Borland® Kylix™ je podle průzkumu společnosti Evants data corporation mezi vývojáři vedoucí řešení na trhu pro vývoj aplikací pod Linux - Builder.cz - Informacni server o programovani

18. října 2001, 00.00

SCOTTS VALLEY, Kalifornie, USA – 16.10. 2001 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL), vedoucí poskytovatel softwarového řešení pro elektronické podnikání, dnes oznámila, že její prostředí pro rychlý vývoj aplikací (RAD) pro OS Linux® s názvem Borland® Kylix™, bylo linuxovými vývojáři označeno jako nejpoužívanější vývojové prostředí (IDE). Tento průzkum provedla a zveřejnila společnost Evans Data Corporation, zabývající se průzkumem trhu v oblasti vývoje software.
Průzkum mezi linuxovými vývojáři společnosti Evans Data v roce 2001 prokázal, že Kylix už používá velká většina vývojářů. "Dlouhou dobu se vývojáři se zkušeností s vývojem pod Windows domnívali, že nástroje pro Linux jsou primitivní," řekl Lou Grinzo, analytik pro Linux u společnosti Evans Data. "A nyní, když bylo pod Linux přeneseno opravdové, plně funkční vývojové prostředí, berou ho vývojáři všemi deseti. Kylix je součástí přechodu programátorů pro Linux k modernějším metodám vývoje, které též zjednoduší vývojářům pod Windows začít programovat pod Linuxem."

"Výsledky průzkumu společnosti Evans Data potvrdily, že je Kylix nejlepší volbou pro linuxové vývojáře," řekl Simon Thornhill, viceprezident a manažer divize RAD řešení u společnosti Borland. "S tím jak si Linux upevňuje pozici jako hlavní operační systém, Kylix získal jedinečné postavení na trhu a umožňuje podnikům všech velikostí vyvíjet špičkové aplikace."
O produktu Borland Kylix

Borland Kylix je vysoce výkonné vývojové prostředí pro rychlý vývoj aplikací (RAD) pro platformu Linux. Kylix je na komponentách založené vývojové prostředí pro dvoucestný vizuální vývoj aplikací, pro vývoj aplikací s grafickým uživatelským rozhraním (GUI), aplikací pro Internet, databázových aplikací a aplikací pro webové servery. Kylix v sobě slučuje špičkové vývojové prostředí, interaktivní ladící prostředek, intuitivního vizuálního návrháře a úplnou paletu komponent s cílem dát vývojářům nástroje potřebné pro rychlou vizuální tvorbu aplikací pro Linux. V Kylixu je transparentně integrován nejmodernější optimalizující kompilátor umožňující vytvořit velmi rychlé a vysoce výkonné aplikace.

Borland je vedoucím dodavatelem výkonných řešení platforem pro elektronický obchod (e-business) navržených s ohledem na zvýšení produktivity vývojových týmů a zkrácení doby vývoje podnikových softwarových projektů. Řešení platforem pro e-business se skládá ze softwarových produktů, které firmám umožní vyvinout, instalovat a řídit aplikace pro elektronický obchod. Borland je preferovaným dodavatelem profesionálních poskytovatelů řešení typu e-business, kteří požadují platformy nezávislé na dodavateli podporující rychlou dobu vývoje, vysokou produktivitu, výkon a dostupnost. Společnost byla založena v roce 1983 a sídlí ve městě Scotts Valley, Kalifornie, USA. Pobočky má po celém světě.

Borland s.r.o.
Francouzská 30, 120 00 Praha 2