Borland dominoval udílení čtenářských cen JAVAPro 2002 na konferenci JavaOne - Builder.cz - Informacni server o programovani

Borland dominoval udílení čtenářských cen JAVAPro 2002 na konferenci JavaOne

30. března 2002, 00.00

SAN FRANCISCO, Kalifornie, USA (konference JavaOne 2002, stánek č. 420) – 28. 3. 2002 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) dnes oznámila, že získala osm ocenění za produkty Borland JBuilder, Borland Enterprise Studio for Java, Borland TeamSource a Borland JBuilder MobileSet na slavnostním udílení čtenářských cen JAVAPro 2002 pořádané na konferenci JavaOne 2002 ve městě San Francisco. Borland získal více ocenění než jakákoliv jiná společnost a její nový produkt Borland Enterprise Server byl oceněn jako nejlepší nový produkt. Borland nyní prezentuje všechny své oceněné produkty společně s ucelenou platformou pro jazyk Java na stánku číslo 420 na konferenci JavaOne.
"Je to opravdu velké uznání od čtenářů JAVAPro, kteří lépe než kdo jiný rozumějí produktům a technologiím posunujícím trh kupředu", řekl Frank Slootman, viceprezident pro softwarová řešení u společnosti Borland. "Tato ocenění společně s pokračujícím rozmachem naší platformy pro jazyk Java, která podporuje hlavní vývojová a běhová prostředí včetně bezdrátových a webových služeb, dokresluje úspěšné plnění závazku Borlandu, a to posunutí obchodních řešení v jazyce Java mezi hlavní proudy vývoje aplikací."

Čtenářské ocenění JAVAPro 2002 získávají společnosti, jednotlivci a produkty, které ve své kategorii zaznamenaly největší přínos pro vývoj v jazyce Java. Borland přináší zákazníkům zvýšení produktivity a vysoký výkon. To vše včas a v rámci rozpočtu – tím se snižují celkové náklady na vlastnictví. Borland zvítězil v těchto osmi kategoriích:
  • Nejlepší nový produkt - Borland Enterprise Server (na trhu od 11/2001)
  • Nejlepší vývojová sada pro Javu - Borland Enterprise Studio for Java
  • Nejproduktivnější sada pro Javu - Borland Enterprise Studio for Java
  • Nejlepší týmový vývojový nástroj - JBuilder a TeamSource DSP
  • Nejlepší mobilní vývojový nástroj - JBuilder MobileSet
  • Nejlepší IDE úrovně Enterprise - JBuilder Enterprise Edition
  • Nejlepší IDE základní úrovně - JBuilder Personal Edition
  • Příkladný přínos javovské komunitě - Java Community Process (JCP)
Vedle letošních čtenářských ocenění JAVAPro získala řešení společnosti Borland v loňském roce více než 20 ocenění od předních publikací jako jsou eWeek, PC World, PC Magazine a Software Development Magazine.

O vítězném řešení společnosti Borland

Borland uvádí javovské vize do reality pomocí oceňovaných technologických řešení, které přinášejí zákazníkům zvýšení produktivity, vysoký výkon a snížení celkových nákladů na vlastnictví.

Borland Enterprise Server

Rodina aplikačních serverů Borland Enterprise Server poskytuje funkčnost potřebnou pro současný složitý vývoj a provoz aplikací. Borland Enterprise Server je založen na produktu Borland VisiBroker, celosvětově nejnasazovanější infrastruktuře CORBA. Borland Enterprise Server byl vyvinut s cílem poskytovat vysoký výkon a spolehlivost při nízké celkové ceně vlastnictví (TCO). Borland Enterprise Server poskytuje nástroje, výkon a flexibilitu nasazení pro efektivní a spolehlivou správu implementací v neustále se měnícím prostředí informačních technologií od nasazení a spouštění JavaServer Pages a Servletů až po celopodnikové aplikace založené na standardu J2EE. Borland Enterprise Server je dostupný ve třech edicích: Web Edition, VisiBroker Edition a AppServer Edition. Pro více informací navštivte prosím adresu: http://www.borland.com/bes/.

Borland Enterprise Studio for Java

Borland Enterprise Studio for Java slučuje Borland JBuilder, Borland Enterprise Server, Rational Rose Professional J Edition a Rational Unified Process (RUP) do jediného snadno použitelného balíku, který umožňuje společnostem snadnou a efektivní tvorbu celopodnikových aplikací typu e-business. Borland Enterprise Studio je volitelně dodáváno s Macromedia Dreamweaver UltraDev 4 určeným pro tvorbu rozhraní webovských aplikací a poskytuje tak úplnou sadu nástrojů potřebných pro tvorbu a nasazení aplikací pro e-business. Pro více informací navštivte adresu: http://www.borland.com/estudio/java/.

Borland JBuilder

JBuilder je přední víceplatformní prostředí pro tvorbu obchodních, databázových a distribuovaných aplikací pro platformu Java 2. JBuilder 6 Enterprise usnadňuje vývoj EJB 2.0 díky dvoucestným vizuálním návrhářům a umožňuje jejich rychlé nasazení na přední aplikační servery na bázi J2EE včetně BEA WebLogic, IBM WebSphere, iPlanet a integrovaného aplikačního serveru Borland Enterprise Server. Zvyšuje produktivitu vývojáře s vizualizací kódu pomocí UML, sady funkcí refactoring - plnohodnotného začlenění existujícího zdrojového kódu do projektu, dále pomocí testovacích celků a dokumentačních nástrojů. Vytvořte a nasaďte aplikace na systémech Windows, Linux, Solaris a Mac OS. JBuilder je dostupný ve třech baleních: Enterprise, Professional a Personal. Pro více informací navštivte adresu: http://www.borland.com/jbuilder.

Borland JBuilder MobileSet

JBuilder MobileSet 2.0 je prostředí slučitelné se standardem J2ME a plně integrované s produktem Borland JBuilder; podporuje vývoj software pro mobilní zařízení používající jazyk Java. JBuilder MobileSet je přídavek k produktu JBuilder, přednímu prostředí pro tvorbu aplikací v jazyce Java, umožňující vývoj aplikací J2ME slučitelných s normami Connected Limited Device Configuration (CLDC) a Mobile Information Device Profile (MIDP) zaměřenými na mobilní telefony a PDA. JBuilder a JBuilder MobileSet společně obsahují vizuální návrhářské nástroje pro tvorbu mobilních aplikací, emulaci zařízení a ladění, dále pak všechny standardní vlastnosti poskytované produktem JBuilder. Pro více informací navštivte adresu: http://www.borland.com/jbuilder/mobileset/.

Společnost Borland Software Corporation je vedoucí poskytovatel technologie používané k vývoji, provozu a integraci softwarových aplikací. Dodává ve své třídě nejlepší technologická řešení zaměřená na univerzálnost. Borland umožňuje společnostem všech velikostí přechod na webové rozhraní při současném využití stávajících systémů. Poskytuje též zákazníkům od nejvýznamnějších společností Fortune 1000 až po “borlandský národ”, sestávající se z milionů vývojářů, svobodu ve vyvíjení aplikací, jejich nasazení na jakémkoliv místě a jejich integrování a ovládání po celém světě. Řešení společnosti Borland umožňují organizacím zvyšovat produktivitu a dodávat výkonnější projekty rychleji a v mezích rozpočtu při současně snížené celkové ceně vlastnictví.

Společnost Borland byla založena v roce 1983 a má své ředitelství ve městě Scotts Valley, California a operuje po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky.