSource, 'Medník');

tak to nic nenajde, pokud použiji ony sekvence tak ano:

substr_count($pageSource, 'Medník');

Potřeboval bych poradit jak to správně ošetřit? Napadá mě napsat si fci do které vyjmenuji všechny sekvence a nahradím je odpovídajícím písmenkem. Ale říkám si že určitě musí existovat nějaký jednodušší postup?

Díky K.

Citovat příspěvek

 

 

 

Přihlášení k mému účtu

Uživatelské jméno:

Heslo: