Autorizované školící středisko Borland nově poskytuje produktové certifikace - Builder.cz - Informacni server o programovani

Autorizované školící středisko Borland nově poskytuje produktové certifikace

4. dubna 2002, 00.00

PRAHA, ČR – 3. 4. 2002 – Společnost Borland s.r.o. dnes oznámila, že její Autorizované školicí středisko získalo oprávnění poskytovat certifikační kurzy a testy pro odborníky, kteří používají vývojové nástroje společnosti Borland. Každý z vývojářů má nyní možnost stát se certifikovaným profesionálem v oboru produktů Borland a získat mezinárodně uznávaný status „Borland Professional Product Certified“ pro libovolný z nástrojů Borland. Tento certifikát dokládá úroveň znalostí a schopností držitele.

Požadavky na profesionalitu v oblasti informačních technologiích jsou vysoké a poptávka zaměstnavatelů po kvalitních vývojářích neustále roste. Zájemci potřebují zviditelnit své schopnosti, pro které se stávají zajímavými pro své stávající či potenciální zaměstnavatele. Proto zahajuje společnost Borland v České a Slovenské republice program certifikací.

Vývojáři získají vyškolením a certifikací nejen vědomosti a dovednosti, ale i odpovídající potvrzení, že jsou uznáváni jako experti na produkty a technologie Borland. Certifikace totiž umožní informatickým odborníkům ověření jejich znalostí a zkušeností, které je doloženo zkouškou.

„Certifikace pomůže vývojářům zvýšit svou kvalifikaci a důvěryhodnost a tím i budovat odbornou kariéru a obchodní úspěchy“, říká Richard Kubát, ředitel Borland s.r.o. „Certifikát získaný ve školicím středisku Borland s.r.o. má celosvětovou platnost, takže se s ním jeho držitel může prokázat kdekoliv - usnadní mu to například i získat práci v zahraničí.“

Odborná školení a certifikace pomáhají zaměstnavatelům vybrat mezi svými současnými či budoucími zaměstnanci ty perspektivní se zaručenou úrovní znalostí nezbytnou pro efektivní odvedení práce. Tím se též maximalizuje užitek z nasazení software firmy Borland. Na trhu pracovních příležitostí je certifikace důkazem o úrovni odborných vědomostí. Držitel certifikátu je zvýhodněn před ostatními uchazeči o zaměstnání v oboru, jelikož jeho znalosti odpovídají kontrolované kvalitativní normě odbornosti.

Certifikační kurzy a zkoušky

Program certifikací nabízí přípravné kurzy pro certifikační zkoušky a složení zkoušky samotné. Zkoušky probíhají prostřednictvím Internetu a jsou připraveny pro následující produkty: Borland C++Builder, Delphi, JBuilder, Kylix, VisiBroker for Java, VisiBroker for C++, AppServer. Všechny certifikační zkoušky mají mezinárodní platnost; probíhají proto v angličtině. Předpokládá se znalost v rámci podkladových materiálů s názvem „Study Guide“, jejichž seznam najdete na adrese http://www.borlandpso.net/certification/cert.shtml

Kompletní informace o certifikaci najdete na internetu: http://www.borland.cz/sk_certifikace.html , zájemci o přípravné kurzy a certifikace mohou kontaktovat školicí středisko Borland s.r.o. na telefonním čísle +420 2 2598 7075.